dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pêche Melba (thumbnail)Pêche Melba

Pêche Melba

35m
15
-
2.6K
Recepten

Pêche Melba

Een klassieker onder de nagerechten: Pêche Melba. De Franse topchef Auguste Escoffier serveerde de eerste versie van dit gerecht in 1893 in Hotel Savoy ter ere van de Australische operazangeres Nellie Melba. Heerlijk gepocheerde perziken, gekarameliseerde amandelschilfers en een romig bolletje vanille-ijs. Jeroen voegt er nog een kleine variatie aan toe, namelijk een zelfgemaakt bolletje frambozensorbet. Hier kan je gewoon geen genoeg van krijgen!
Pêche Melba (thumbnail)Pêche Melba

Pêche Melba

35m
15
-
2.6K
Recepten

Pêche Melba

Een klassieker onder de nagerechten: Pêche Melba. De Franse topchef Auguste Escoffier serveerde de eerste versie van dit gerecht in 1893 in Hotel Savoy ter ere van de Australische operazangeres Nellie Melba. Heerlijk gepocheerde perziken, gekarameliseerde amandelschilfers en een romig bolletje vanille-ijs. Jeroen voegt er nog een kleine variatie aan toe, namelijk een zelfgemaakt bolletje frambozensorbet. Hier kan je gewoon geen genoeg van krijgen!
Type gerechtDessert
Totale tijd35m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Water
1 l
Witte suiker
200 g
Witte suiker
1 el
Vanillestokken
2
Honing
4 el
Munt
Perzik likeur
0,1 l
Perziken
4
Amandelschilfers
3 el
Amaretto
1 scheutje
Room
0,3 l
Bloemsuiker
2 el
Vanille-ijs
4 bol
Frambozen
200 g
Diepvriesframbozen
200 g
Suikersiroop
0,1 l

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pêche Melba

1 l Water, 200 g witte suiker, 1 vanillestok, 4 el honing, Munt, 0,1 l perzik likeur
1
Breng het water met de suiker, een vanillestok, de honing, de likeur en enkele takjes munt aan de kook.
4 perziken
2
Snijd de perziken in partjes en pocheer ze 5 minuten in de siroop. Laat de perziken afkoelen in de siroop. Eens afgekoeld kan je ze pellen en in kleinere stukjes snijden.
3 el amandelschilfers, 1 el witte suiker, 1 scheutje amaretto
3
Meng de amandelschilfers met de suiker en doe er een scheutje Amaretto bij. verspreid de amandelschilfers op een bakplaat en rooster ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 175°. Laat ze even afkoelen als ze klaar zijn.
0,3 l Room, 2 el bloemsuiker, 1 vanillestok
4
Doe de room in de keukenmachine, voeg de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok eraan toe en klop de room half op. Schep de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en bewaar hem fris.
4 bol vanille-ijs, 200 g frambozen
5
Schep een bol vanille-ijs en een bolletje verse sorbet in een coupe, leg er wat frambozen bij, enkele stukjes gepocheerde perzik en werk af met de slagroom en de amandelschilfers.

Frambozensorbet

200 g diepvriesframbozen, 0,1 l suikersiroop
6
Schep de diepvriesframboosjes met de suikersiroop in de blender en laat de blender draaien tot je een smeuïge sorbet hebt. Je kunt hier ook de siroop gebruiken waarin de perziken gepocheerd zijn in plaats van de suikersiroop.
7
Zet de sorbet even in de diepvries.
1
Breng het water met de suiker, een vanillestok, de honing, de likeur en enkele takjes munt aan de kook.
2
Snijd de perziken in partjes en pocheer ze 5 minuten in de siroop. Laat de perziken afkoelen in de siroop. Eens afgekoeld kan je ze pellen en in kleinere stukjes snijden.

Instructies

Pêche Melba

1 l Water, 200 g witte suiker, 1 vanillestok, 4 el honing, Munt, 0,1 l perzik likeur
1
Breng het water met de suiker, een vanillestok, de honing, de likeur en enkele takjes munt aan de kook.
4 perziken
2
Snijd de perziken in partjes en pocheer ze 5 minuten in de siroop. Laat de perziken afkoelen in de siroop. Eens afgekoeld kan je ze pellen en in kleinere stukjes snijden.
3 el amandelschilfers, 1 el witte suiker, 1 scheutje amaretto
3
Meng de amandelschilfers met de suiker en doe er een scheutje Amaretto bij. verspreid de amandelschilfers op een bakplaat en rooster ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 175°. Laat ze even afkoelen als ze klaar zijn.
0,3 l Room, 2 el bloemsuiker, 1 vanillestok
4
Doe de room in de keukenmachine, voeg de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok eraan toe en klop de room half op. Schep de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en bewaar hem fris.
4 bol vanille-ijs, 200 g frambozen
5
Schep een bol vanille-ijs en een bolletje verse sorbet in een coupe, leg er wat frambozen bij, enkele stukjes gepocheerde perzik en werk af met de slagroom en de amandelschilfers.

Frambozensorbet

200 g diepvriesframbozen, 0,1 l suikersiroop
6
Schep de diepvriesframboosjes met de suikersiroop in de blender en laat de blender draaien tot je een smeuïge sorbet hebt. Je kunt hier ook de siroop gebruiken waarin de perziken gepocheerd zijn in plaats van de suikersiroop.
7
Zet de sorbet even in de diepvries.
1
Breng het water met de suiker, een vanillestok, de honing, de likeur en enkele takjes munt aan de kook.
2
Snijd de perziken in partjes en pocheer ze 5 minuten in de siroop. Laat de perziken afkoelen in de siroop. Eens afgekoeld kan je ze pellen en in kleinere stukjes snijden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pêche Melba (thumbnail)Pêche Melba
4 personen
35m
Ingrediënten
Water
1 l
Witte suiker
200 g
Witte suiker
1 el
Vanillestokken
2
Honing
4 el
Munt
Perzik likeur
0,1 l
Perziken
4
Amandelschilfers
3 el
Amaretto
1 scheutje
Room
0,3 l
Bloemsuiker
2 el
Vanille-ijs
4 bol
Frambozen
200 g
Diepvriesframbozen
200 g
Suikersiroop
0,1 l

Pêche Melba

Een klassieker onder de nagerechten: Pêche Melba. De Franse topchef Auguste Escoffier serveerde de eerste versie van dit gerecht in 1893 in Hotel Savoy ter ere van de Australische operazangeres Nellie Melba. Heerlijk gepocheerde perziken, gekarameliseerde amandelschilfers en een romig bolletje vanille-ijs. Jeroen voegt er nog een kleine variatie aan toe, namelijk een zelfgemaakt bolletje frambozensorbet. Hier kan je gewoon geen genoeg van krijgen!
Instructies

Pêche Melba

1 l Water, 200 g witte suiker, 1 vanillestok, 4 el honing, Munt, 0,1 l perzik likeur
1
Breng het water met de suiker, een vanillestok, de honing, de likeur en enkele takjes munt aan de kook.
4 perziken
2
Snijd de perziken in partjes en pocheer ze 5 minuten in de siroop. Laat de perziken afkoelen in de siroop. Eens afgekoeld kan je ze pellen en in kleinere stukjes snijden.
3 el amandelschilfers, 1 el witte suiker, 1 scheutje amaretto
3
Meng de amandelschilfers met de suiker en doe er een scheutje Amaretto bij. verspreid de amandelschilfers op een bakplaat en rooster ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 175°. Laat ze even afkoelen als ze klaar zijn.
0,3 l Room, 2 el bloemsuiker, 1 vanillestok
4
Doe de room in de keukenmachine, voeg de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok eraan toe en klop de room half op. Schep de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en bewaar hem fris.
4 bol vanille-ijs, 200 g frambozen
5
Schep een bol vanille-ijs en een bolletje verse sorbet in een coupe, leg er wat frambozen bij, enkele stukjes gepocheerde perzik en werk af met de slagroom en de amandelschilfers.

Frambozensorbet

200 g diepvriesframbozen, 0,1 l suikersiroop
6
Schep de diepvriesframboosjes met de suikersiroop in de blender en laat de blender draaien tot je een smeuïge sorbet hebt. Je kunt hier ook de siroop gebruiken waarin de perziken gepocheerd zijn in plaats van de suikersiroop.
7
Zet de sorbet even in de diepvries.