Vanillepudding met petit-beurrekoekjes
Vanillepudding met petit-beurrekoekjes
Vanillepudding met petit-beurrekoekjes
Vanillepudding met petit-beurrekoekjes
Ingrediënten
4 personen
Melk
500 ml
Room
120 ml
Eieren
6
Vanillesuiker
90 g
Maïszetmeel
20 g
Vanillestokjes
2
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Vanillepudding met petit beurre-koekjes
500 ml melk, 120 ml Room, 6 eieren, 90 g vanillesuiker, 20 g maïszetmeel, 2 vanillestokjes
1
Meet de juiste hoeveelheid melk en room af in een maatbeker.
2
Snij de vanillestokjes overlangs en schraap met de punt van een mes alle aromatische zaadjes eruit. Doe ze bij de melk met room.
3
Breng het mengsel van melk en room aan de kook op een matig vuur. Laat de peulen van de vanillestokjes meekoken voor extra smaak.
4
Scheid de eieren en doe de dooiers in een mengschaal. Het eiwit gebruiken we niet. Klop het eigeel los met de garde en voeg de vanillesuiker toe.
TIPJe kunt makkelijk zelf vanillesuiker maken door de peulen van (gebruikte) vanillestokken te bewaren in een bokaal met gewone suiker. Na verloop van tijd zal de suiker de vanillearoma’s absorberen en heb je een pot vol natuurlijke vanillesuiker.
5
Klop met de garde tot de suiker opgelost is in het dooiermengsel.
6
Voeg het maiszetmeel toe en klop opnieuw met de garde.
7
Verwijder de vanillepeulen uit het kokende mengsel van melk en room.
8
Schenk een klein deel hiervan in de schaal met het mengsel van eigeel en suiker. Roer met de garde en schenk het mengsel vervolgens in de pan met de rest van de warme melk met room.
9
Breng het puddingmengsel aan de kook, maar blijf voortdurend roeren met de garde. Als het aanbrandt, is de pudding naar de vaantjes.
10
Laat de pudding indikken tot er mooie bubbels openbarsten aan het oppervlak.
11
Schenk de pudding in individuele schaaltjes of één grote schaal.
12
Leg op elke portie een petit-beurrekoekje. (Of chocolade-hagelslag voor de liefhebbers.)
13
Eet de pudding warm of koud. Da’s een persoonlijke keuze. Maar vergeet vooral niet om de pan met restjes pudding uit te likken…
Vanillepudding met petit beurre-koekjes
500 ml melk, 120 ml Room, 6 eieren, 90 g vanillesuiker, 20 g maïszetmeel, 2 vanillestokjes
1
Meet de juiste hoeveelheid melk en room af in een maatbeker.
2
Snij de vanillestokjes overlangs en schraap met de punt van een mes alle aromatische zaadjes eruit. Doe ze bij de melk met room.
3
Breng het mengsel van melk en room aan de kook op een matig vuur. Laat de peulen van de vanillestokjes meekoken voor extra smaak.
4
Scheid de eieren en doe de dooiers in een mengschaal. Het eiwit gebruiken we niet. Klop het eigeel los met de garde en voeg de vanillesuiker toe.
TIPJe kunt makkelijk zelf vanillesuiker maken door de peulen van (gebruikte) vanillestokken te bewaren in een bokaal met gewone suiker. Na verloop van tijd zal de suiker de vanillearoma’s absorberen en heb je een pot vol natuurlijke vanillesuiker.
5
Klop met de garde tot de suiker opgelost is in het dooiermengsel.
6
Voeg het maiszetmeel toe en klop opnieuw met de garde.
7
Verwijder de vanillepeulen uit het kokende mengsel van melk en room.
8
Schenk een klein deel hiervan in de schaal met het mengsel van eigeel en suiker. Roer met de garde en schenk het mengsel vervolgens in de pan met de rest van de warme melk met room.
9
Breng het puddingmengsel aan de kook, maar blijf voortdurend roeren met de garde. Als het aanbrandt, is de pudding naar de vaantjes.
10
Laat de pudding indikken tot er mooie bubbels openbarsten aan het oppervlak.
11
Schenk de pudding in individuele schaaltjes of één grote schaal.
12
Leg op elke portie een petit-beurrekoekje. (Of chocolade-hagelslag voor de liefhebbers.)
13
Eet de pudding warm of koud. Da’s een persoonlijke keuze. Maar vergeet vooral niet om de pan met restjes pudding uit te likken…
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Melk
500 ml
Room
120 ml
Eieren
6
Vanillesuiker
90 g
Maïszetmeel
20 g
Vanillestokjes
2
Vanillepudding met petit-beurrekoekjes
Als er grote haast mee gemoeid is, doet een pakje kant-en-klaar poeder met melk wonderen. Maar wie een klein beetje meer tijd heeft moet de pudding eens vers maken. De bereiding is bijzonder eenvoudig en er zit altijd een happy end aan vast, want “Wie mag de pan uitlikken?”Instructies
Vanillepudding met petit beurre-koekjes
500 ml melk, 120 ml Room, 6 eieren, 90 g vanillesuiker, 20 g maïszetmeel, 2 vanillestokjes
1
Meet de juiste hoeveelheid melk en room af in een maatbeker.
2
Snij de vanillestokjes overlangs en schraap met de punt van een mes alle aromatische zaadjes eruit. Doe ze bij de melk met room.
3
Breng het mengsel van melk en room aan de kook op een matig vuur. Laat de peulen van de vanillestokjes meekoken voor extra smaak.
4
Scheid de eieren en doe de dooiers in een mengschaal. Het eiwit gebruiken we niet. Klop het eigeel los met de garde en voeg de vanillesuiker toe.
TIPJe kunt makkelijk zelf vanillesuiker maken door de peulen van (gebruikte) vanillestokken te bewaren in een bokaal met gewone suiker. Na verloop van tijd zal de suiker de vanillearoma’s absorberen en heb je een pot vol natuurlijke vanillesuiker.
5
Klop met de garde tot de suiker opgelost is in het dooiermengsel.
6
Voeg het maiszetmeel toe en klop opnieuw met de garde.
7
Verwijder de vanillepeulen uit het kokende mengsel van melk en room.
8
Schenk een klein deel hiervan in de schaal met het mengsel van eigeel en suiker. Roer met de garde en schenk het mengsel vervolgens in de pan met de rest van de warme melk met room.
9
Breng het puddingmengsel aan de kook, maar blijf voortdurend roeren met de garde. Als het aanbrandt, is de pudding naar de vaantjes.
10
Laat de pudding indikken tot er mooie bubbels openbarsten aan het oppervlak.
11
Schenk de pudding in individuele schaaltjes of één grote schaal.
12
Leg op elke portie een petit-beurrekoekje. (Of chocolade-hagelslag voor de liefhebbers.)
13
Eet de pudding warm of koud. Da’s een persoonlijke keuze. Maar vergeet vooral niet om de pan met restjes pudding uit te likken…