Gevulde soezen met pudding 'rum raisin'
Gevulde soezen met pudding 'rum raisin'
Gevulde soezen met pudding 'rum raisin'
Gevulde soezen met pudding 'rum raisin'
Ingrediënten
4 personen
Rozijnen
150 g
Rum
0,15 l
Melk
0,55 l
Eierdooiers
4
Witte suiker
100 g
Vanillestok
1
Puddingpoeder
50 g
Gelatineblaadjes
2
Water
0,15 l
Boter
100 g
Zout
1 snuifje
Patisseriebloem
180 g
Eieren
4
Room
0,35 l
Mokatines
100 g
Benodigdheden
Blender, keukenmachine met platte menghaak, garde, ovenschotel, vershoudfolie, spuitzak, bakpenseel, bakpapier, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding (2 uur op voorhand)
150 g rozijnen, 0,15 l rum
1
Laat de rozijnen twee uur wellen in de rum.
De pudding
0,5 l melk
2
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g witte suiker
3
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze beide tot ruban.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in twee en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk.
50 g puddingpoeder
5
Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban, gevolgd door een scheutje rum en een klein deel van de warme melk. Roer het geheel goed onder elkaar en giet het terug bij de rest van de melk. Breng het geheel al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
6
Haal de vanillepeul uit de rumpudding, dek de pudding af met folie en laat hem afkoelen in de koelkast.
TIPDek de pudding goed af zodat de folie vacuüm is met de pudding.
2 gelatineblaadjes
7
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
De soezen
8
Verwarm de oven voor op 180 °C.
TIPZet de oven op boven- en onderwarmte.
0,05 l melk, 0,15 l Water, 100 g boter, 1 snuifje zout, 180 g patisseriebloem
9
Doe de melk en het water samen in een kookpot. Voeg de boter toe en breng aan de kook. Voeg nog een koffielepel suiker en een snuif zout toe. Voeg erna de bloem toe en klop tot een stevig deeg. Gebruik een houten lepel als het deeg te stevig wordt om er nog met een garde door te kunnen.
4 eieren
10
Schep het beslag in de kom van de keukenmachine en laat het draaien met de platte menghaak. Voeg de eieren er één voor één aan toe.
11
Schep het beslag in een spuitzak en spuit egale toefjes deeg met voldoende ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.
12
Strijk met een beetje water de bovenkant van de soezen zachtjes vlak en bak de soezen 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C.
De vulling
0,05 l Room, 0,2 l Room
13
Doe een scheutje room in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer de afgekoelde pudding los en meng er de warme room met gelatine door. Klop de rest van de room half op.
14
Doe ¾ van de gewelde rozijnen in de blender en mix ze fijn. Meng ze samen met de half opgeklopte room onder de pudding. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De saus
100 g mokatines, 0,1 l Room
15
Doe de Mokatines in de blender en mix ze fijn. Breng de room even aan de kook en laat de gemixte snoepjes erin oplossen. Laat het sausje afkoelen.
De afwerking
16
Laat de deur van de oven even openstaan vooraleer je de soezen eruit haalt, zodat ze niet inzakken.
17
Snijd de soezen in twee met een broodmes, laat ze even afkoelen en spuit de pudding op de onderste helft. Dek ze af met de bovenkant.
18
Schik de soesjes op een bord en werk af met enkele lepels mokkasaus en de rest van de rozijnen.
Voorbereiding (2 uur op voorhand)
150 g rozijnen, 0,15 l rum
1
Laat de rozijnen twee uur wellen in de rum.
De pudding
0,5 l melk
2
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g witte suiker
3
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze beide tot ruban.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in twee en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk.
50 g puddingpoeder
5
Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban, gevolgd door een scheutje rum en een klein deel van de warme melk. Roer het geheel goed onder elkaar en giet het terug bij de rest van de melk. Breng het geheel al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
6
Haal de vanillepeul uit de rumpudding, dek de pudding af met folie en laat hem afkoelen in de koelkast.
TIPDek de pudding goed af zodat de folie vacuüm is met de pudding.
2 gelatineblaadjes
7
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
De soezen
8
Verwarm de oven voor op 180 °C.
TIPZet de oven op boven- en onderwarmte.
0,05 l melk, 0,15 l Water, 100 g boter, 1 snuifje zout, 180 g patisseriebloem
9
Doe de melk en het water samen in een kookpot. Voeg de boter toe en breng aan de kook. Voeg nog een koffielepel suiker en een snuif zout toe. Voeg erna de bloem toe en klop tot een stevig deeg. Gebruik een houten lepel als het deeg te stevig wordt om er nog met een garde door te kunnen.
4 eieren
10
Schep het beslag in de kom van de keukenmachine en laat het draaien met de platte menghaak. Voeg de eieren er één voor één aan toe.
11
Schep het beslag in een spuitzak en spuit egale toefjes deeg met voldoende ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.
12
Strijk met een beetje water de bovenkant van de soezen zachtjes vlak en bak de soezen 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C.
De vulling
0,05 l Room, 0,2 l Room
13
Doe een scheutje room in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer de afgekoelde pudding los en meng er de warme room met gelatine door. Klop de rest van de room half op.
14
Doe ¾ van de gewelde rozijnen in de blender en mix ze fijn. Meng ze samen met de half opgeklopte room onder de pudding. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De saus
100 g mokatines, 0,1 l Room
15
Doe de Mokatines in de blender en mix ze fijn. Breng de room even aan de kook en laat de gemixte snoepjes erin oplossen. Laat het sausje afkoelen.
De afwerking
16
Laat de deur van de oven even openstaan vooraleer je de soezen eruit haalt, zodat ze niet inzakken.
17
Snijd de soezen in twee met een broodmes, laat ze even afkoelen en spuit de pudding op de onderste helft. Dek ze af met de bovenkant.
18
Schik de soesjes op een bord en werk af met enkele lepels mokkasaus en de rest van de rozijnen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Rozijnen
150 g
Rum
0,15 l
Melk
0,55 l
Eierdooiers
4
Witte suiker
100 g
Vanillestok
1
Puddingpoeder
50 g
Gelatineblaadjes
2
Water
0,15 l
Boter
100 g
Zout
1 snuifje
Patisseriebloem
180 g
Eieren
4
Room
0,35 l
Mokatines
100 g
Gevulde soezen met pudding 'rum raisin'
Dit dessert vergt wat moeite, maar het resultaat is verbluffend! Overheerlijke soezen gevuld met een zalige pudding met rum en rozijnen, afgewerkt met een lichte karamelsaus op basis van Caramella Mokatine snoepjes. Letterlijk en figuurliijk een hele mond vol.Instructies
Voorbereiding (2 uur op voorhand)
150 g rozijnen, 0,15 l rum
1
Laat de rozijnen twee uur wellen in de rum.
De pudding
0,5 l melk
2
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g witte suiker
3
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze beide tot ruban.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in twee en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk.
50 g puddingpoeder
5
Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban, gevolgd door een scheutje rum en een klein deel van de warme melk. Roer het geheel goed onder elkaar en giet het terug bij de rest van de melk. Breng het geheel al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
6
Haal de vanillepeul uit de rumpudding, dek de pudding af met folie en laat hem afkoelen in de koelkast.
TIPDek de pudding goed af zodat de folie vacuüm is met de pudding.
2 gelatineblaadjes
7
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
De soezen
8
Verwarm de oven voor op 180 °C.
TIPZet de oven op boven- en onderwarmte.
0,05 l melk, 0,15 l Water, 100 g boter, 1 snuifje zout, 180 g patisseriebloem
9
Doe de melk en het water samen in een kookpot. Voeg de boter toe en breng aan de kook. Voeg nog een koffielepel suiker en een snuif zout toe. Voeg erna de bloem toe en klop tot een stevig deeg. Gebruik een houten lepel als het deeg te stevig wordt om er nog met een garde door te kunnen.
4 eieren
10
Schep het beslag in de kom van de keukenmachine en laat het draaien met de platte menghaak. Voeg de eieren er één voor één aan toe.
11
Schep het beslag in een spuitzak en spuit egale toefjes deeg met voldoende ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.
12
Strijk met een beetje water de bovenkant van de soezen zachtjes vlak en bak de soezen 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C.
De vulling
0,05 l Room, 0,2 l Room
13
Doe een scheutje room in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer de afgekoelde pudding los en meng er de warme room met gelatine door. Klop de rest van de room half op.
14
Doe ¾ van de gewelde rozijnen in de blender en mix ze fijn. Meng ze samen met de half opgeklopte room onder de pudding. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
De saus
100 g mokatines, 0,1 l Room
15
Doe de Mokatines in de blender en mix ze fijn. Breng de room even aan de kook en laat de gemixte snoepjes erin oplossen. Laat het sausje afkoelen.
De afwerking
16
Laat de deur van de oven even openstaan vooraleer je de soezen eruit haalt, zodat ze niet inzakken.
17
Snijd de soezen in twee met een broodmes, laat ze even afkoelen en spuit de pudding op de onderste helft. Dek ze af met de bovenkant.
18
Schik de soesjes op een bord en werk af met enkele lepels mokkasaus en de rest van de rozijnen.