Quesadilla met lamsgehakt, Manchego, gegrilde aubergine en tzatziki

Een snelle lunch of een hapklare snack? Deze quesadilla gevuld met lamsgehakt, Manchego kaas en gegrilde auberinges is het allebei. Of hoe je met slechts een paar ingrediënten in geen tijd iets lekker en origineels op tafel hebt staan.

Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • een snuif keukenzout
  • een snuif peper
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes koriander
  • enkele takjes munt
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 400 g lamsgehakt
  • 200 g varkensgehakt
  • een snuif komijn
  • een snuif paprikapoeder
  • een snuif venkelpoeder
  • een snuif cayennepeper
  • 4 tortilla
  • 0.5 ijsbergsla
  • een scheut witte wijnazijn
  • 200 g Manchego

Benodigdheden

  • neteldoek

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de grillpan heet worden.

Snijd de aubergines in plakken, leg de plakjes op een ovenplaatje en kruid ze met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en leg de plakjes op de hete grill. Grill alle plakjes, houd ze even apart in een kom en kruid ze bij met een snuif oregano.

Spoel de komkommer even onder koud water en rasp hem in een kom.

Schep de geraspte komkommer in een neteldoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de uitgeknepen komkommer in een kom.

Pel de look en rasp hem erbij.

Snipper de koriander en de munt fijn en voeg ze toe aan de komkommer. Voeg de Griekse yoghurt eraan toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid met flink wat peper en zout.

Meng de twee soorten gehakt in een kom en kruid met een snuif oregano, gerookt paprikapoeder, komijn, venkelpoeder, cayennepeper en zout. 

Zet een grote pan op het vuur en laat warm worden.

Leg een tortillavel op je werkvlak en schep er een deel van het gehakt op, duw het gehakt plat en bak de tortilla met het gehakt naar beneden in de hete pan.

Snipper de ijsbergsla fijn en doe in een kom met een scheut olijfolie en een scheutje witte wijnazijn, peper en zout.

Draai de gebakken tortilla om in de pan en draai het vuur uit.

Leg de tortilla vol plakjes gegrilde aubergine en rasp er ¼ van de kaas over.

Plooi de tortilla dubbel en duw hem goed aan. Laat vervolgens de quesadilla even uitlekken op wat keukenpapier.

Schep wat fijngesneden sla op een bord. Snijd de quesadilla in twee en leg beide helften op de sla.

Werk af met een flinke lepel tzatziki.

Quesadilla met lamsgehakt, Manchego, gegrilde aubergine en tzatziki