dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Romanescosoep met brie en spekjes (thumbnail)Romanescosoep met brie en spekjes

Romanescosoep met brie en spekjes

45m
11
-
1.3K
Recepten

Romanescosoep met brie en spekjes

De ‘Romanesco’ of torentjesbloemkool is een Romeinse broccoli. Ze wordt geoogst tot november en ziet eruit als een kunstwerkje van moeder natuur. De groente is ook zeer geschikt om er lekkere soep van te maken. Met spekjes en wat smeuïge Brie krijg je een combinatie die je met plezier zal binnen lepelen.
Romanescosoep met brie en spekjes (thumbnail)Romanescosoep met brie en spekjes

Romanescosoep met brie en spekjes

45m
11
-
1.3K
Recepten

Romanescosoep met brie en spekjes

De ‘Romanesco’ of torentjesbloemkool is een Romeinse broccoli. Ze wordt geoogst tot november en ziet eruit als een kunstwerkje van moeder natuur. De groente is ook zeer geschikt om er lekkere soep van te maken. Met spekjes en wat smeuïge Brie krijg je een combinatie die je met plezier zal binnen lepelen.
Type gerechtSoep
Totale tijd45m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes1.3K

Ingrediënten

4 personen
Prei
1
Uien
2
Look
1 teentje
Romanescobloemkool
1
Kippenbouillon
3 l
Brie
200 g
Spek
200 g
Bouquet garni
1
Boter
1 klontje
Peper
Zout

Benodigdheden

Staafmixer, een staafmixer, een eindje keukentouw, een grote fijne zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Romanescosoep met brie en spekjes

1 prei, 2 uien, 1 teentje Look, 1 romanescobloemkool, 3 l Kippenbouillon, 200 g Brie, 200 g spek, 1 bouquet garni, 1 klontje boter, peper, zout
1
Ontdooi de kippenbouillon of investeer een beetje tijd in de bereiding van een keteltje verse bouillon.
2
Pel de uien en snij ze grof. Omdat we soep maken kan je de groenten gerust wat bruter snijden.
3
Kneus de knoflook en snij de teen in stukjes.
4
Laat een klontje boter smelten in een ruime stoofpot op een matig vuur.
5
Stoof de stukken ui en knoflook in de bruisende boter. Roer regelmatig even in de pot.
6
Snij het donkerste loof en het wortelstuk van de prei. Snij de stam vervolgens overlangs en spoel er eventueel zand en aarde uit.
7
Snij de prei grof en stoof ze mee met de uien.
8
Spoel de Romanesco schoon en snij de groente in roosjes. Hou een kwart van de roosjes opzij, want die gebruiken we later als garnituur. Versnijd die laatste tot heel fijne roosjes.
9
Zet het vuur wat hoger en doe de stukken romanesco in de pot. Stoof de roosjes en de steeltjes gaar.
10
Maak een bouquet garni van laurierblad, tijm en (eventueel) peterseliestelen. Bind alles samen en laat het tuiltje meestoven.
11
Schenk de kippenbouillon in de pot tot alle groenten onder staan. Laat de soep zo’n 30 minuten zacht sudderen.
12
Snij de dikke sneetjes spek in fijne reepjes.
13
Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur. Bak de reepjes spek goudbruin.
14
Giet het gebakken spek door een zeef, zodat het braadvet verdwijnt. Laat de stukjes vlees voldoende uitlekken.
15
Haal het bouquet garni uit de soep en mix ze glad met de staafmixer.
16
Zeef de romanescosoep.
17
Halveer het stuk Brie en snij de korst van dit stuk kaas. Doe dit in de soep en mix opnieuw tot de kaas ‘verdwenen’ is. Proef de soep en kruid ze met peper en zout.
18
Snij de rest van de Brie in stukjes.
19
Strooi de overgebleven roosjes romanesco en de spekjes in de soep. Laat de stukjes kool even garen.
20
Leg in elk bord enkele stukjes kaas en schenk er een flinke lepel soep over.
1
Ontdooi de kippenbouillon of investeer een beetje tijd in de bereiding van een keteltje verse bouillon.
2
Pel de uien en snij ze grof. Omdat we soep maken kan je de groenten gerust wat bruter snijden.

Instructies

Romanescosoep met brie en spekjes

1 prei, 2 uien, 1 teentje Look, 1 romanescobloemkool, 3 l Kippenbouillon, 200 g Brie, 200 g spek, 1 bouquet garni, 1 klontje boter, peper, zout
1
Ontdooi de kippenbouillon of investeer een beetje tijd in de bereiding van een keteltje verse bouillon.
2
Pel de uien en snij ze grof. Omdat we soep maken kan je de groenten gerust wat bruter snijden.
3
Kneus de knoflook en snij de teen in stukjes.
4
Laat een klontje boter smelten in een ruime stoofpot op een matig vuur.
5
Stoof de stukken ui en knoflook in de bruisende boter. Roer regelmatig even in de pot.
6
Snij het donkerste loof en het wortelstuk van de prei. Snij de stam vervolgens overlangs en spoel er eventueel zand en aarde uit.
7
Snij de prei grof en stoof ze mee met de uien.
8
Spoel de Romanesco schoon en snij de groente in roosjes. Hou een kwart van de roosjes opzij, want die gebruiken we later als garnituur. Versnijd die laatste tot heel fijne roosjes.
9
Zet het vuur wat hoger en doe de stukken romanesco in de pot. Stoof de roosjes en de steeltjes gaar.
10
Maak een bouquet garni van laurierblad, tijm en (eventueel) peterseliestelen. Bind alles samen en laat het tuiltje meestoven.
11
Schenk de kippenbouillon in de pot tot alle groenten onder staan. Laat de soep zo’n 30 minuten zacht sudderen.
12
Snij de dikke sneetjes spek in fijne reepjes.
13
Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur. Bak de reepjes spek goudbruin.
14
Giet het gebakken spek door een zeef, zodat het braadvet verdwijnt. Laat de stukjes vlees voldoende uitlekken.
15
Haal het bouquet garni uit de soep en mix ze glad met de staafmixer.
16
Zeef de romanescosoep.
17
Halveer het stuk Brie en snij de korst van dit stuk kaas. Doe dit in de soep en mix opnieuw tot de kaas ‘verdwenen’ is. Proef de soep en kruid ze met peper en zout.
18
Snij de rest van de Brie in stukjes.
19
Strooi de overgebleven roosjes romanesco en de spekjes in de soep. Laat de stukjes kool even garen.
20
Leg in elk bord enkele stukjes kaas en schenk er een flinke lepel soep over.
1
Ontdooi de kippenbouillon of investeer een beetje tijd in de bereiding van een keteltje verse bouillon.
2
Pel de uien en snij ze grof. Omdat we soep maken kan je de groenten gerust wat bruter snijden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Romanescosoep met brie en spekjes (thumbnail)Romanescosoep met brie en spekjes
4 personen
45m
Ingrediënten
Prei
1
Uien
2
Look
1 teentje
Romanescobloemkool
1
Kippenbouillon
3 l
Brie
200 g
Spek
200 g
Bouquet garni
1
Boter
1 klontje
Peper
Zout

Romanescosoep met brie en spekjes

De ‘Romanesco’ of torentjesbloemkool is een Romeinse broccoli. Ze wordt geoogst tot november en ziet eruit als een kunstwerkje van moeder natuur. De groente is ook zeer geschikt om er lekkere soep van te maken. Met spekjes en wat smeuïge Brie krijg je een combinatie die je met plezier zal binnen lepelen.
Instructies

Romanescosoep met brie en spekjes

1 prei, 2 uien, 1 teentje Look, 1 romanescobloemkool, 3 l Kippenbouillon, 200 g Brie, 200 g spek, 1 bouquet garni, 1 klontje boter, peper, zout
1
Ontdooi de kippenbouillon of investeer een beetje tijd in de bereiding van een keteltje verse bouillon.
2
Pel de uien en snij ze grof. Omdat we soep maken kan je de groenten gerust wat bruter snijden.
3
Kneus de knoflook en snij de teen in stukjes.
4
Laat een klontje boter smelten in een ruime stoofpot op een matig vuur.
5
Stoof de stukken ui en knoflook in de bruisende boter. Roer regelmatig even in de pot.
6
Snij het donkerste loof en het wortelstuk van de prei. Snij de stam vervolgens overlangs en spoel er eventueel zand en aarde uit.
7
Snij de prei grof en stoof ze mee met de uien.
8
Spoel de Romanesco schoon en snij de groente in roosjes. Hou een kwart van de roosjes opzij, want die gebruiken we later als garnituur. Versnijd die laatste tot heel fijne roosjes.
9
Zet het vuur wat hoger en doe de stukken romanesco in de pot. Stoof de roosjes en de steeltjes gaar.
10
Maak een bouquet garni van laurierblad, tijm en (eventueel) peterseliestelen. Bind alles samen en laat het tuiltje meestoven.
11
Schenk de kippenbouillon in de pot tot alle groenten onder staan. Laat de soep zo’n 30 minuten zacht sudderen.
12
Snij de dikke sneetjes spek in fijne reepjes.
13
Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur. Bak de reepjes spek goudbruin.
14
Giet het gebakken spek door een zeef, zodat het braadvet verdwijnt. Laat de stukjes vlees voldoende uitlekken.
15
Haal het bouquet garni uit de soep en mix ze glad met de staafmixer.
16
Zeef de romanescosoep.
17
Halveer het stuk Brie en snij de korst van dit stuk kaas. Doe dit in de soep en mix opnieuw tot de kaas ‘verdwenen’ is. Proef de soep en kruid ze met peper en zout.
18
Snij de rest van de Brie in stukjes.
19
Strooi de overgebleven roosjes romanesco en de spekjes in de soep. Laat de stukjes kool even garen.
20
Leg in elk bord enkele stukjes kaas en schenk er een flinke lepel soep over.