Galette Bretonne met ham, ei en kaas
Galette Bretonne met ham, ei en kaas
Galette Bretonne met ham, ei en kaas
Galette Bretonne met ham, ei en kaas
Ingrediënten
4 personen
Bloem
100 g
Boekweitbloem
300 g
Melk
0,6 l
Tafelbier
0,2 l
Eieren
8
Zout
1 snuifje
Boter
2 klont
Gemalen kaas
200 g
Gekookte ham
200 g
Veldsla
100 g
Xeresazijn
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g bloem, 300 g boekweitbloem, 0,6 l melk, 0,2 l tafelbier, 4 eieren
1
Doe de bloem met de boekweitbloem, de melk, het tafelbier en de eieren in een kom en roer alles tot een glad beslag.
1 snuifje zout
2
Voeg er een snuif zout aan toe, ga er kort even met de mixer door en laat het beslag even rusten.
1 klont boter, 4 eieren
3
Laat een klont boter smelten in een pan en bak er 4 spiegeleieren in (indien voor 4 personen). Eens gebakken houd je ze even apart.
1 klont boter
4
Laat nog een klontje boter smelten in een andere pan. Giet een flinke lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek.
200 g gemalen kaas, 200 g gekookte ham
5
Als de pannenkoek gebakken is, leg je de gemalen kaas als eerste op de pannenkoek gevolgd door een sneetje ham. Leg het niet in het midden maar meer naar de rand toe, zodat je nadien de pannenkoek nog kan toevouwen langs drie kanten. Leg er tot slot een gebakken spiegelei op. Vouw de pannenkoek toe langs links, rechts en onder. Je zorgt ervoor dat je de vulling nog kan zien, je vouwt dus eigenlijk een soort van enveloppe. Laat het nog even warm worden zodat de kaas wat smelt.
6
Neem opnieuw een lepel beslag en bak een pannenkoek. Herhaal alles uit de vorige stap tot de spiegeleieren op zijn.
100 g veldsla, 1 scheutje xeresazijn
7
Kuis en was de veldsla en breng hem op smaak met wat xeresazijn of slaolie. Serveer de sla bij de hartige pannenkoek.
100 g bloem, 300 g boekweitbloem, 0,6 l melk, 0,2 l tafelbier, 4 eieren
1
Doe de bloem met de boekweitbloem, de melk, het tafelbier en de eieren in een kom en roer alles tot een glad beslag.
1 snuifje zout
2
Voeg er een snuif zout aan toe, ga er kort even met de mixer door en laat het beslag even rusten.
1 klont boter, 4 eieren
3
Laat een klont boter smelten in een pan en bak er 4 spiegeleieren in (indien voor 4 personen). Eens gebakken houd je ze even apart.
1 klont boter
4
Laat nog een klontje boter smelten in een andere pan. Giet een flinke lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek.
200 g gemalen kaas, 200 g gekookte ham
5
Als de pannenkoek gebakken is, leg je de gemalen kaas als eerste op de pannenkoek gevolgd door een sneetje ham. Leg het niet in het midden maar meer naar de rand toe, zodat je nadien de pannenkoek nog kan toevouwen langs drie kanten. Leg er tot slot een gebakken spiegelei op. Vouw de pannenkoek toe langs links, rechts en onder. Je zorgt ervoor dat je de vulling nog kan zien, je vouwt dus eigenlijk een soort van enveloppe. Laat het nog even warm worden zodat de kaas wat smelt.
6
Neem opnieuw een lepel beslag en bak een pannenkoek. Herhaal alles uit de vorige stap tot de spiegeleieren op zijn.
100 g veldsla, 1 scheutje xeresazijn
7
Kuis en was de veldsla en breng hem op smaak met wat xeresazijn of slaolie. Serveer de sla bij de hartige pannenkoek.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Bloem
100 g
Boekweitbloem
300 g
Melk
0,6 l
Tafelbier
0,2 l
Eieren
8
Zout
1 snuifje
Boter
2 klont
Gemalen kaas
200 g
Gekookte ham
200 g
Veldsla
100 g
Xeresazijn
1 scheutje
Galette Bretonne met ham, ei en kaas
Altijd al willen weten wat Jeroen als ontbijt eet? Wel, een boekweitpannenkoek en een tas koffie. En laat dat nu net de basis zijn voor dit stevige ontbijt. Een galette Bretonne is een boekweitpannenkoek met een hartige vulling van een spiegelei, ham en kaas die je nadien toevouwt als een soort enveloppe. Een steviger begin van de dag zal je niet gauw vinden!Instructies
100 g bloem, 300 g boekweitbloem, 0,6 l melk, 0,2 l tafelbier, 4 eieren
1
Doe de bloem met de boekweitbloem, de melk, het tafelbier en de eieren in een kom en roer alles tot een glad beslag.
1 snuifje zout
2
Voeg er een snuif zout aan toe, ga er kort even met de mixer door en laat het beslag even rusten.
1 klont boter, 4 eieren
3
Laat een klont boter smelten in een pan en bak er 4 spiegeleieren in (indien voor 4 personen). Eens gebakken houd je ze even apart.
1 klont boter
4
Laat nog een klontje boter smelten in een andere pan. Giet een flinke lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek.
200 g gemalen kaas, 200 g gekookte ham
5
Als de pannenkoek gebakken is, leg je de gemalen kaas als eerste op de pannenkoek gevolgd door een sneetje ham. Leg het niet in het midden maar meer naar de rand toe, zodat je nadien de pannenkoek nog kan toevouwen langs drie kanten. Leg er tot slot een gebakken spiegelei op. Vouw de pannenkoek toe langs links, rechts en onder. Je zorgt ervoor dat je de vulling nog kan zien, je vouwt dus eigenlijk een soort van enveloppe. Laat het nog even warm worden zodat de kaas wat smelt.
6
Neem opnieuw een lepel beslag en bak een pannenkoek. Herhaal alles uit de vorige stap tot de spiegeleieren op zijn.
100 g veldsla, 1 scheutje xeresazijn
7
Kuis en was de veldsla en breng hem op smaak met wat xeresazijn of slaolie. Serveer de sla bij de hartige pannenkoek.