dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen (thumbnail)Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen

Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen

50m
15
-
2.9K
Recepten

Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen

Geluk kan je koken … Zoals bloemkool met een lekker ouderwetse kaassaus die je even in de oven laat gratineren. Heerlijk, zonder meer.
Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen (thumbnail)Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen

Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen

50m
15
-
2.9K
Recepten

Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen

Geluk kan je koken … Zoals bloemkool met een lekker ouderwetse kaassaus die je even in de oven laat gratineren. Heerlijk, zonder meer.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
600 g
Zout
Bloemkool
1
Boter
30 g
Bloem
40 g
Melk
0,75 l
Gemalen kaas
300 g
Peper
Nootmuskaat
Citroensap
Wijting
800 g
Witte wijn
Laurier
2 blaadjes
Tijm
2 takjes
Citroen
1

Benodigdheden

Een garde, een ovenschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De voorbereiding

600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en doe ze in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en laat ze garen.
zout, 1 bloemkool
2
Breng in een andere kookpot water aan de kook met een snuifje zout. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in het gezouten water. Laat uitlekken.

De kaassaus

30 g boter, 40 g bloem
3
Smelt de boter in een sauspan. Roer er de bloem door met een garde en laat wat drogen.
0,75 l melk
4
Giet er melk bij. Laat de saus indikken op het vuur onder voortdurend roeren.
300 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat, citroensap
5
Meng de helft van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.
6
Roer eventueel een eierdooier door de saus.

De wijting met gratin

7
Verwarm de ovengrill.
8
Doe de bloemkool in een ovenschaal. Giet er de kaassaus over.
9
Strooi de resterende kaas over de saus en laat onder de grill gratineren tot er een goudbruin korstje op staat.
10
Vet een pan in met boter.
800 g wijting
11
Verdeel de wijting in porties. Maak een insnijding in het midden van de filets en plooi ze dubbel.
witte wijn, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 citroen
12
Leg de vis in de ingevette pan. Sprenkel er een scheutje wijn over en leg er laurier en tijm bij. Knijp er citroensap bij en kruid met peper.
13
Zet een deksel op de pan en laat de wijting gaar stomen op het vuur.
14
Giet de aardappelen af.
15
Serveer de gepocheerde wijting met gegratineerde bloemkool en gekookte aardappelen.
1
Schil de aardappelen en doe ze in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en laat ze garen.
2
Breng in een andere kookpot water aan de kook met een snuifje zout. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in het gezouten water. Laat uitlekken.

Instructies

De voorbereiding

600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en doe ze in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en laat ze garen.
zout, 1 bloemkool
2
Breng in een andere kookpot water aan de kook met een snuifje zout. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in het gezouten water. Laat uitlekken.

De kaassaus

30 g boter, 40 g bloem
3
Smelt de boter in een sauspan. Roer er de bloem door met een garde en laat wat drogen.
0,75 l melk
4
Giet er melk bij. Laat de saus indikken op het vuur onder voortdurend roeren.
300 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat, citroensap
5
Meng de helft van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.
6
Roer eventueel een eierdooier door de saus.

De wijting met gratin

7
Verwarm de ovengrill.
8
Doe de bloemkool in een ovenschaal. Giet er de kaassaus over.
9
Strooi de resterende kaas over de saus en laat onder de grill gratineren tot er een goudbruin korstje op staat.
10
Vet een pan in met boter.
800 g wijting
11
Verdeel de wijting in porties. Maak een insnijding in het midden van de filets en plooi ze dubbel.
witte wijn, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 citroen
12
Leg de vis in de ingevette pan. Sprenkel er een scheutje wijn over en leg er laurier en tijm bij. Knijp er citroensap bij en kruid met peper.
13
Zet een deksel op de pan en laat de wijting gaar stomen op het vuur.
14
Giet de aardappelen af.
15
Serveer de gepocheerde wijting met gegratineerde bloemkool en gekookte aardappelen.
1
Schil de aardappelen en doe ze in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en laat ze garen.
2
Breng in een andere kookpot water aan de kook met een snuifje zout. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in het gezouten water. Laat uitlekken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen (thumbnail)Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
600 g
Zout
Bloemkool
1
Boter
30 g
Bloem
40 g
Melk
0,75 l
Gemalen kaas
300 g
Peper
Nootmuskaat
Citroensap
Wijting
800 g
Witte wijn
Laurier
2 blaadjes
Tijm
2 takjes
Citroen
1

Gepocheerde wijting met bloemkoolgratin en gekookte aardappelen

Geluk kan je koken … Zoals bloemkool met een lekker ouderwetse kaassaus die je even in de oven laat gratineren. Heerlijk, zonder meer.
Instructies

De voorbereiding

600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en doe ze in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en laat ze garen.
zout, 1 bloemkool
2
Breng in een andere kookpot water aan de kook met een snuifje zout. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in het gezouten water. Laat uitlekken.

De kaassaus

30 g boter, 40 g bloem
3
Smelt de boter in een sauspan. Roer er de bloem door met een garde en laat wat drogen.
0,75 l melk
4
Giet er melk bij. Laat de saus indikken op het vuur onder voortdurend roeren.
300 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat, citroensap
5
Meng de helft van de kaas door de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroensap.
6
Roer eventueel een eierdooier door de saus.

De wijting met gratin

7
Verwarm de ovengrill.
8
Doe de bloemkool in een ovenschaal. Giet er de kaassaus over.
9
Strooi de resterende kaas over de saus en laat onder de grill gratineren tot er een goudbruin korstje op staat.
10
Vet een pan in met boter.
800 g wijting
11
Verdeel de wijting in porties. Maak een insnijding in het midden van de filets en plooi ze dubbel.
witte wijn, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 citroen
12
Leg de vis in de ingevette pan. Sprenkel er een scheutje wijn over en leg er laurier en tijm bij. Knijp er citroensap bij en kruid met peper.
13
Zet een deksel op de pan en laat de wijting gaar stomen op het vuur.
14
Giet de aardappelen af.
15
Serveer de gepocheerde wijting met gegratineerde bloemkool en gekookte aardappelen.