dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata" (thumbnail)Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"

Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"

45m
17
-
1.9K
Recepten

Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"

Kalfspiccata klinkt je misschien bekend in de oren. Piccata slaat hier op het dun geklopte stukje vlees. Het vlees wordt lichtjes gebloemd, gebakken en op smaak gebracht met citroen, kappertjes en boter. Jeroen geeft zijn eigen draai aan het gerecht.
Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata" (thumbnail)Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"

Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"

45m
17
-
1.9K
Recepten

Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"

Kalfspiccata klinkt je misschien bekend in de oren. Piccata slaat hier op het dun geklopte stukje vlees. Het vlees wordt lichtjes gebloemd, gebakken en op smaak gebracht met citroen, kappertjes en boter. Jeroen geeft zijn eigen draai aan het gerecht.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Frietaardappelen
800 g
Boter
1 klont
Boter
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Troskerstomaten
500 g
Kalfsvlees
800 g
Kappertjes
100 g
Tijm
Rozemarijn
Olijfolie
Grof zout
1 snuifje
Grof zout
Peper
1 snuifje
Peper
Citroen
1
Witte wijn
1 scheutje
Krulpeterselie
1 bosje
Rucola
Balsamicoazijn
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g frietaardappelen
1
Zet een ruime pot water op het vuur. Kook er de ongeschilde aardappelen in gaar.
2
Laat de grillpan heet worden en giet de aardappelen af.
1 klont boter
3
Zet een ruime pan op het vuur. Laat er een flinke klont boter in smelten. Snijd de aardappelen boven de pan in schijfjes en bak ze goudbruin in de hete vetstof.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Pel en snijd de sjalot in fijne ringetjes. Pel en plet de look.
500 g troskerstomaten
5
Snijd de kerstomaten doormidden en zet ze in een kommetje aan de kant.
6
Voeg de sjalot en look toe aan de bakkende aardappelen.
800 g kalfsvlees
7
Snijd het kalfsvlees in lapjes. Klop de lapjes vlees plat.
100 g kappertjes
8
Voeg de kappertjes toe aan de bakkende aardappelen.
tijm, rozemarijn, olijfolie, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje peper
9
Snijd enkele takjes tijm en rozemarijn fijn. Giet een scheutje olijfolie over het vlees. Breng de lapjes aan beiden kanten op smaak met peper, grof zout, de tijm en rozemarijn.
1 citroen, 1 scheutje witte wijn
10
Voeg het sap van de citroen en een klein scheutje witte wijn toe aan de aardappelen.
boter
11
Leg er enkele blokjes boter bij en meng onder de saus.
12
Gril het vlees aan beide kanten op de hete grill.
13
Leg de tomaatjes in de pan en voeg er een klein scheutje water aan toe. Laat de saus rustig verder inkoken.
1 bosje krulpeterselie, peper, grof zout
14
Hak de peterselie fijn en meng hem onder de saus. Breng de saus verder op smaak met peper en grof zout.
15
Leg het gegrilde vlees op een bord. Schep er wat van de saus met de tomaatjes en aardappelen naast.
Rucola, balsamicoazijn
16
Werk het bord af met enkele blaadjes rucola en een likje balsamicoazijn.
1
Zet een ruime pot water op het vuur. Kook er de ongeschilde aardappelen in gaar.
2
Laat de grillpan heet worden en giet de aardappelen af.

Instructies

800 g frietaardappelen
1
Zet een ruime pot water op het vuur. Kook er de ongeschilde aardappelen in gaar.
2
Laat de grillpan heet worden en giet de aardappelen af.
1 klont boter
3
Zet een ruime pan op het vuur. Laat er een flinke klont boter in smelten. Snijd de aardappelen boven de pan in schijfjes en bak ze goudbruin in de hete vetstof.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Pel en snijd de sjalot in fijne ringetjes. Pel en plet de look.
500 g troskerstomaten
5
Snijd de kerstomaten doormidden en zet ze in een kommetje aan de kant.
6
Voeg de sjalot en look toe aan de bakkende aardappelen.
800 g kalfsvlees
7
Snijd het kalfsvlees in lapjes. Klop de lapjes vlees plat.
100 g kappertjes
8
Voeg de kappertjes toe aan de bakkende aardappelen.
tijm, rozemarijn, olijfolie, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje peper
9
Snijd enkele takjes tijm en rozemarijn fijn. Giet een scheutje olijfolie over het vlees. Breng de lapjes aan beiden kanten op smaak met peper, grof zout, de tijm en rozemarijn.
1 citroen, 1 scheutje witte wijn
10
Voeg het sap van de citroen en een klein scheutje witte wijn toe aan de aardappelen.
boter
11
Leg er enkele blokjes boter bij en meng onder de saus.
12
Gril het vlees aan beide kanten op de hete grill.
13
Leg de tomaatjes in de pan en voeg er een klein scheutje water aan toe. Laat de saus rustig verder inkoken.
1 bosje krulpeterselie, peper, grof zout
14
Hak de peterselie fijn en meng hem onder de saus. Breng de saus verder op smaak met peper en grof zout.
15
Leg het gegrilde vlees op een bord. Schep er wat van de saus met de tomaatjes en aardappelen naast.
Rucola, balsamicoazijn
16
Werk het bord af met enkele blaadjes rucola en een likje balsamicoazijn.
1
Zet een ruime pot water op het vuur. Kook er de ongeschilde aardappelen in gaar.
2
Laat de grillpan heet worden en giet de aardappelen af.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata" (thumbnail)Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"
4 personen
45m
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Boter
1 klont
Boter
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Troskerstomaten
500 g
Kalfsvlees
800 g
Kappertjes
100 g
Tijm
Rozemarijn
Olijfolie
Grof zout
1 snuifje
Grof zout
Peper
1 snuifje
Peper
Citroen
1
Witte wijn
1 scheutje
Krulpeterselie
1 bosje
Rucola
Balsamicoazijn

Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"

Kalfspiccata klinkt je misschien bekend in de oren. Piccata slaat hier op het dun geklopte stukje vlees. Het vlees wordt lichtjes gebloemd, gebakken en op smaak gebracht met citroen, kappertjes en boter. Jeroen geeft zijn eigen draai aan het gerecht.
Instructies
800 g frietaardappelen
1
Zet een ruime pot water op het vuur. Kook er de ongeschilde aardappelen in gaar.
2
Laat de grillpan heet worden en giet de aardappelen af.
1 klont boter
3
Zet een ruime pan op het vuur. Laat er een flinke klont boter in smelten. Snijd de aardappelen boven de pan in schijfjes en bak ze goudbruin in de hete vetstof.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Pel en snijd de sjalot in fijne ringetjes. Pel en plet de look.
500 g troskerstomaten
5
Snijd de kerstomaten doormidden en zet ze in een kommetje aan de kant.
6
Voeg de sjalot en look toe aan de bakkende aardappelen.
800 g kalfsvlees
7
Snijd het kalfsvlees in lapjes. Klop de lapjes vlees plat.
100 g kappertjes
8
Voeg de kappertjes toe aan de bakkende aardappelen.
tijm, rozemarijn, olijfolie, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje peper
9
Snijd enkele takjes tijm en rozemarijn fijn. Giet een scheutje olijfolie over het vlees. Breng de lapjes aan beiden kanten op smaak met peper, grof zout, de tijm en rozemarijn.
1 citroen, 1 scheutje witte wijn
10
Voeg het sap van de citroen en een klein scheutje witte wijn toe aan de aardappelen.
boter
11
Leg er enkele blokjes boter bij en meng onder de saus.
12
Gril het vlees aan beide kanten op de hete grill.
13
Leg de tomaatjes in de pan en voeg er een klein scheutje water aan toe. Laat de saus rustig verder inkoken.
1 bosje krulpeterselie, peper, grof zout
14
Hak de peterselie fijn en meng hem onder de saus. Breng de saus verder op smaak met peper en grof zout.
15
Leg het gegrilde vlees op een bord. Schep er wat van de saus met de tomaatjes en aardappelen naast.
Rucola, balsamicoazijn
16
Werk het bord af met enkele blaadjes rucola en een likje balsamicoazijn.