dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kruimeldeeg (thumbnail)Kruimeldeeg

Kruimeldeeg

15m
6
-
2.2K
Recepten

Kruimeldeeg

Jeroen toont hoe je snel en makkelijk vers kruimeldeeg maakt. Let op: als je dit kruimeldeeg maakt voor hartige gerechten zoals een quiche of een groentetaart, laat dan de vanillestokjes weg. Gebruik ook wat minder suiker.
Kruimeldeeg (thumbnail)Kruimeldeeg

Kruimeldeeg

15m
6
-
2.2K
Recepten

Kruimeldeeg

Jeroen toont hoe je snel en makkelijk vers kruimeldeeg maakt. Let op: als je dit kruimeldeeg maakt voor hartige gerechten zoals een quiche of een groentetaart, laat dan de vanillestokjes weg. Gebruik ook wat minder suiker.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten6
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
500 g
Boter
250 g
Suiker
180 g
Vanillestokjes
2
Eieren
3
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Kruimeldeeg

250 g boter, 180 g suiker, zout
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2 vanillestokjes
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
3 eieren
3
Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
TIPLet op! Dit is voor 4 personen, dus ongeveer 1/4de eiwit en 3/4de eigeel in totaal.
4
Meng verder tot een homogene massa.
500 g bloem
5
Doe de helft van de bloem erbij.
6
Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.
7
Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.

Instructies

Kruimeldeeg

250 g boter, 180 g suiker, zout
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2 vanillestokjes
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
3 eieren
3
Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
TIPLet op! Dit is voor 4 personen, dus ongeveer 1/4de eiwit en 3/4de eigeel in totaal.
4
Meng verder tot een homogene massa.
500 g bloem
5
Doe de helft van de bloem erbij.
6
Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.
7
Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kruimeldeeg (thumbnail)Kruimeldeeg
4 personen
15m
Ingrediënten
Bloem
500 g
Boter
250 g
Suiker
180 g
Vanillestokjes
2
Eieren
3
Zout

Kruimeldeeg

Jeroen toont hoe je snel en makkelijk vers kruimeldeeg maakt. Let op: als je dit kruimeldeeg maakt voor hartige gerechten zoals een quiche of een groentetaart, laat dan de vanillestokjes weg. Gebruik ook wat minder suiker.
Instructies

Kruimeldeeg

250 g boter, 180 g suiker, zout
1
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
2 vanillestokjes
2
Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
3 eieren
3
Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
TIPLet op! Dit is voor 4 personen, dus ongeveer 1/4de eiwit en 3/4de eigeel in totaal.
4
Meng verder tot een homogene massa.
500 g bloem
5
Doe de helft van de bloem erbij.
6
Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.
7
Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
8
Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
9
Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.