Aardappelpannenkoeken
Aardappelpannenkoeken
Aardappelpannenkoeken
Aardappelpannenkoeken
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelenliefst oude, bevatten meer zetmeel
800 g
Patisseriebloem
90 g
Ei
1
Melk
0,3 l
Boter
1
Peper
Zout
Benodigdheden
Een groenterasp met brede gaatjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De aardappelpannenkoeken
1
Weeg de ingrediënten voor de Zweedse aardappelpannenkoekjes zorgvuldig . Neem een mengschaal en doe er de bloem in. Schenk er de melk bij en voeg het ei toe. Meng het beslag glad met de garde.
2
Schil de loskokende aardappelen en rasp ze fijn. Gebruik bij voorkeur oudere aardappelen, omdat deze knollen extra veel zetmeel bevatten.
3
Doe de geraspte aardappelen in het beslag, voeg een snuif zout toe en meng alles voorzichtig met een vork.
4
Zet een grote braadpan of koekenpan op een matig vuur. Smelt er een klont boter in.
5
Schep per pannenkoekje één volle vork van het beslag met aardappel in de pan. Druk het hoopje even aan tot een egaal koekje. Bak meteen meerdere pannenkoekjes goudbruin in één beurt.
6
Gebruik een kleine spatel en draai ze na één tot twee minuten om. Laat de pannenkoekjes verder bakken op een zacht vuur totdat ook de binnenkant gaar is. Controleer het resultaat. (De randjes zijn een stuk sneller gaar en krokant.)
1
Weeg de ingrediënten voor de Zweedse aardappelpannenkoekjes zorgvuldig . Neem een mengschaal en doe er de bloem in. Schenk er de melk bij en voeg het ei toe. Meng het beslag glad met de garde.
2
Schil de loskokende aardappelen en rasp ze fijn. Gebruik bij voorkeur oudere aardappelen, omdat deze knollen extra veel zetmeel bevatten.
De aardappelpannenkoeken
1
Weeg de ingrediënten voor de Zweedse aardappelpannenkoekjes zorgvuldig . Neem een mengschaal en doe er de bloem in. Schenk er de melk bij en voeg het ei toe. Meng het beslag glad met de garde.
2
Schil de loskokende aardappelen en rasp ze fijn. Gebruik bij voorkeur oudere aardappelen, omdat deze knollen extra veel zetmeel bevatten.
3
Doe de geraspte aardappelen in het beslag, voeg een snuif zout toe en meng alles voorzichtig met een vork.
4
Zet een grote braadpan of koekenpan op een matig vuur. Smelt er een klont boter in.
5
Schep per pannenkoekje één volle vork van het beslag met aardappel in de pan. Druk het hoopje even aan tot een egaal koekje. Bak meteen meerdere pannenkoekjes goudbruin in één beurt.
6
Gebruik een kleine spatel en draai ze na één tot twee minuten om. Laat de pannenkoekjes verder bakken op een zacht vuur totdat ook de binnenkant gaar is. Controleer het resultaat. (De randjes zijn een stuk sneller gaar en krokant.)
1
Weeg de ingrediënten voor de Zweedse aardappelpannenkoekjes zorgvuldig . Neem een mengschaal en doe er de bloem in. Schenk er de melk bij en voeg het ei toe. Meng het beslag glad met de garde.
2
Schil de loskokende aardappelen en rasp ze fijn. Gebruik bij voorkeur oudere aardappelen, omdat deze knollen extra veel zetmeel bevatten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Loskokende aardappelenliefst oude, bevatten meer zetmeel
800 g
Patisseriebloem
90 g
Ei
1
Melk
0,3 l
Boter
1
Peper
Zout
Aardappelpannenkoeken
Deze aardappelpannenkoeken zijn een aardappelbereiding waar de Zweden dol op zijn. 'Raggmunk' is de Zweedse naam en een traditioneel Skandinavisch recept voor aardappel-pannenkoekjes.Instructies
De aardappelpannenkoeken
1
Weeg de ingrediënten voor de Zweedse aardappelpannenkoekjes zorgvuldig . Neem een mengschaal en doe er de bloem in. Schenk er de melk bij en voeg het ei toe. Meng het beslag glad met de garde.
2
Schil de loskokende aardappelen en rasp ze fijn. Gebruik bij voorkeur oudere aardappelen, omdat deze knollen extra veel zetmeel bevatten.
3
Doe de geraspte aardappelen in het beslag, voeg een snuif zout toe en meng alles voorzichtig met een vork.
4
Zet een grote braadpan of koekenpan op een matig vuur. Smelt er een klont boter in.
5
Schep per pannenkoekje één volle vork van het beslag met aardappel in de pan. Druk het hoopje even aan tot een egaal koekje. Bak meteen meerdere pannenkoekjes goudbruin in één beurt.
6
Gebruik een kleine spatel en draai ze na één tot twee minuten om. Laat de pannenkoekjes verder bakken op een zacht vuur totdat ook de binnenkant gaar is. Controleer het resultaat. (De randjes zijn een stuk sneller gaar en krokant.)