Pavlova met compote van exotisch fruit en verse advocaat
Pavlova met compote van exotisch fruit en verse advocaat
Pavlova met compote van exotisch fruit en verse advocaat
Pavlova met compote van exotisch fruit en verse advocaat
Ingrediënten
4 personen
Kristalsuiker
275 g
Kristalsuiker
3 el
Eiwitten
5
Ijsblokjes
Eierdooiers
10
Gecondenseerde melk
1 blikje
Vanille-extract
1 dopje
Jenever
180 ml
Diepvriesfruit
500 g
Limoen
1
Vanille-ijs
4 bolletje
Benodigdheden
Een ovenplaat met bakpapier of een bakmat, een keukenmachine met klopper, afsluitbare potjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de meringues:
1
Verwarm de oven voor tot 110°C.
200 g kristalsuiker, 5 eiwitten
2
Klop de eiwitten met de bloemsuiker in de keukenmachine stijf. Lepel er geleidelijk aan 200 gram suiker bij. Laat de machine nog even kloppen tot alle suiker ‘opgelost’ is en de eiwitten in stijve piekjes rechtop blijven staan.
3
Schep de meringue in cirkels (ø 15 cm) op een ovenplaat met bakpapier en schuif de plaat twee uur in de oven op 110°C. Laat de meringues volledig afkoelen.
Voor de advocaat:
ijsblokjes
4
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
75 g kristalsuiker, 10 eierdooiers, 1 blikje gecondenseerde melk, 1 dopje vanille-extract
5
Doe de eidooiers met 75 gram suiker, een dopje vanille-extract en de gecondenseerde melk in een grote steelpan en warm het geheel al roerend op.
180 ml jenever
6
Giet de graanjenever er in een straaltje bij wanneer de dooiers beginnen te dikken. Blijf voortdurend roeren tot je een temperatuur van 80°C bereikt. Klop niet te snel, zodat er geen schuim op de advocaat komt.
7
Haal de pot van het vuur wanneer de advocaat ingedikt is en roer nog even goed door. Plaats de pot daarna in de kom met ijswater en blijf nog een minuut doorroeren om de binding te stoppen. Laat de advocaat verder afkoelen in het ijswater.
8
Stort de advocaat tenslotte in een schone, afsluitbare pot met schroefdeksel of draadbeugel en bewaar in de koelkast.
Voor het fruit:
3 el kristalsuiker, 500 g diepvriesfruit, 1 limoen
9
Verwarm het exotisch fruit in een steelpan op een zacht vuur. Voeg het sap van een limoen en drie eetlepels suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat het meeste vocht verdampen tot je een mooie compote hebt. Laat de compote afkoelen.
Voor de afwerking:
4 bolletje vanille-ijs
10
Leg een meringue op een bord en schep er een lepel compote op. Werk af met een bolletje vanille-ijs en verse advocaat.
Voor de meringues:
1
Verwarm de oven voor tot 110°C.
200 g kristalsuiker, 5 eiwitten
2
Klop de eiwitten met de bloemsuiker in de keukenmachine stijf. Lepel er geleidelijk aan 200 gram suiker bij. Laat de machine nog even kloppen tot alle suiker ‘opgelost’ is en de eiwitten in stijve piekjes rechtop blijven staan.
3
Schep de meringue in cirkels (ø 15 cm) op een ovenplaat met bakpapier en schuif de plaat twee uur in de oven op 110°C. Laat de meringues volledig afkoelen.
Voor de advocaat:
ijsblokjes
4
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
75 g kristalsuiker, 10 eierdooiers, 1 blikje gecondenseerde melk, 1 dopje vanille-extract
5
Doe de eidooiers met 75 gram suiker, een dopje vanille-extract en de gecondenseerde melk in een grote steelpan en warm het geheel al roerend op.
180 ml jenever
6
Giet de graanjenever er in een straaltje bij wanneer de dooiers beginnen te dikken. Blijf voortdurend roeren tot je een temperatuur van 80°C bereikt. Klop niet te snel, zodat er geen schuim op de advocaat komt.
7
Haal de pot van het vuur wanneer de advocaat ingedikt is en roer nog even goed door. Plaats de pot daarna in de kom met ijswater en blijf nog een minuut doorroeren om de binding te stoppen. Laat de advocaat verder afkoelen in het ijswater.
8
Stort de advocaat tenslotte in een schone, afsluitbare pot met schroefdeksel of draadbeugel en bewaar in de koelkast.
Voor het fruit:
3 el kristalsuiker, 500 g diepvriesfruit, 1 limoen
9
Verwarm het exotisch fruit in een steelpan op een zacht vuur. Voeg het sap van een limoen en drie eetlepels suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat het meeste vocht verdampen tot je een mooie compote hebt. Laat de compote afkoelen.
Voor de afwerking:
4 bolletje vanille-ijs
10
Leg een meringue op een bord en schep er een lepel compote op. Werk af met een bolletje vanille-ijs en verse advocaat.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Kristalsuiker
275 g
Kristalsuiker
3 el
Eiwitten
5
Ijsblokjes
Eierdooiers
10
Gecondenseerde melk
1 blikje
Vanille-extract
1 dopje
Jenever
180 ml
Diepvriesfruit
500 g
Limoen
1
Vanille-ijs
4 bolletje
Pavlova met compote van exotisch fruit en verse advocaat
Krokante eilandjes van eiwitschuim met een compote van exotisch fruit, een bolletje lekker vanille-ijs en een flinke schep zelfgemaakte advocaat. Dat klinkt als een topdessert!Verse advocaat kan je makkelijk op voorhand klaarmaken en bewaren in de koelkast. Meer zelfs: als de advocaat enkele dagen staat, smaakt hij nog lekkerder!Instructies
Voor de meringues:
1
Verwarm de oven voor tot 110°C.
200 g kristalsuiker, 5 eiwitten
2
Klop de eiwitten met de bloemsuiker in de keukenmachine stijf. Lepel er geleidelijk aan 200 gram suiker bij. Laat de machine nog even kloppen tot alle suiker ‘opgelost’ is en de eiwitten in stijve piekjes rechtop blijven staan.
3
Schep de meringue in cirkels (ø 15 cm) op een ovenplaat met bakpapier en schuif de plaat twee uur in de oven op 110°C. Laat de meringues volledig afkoelen.
Voor de advocaat:
ijsblokjes
4
Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
75 g kristalsuiker, 10 eierdooiers, 1 blikje gecondenseerde melk, 1 dopje vanille-extract
5
Doe de eidooiers met 75 gram suiker, een dopje vanille-extract en de gecondenseerde melk in een grote steelpan en warm het geheel al roerend op.
180 ml jenever
6
Giet de graanjenever er in een straaltje bij wanneer de dooiers beginnen te dikken. Blijf voortdurend roeren tot je een temperatuur van 80°C bereikt. Klop niet te snel, zodat er geen schuim op de advocaat komt.
7
Haal de pot van het vuur wanneer de advocaat ingedikt is en roer nog even goed door. Plaats de pot daarna in de kom met ijswater en blijf nog een minuut doorroeren om de binding te stoppen. Laat de advocaat verder afkoelen in het ijswater.
8
Stort de advocaat tenslotte in een schone, afsluitbare pot met schroefdeksel of draadbeugel en bewaar in de koelkast.
Voor het fruit:
3 el kristalsuiker, 500 g diepvriesfruit, 1 limoen
9
Verwarm het exotisch fruit in een steelpan op een zacht vuur. Voeg het sap van een limoen en drie eetlepels suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat het meeste vocht verdampen tot je een mooie compote hebt. Laat de compote afkoelen.
Voor de afwerking:
4 bolletje vanille-ijs
10
Leg een meringue op een bord en schep er een lepel compote op. Werk af met een bolletje vanille-ijs en verse advocaat.