Chowder van asperges, prei, mais en gerookte makreel
Chowder van asperges, prei, mais en gerookte makreel
Chowder van asperges, prei, mais en gerookte makreel
Chowder van asperges, prei, mais en gerookte makreel
Ingrediënten
4 personen
Preistengels
4
Witte asperges
1 bosje
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Boter
Aardappelen
3
Rozemarijn
Oregano
Laurier
4 blaadje
Maïs
1 blikje
Gerookte makreel
0,5
Room
0,2 l
Bieslook
0,5 bosjes
Zure room
4 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 Preistengels
1
Spoel de prei onder koud water.
1 bosje witte asperges
2
Schil de asperges. Breng ze samen met de schillen van de asperges aan de kook in een pot gezouten water.
3 ajuinen, 3 teentjes Look, boter
3
Laat een klont boter smelten in een grote pot. Pel de uien en de look, snijd grof en stoof aan in de boter.
3 aardappelen
4
Snijd het wit van de prei grof en voeg de stukken toe aan de uien en de look. Schil vervolgens ook de aardappelen, snijd in grove stukken en voeg toe.
rozemarijn, oregano, 4 blaadje laurier
5
Maak een kruidentuil en voeg toe.
6
Giet het kookvocht van de asperges bij de stovende groenten en breng het geheel aan de kook.
7
Schep de gare asperges tussen de schillen uit. Snijd ze in twee. Houd de bovenste helften van de asperges apart en snijd deze in kleinere stukjes.
8
Voeg de onderste helften van de asperges toe aan de soep en laat ze meekoken.
1 blikje maïs
9
Snijd het groen van de prei fijn en bewaar het met de stukjes asperge als garnituur. Giet vervolgens ook de maïs af.
0,5 gerookte makreel
10
Kuis de makreel en breek het visvlees in stukjes.
0,2 l Room
11
Kruid de soep met een snuif witte peper en een flinke snuif zout en voeg de room eraan toe.
12
Haal de kruidentuil uit de soep en mix de soep. Schep de maïs, de prei en de stukjes asperge in de soep.
0,5 bosjes Bieslook, 4 el Zure room
13
Lepel wat soep in een kom en werk het geheel af met fijngesneden bieslook, stukjes gerookte makreel en een toefje zure room.
4 Preistengels
1
Spoel de prei onder koud water.
1 bosje witte asperges
2
Schil de asperges. Breng ze samen met de schillen van de asperges aan de kook in een pot gezouten water.
3 ajuinen, 3 teentjes Look, boter
3
Laat een klont boter smelten in een grote pot. Pel de uien en de look, snijd grof en stoof aan in de boter.
3 aardappelen
4
Snijd het wit van de prei grof en voeg de stukken toe aan de uien en de look. Schil vervolgens ook de aardappelen, snijd in grove stukken en voeg toe.
rozemarijn, oregano, 4 blaadje laurier
5
Maak een kruidentuil en voeg toe.
6
Giet het kookvocht van de asperges bij de stovende groenten en breng het geheel aan de kook.
7
Schep de gare asperges tussen de schillen uit. Snijd ze in twee. Houd de bovenste helften van de asperges apart en snijd deze in kleinere stukjes.
8
Voeg de onderste helften van de asperges toe aan de soep en laat ze meekoken.
1 blikje maïs
9
Snijd het groen van de prei fijn en bewaar het met de stukjes asperge als garnituur. Giet vervolgens ook de maïs af.
0,5 gerookte makreel
10
Kuis de makreel en breek het visvlees in stukjes.
0,2 l Room
11
Kruid de soep met een snuif witte peper en een flinke snuif zout en voeg de room eraan toe.
12
Haal de kruidentuil uit de soep en mix de soep. Schep de maïs, de prei en de stukjes asperge in de soep.
0,5 bosjes Bieslook, 4 el Zure room
13
Lepel wat soep in een kom en werk het geheel af met fijngesneden bieslook, stukjes gerookte makreel en een toefje zure room.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Preistengels
4
Witte asperges
1 bosje
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Boter
Aardappelen
3
Rozemarijn
Oregano
Laurier
4 blaadje
Maïs
1 blikje
Gerookte makreel
0,5
Room
0,2 l
Bieslook
0,5 bosjes
Zure room
4 el
Chowder van asperges, prei, mais en gerookte makreel
Een fluweelzachte soep met prei, asperges en gerookte makreel in de hoofdrol. Naar goede gewoonte werkt Jeroen deze chowder af met wat room en snippers bieslook.Instructies
4 Preistengels
1
Spoel de prei onder koud water.
1 bosje witte asperges
2
Schil de asperges. Breng ze samen met de schillen van de asperges aan de kook in een pot gezouten water.
3 ajuinen, 3 teentjes Look, boter
3
Laat een klont boter smelten in een grote pot. Pel de uien en de look, snijd grof en stoof aan in de boter.
3 aardappelen
4
Snijd het wit van de prei grof en voeg de stukken toe aan de uien en de look. Schil vervolgens ook de aardappelen, snijd in grove stukken en voeg toe.
rozemarijn, oregano, 4 blaadje laurier
5
Maak een kruidentuil en voeg toe.
6
Giet het kookvocht van de asperges bij de stovende groenten en breng het geheel aan de kook.
7
Schep de gare asperges tussen de schillen uit. Snijd ze in twee. Houd de bovenste helften van de asperges apart en snijd deze in kleinere stukjes.
8
Voeg de onderste helften van de asperges toe aan de soep en laat ze meekoken.
1 blikje maïs
9
Snijd het groen van de prei fijn en bewaar het met de stukjes asperge als garnituur. Giet vervolgens ook de maïs af.
0,5 gerookte makreel
10
Kuis de makreel en breek het visvlees in stukjes.
0,2 l Room
11
Kruid de soep met een snuif witte peper en een flinke snuif zout en voeg de room eraan toe.
12
Haal de kruidentuil uit de soep en mix de soep. Schep de maïs, de prei en de stukjes asperge in de soep.
0,5 bosjes Bieslook, 4 el Zure room
13
Lepel wat soep in een kom en werk het geheel af met fijngesneden bieslook, stukjes gerookte makreel en een toefje zure room.