dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Fishcake met wortelsalade (thumbnail)Fishcake met wortelsalade

Fishcake met wortelsalade

50m
20
-
1.5K
Recepten

Fishcake met wortelsalade

Viskoekjes zijn superlekker met een frisse salade van wortelen en komkommer. Jeroen besprenkelt de groenten met azijn en laat ze een tijdje marineren. De zuren zorgen ervoor dat alles gaart.
Fishcake met wortelsalade (thumbnail)Fishcake met wortelsalade

Fishcake met wortelsalade

50m
20
-
1.5K
Recepten

Fishcake met wortelsalade

Viskoekjes zijn superlekker met een frisse salade van wortelen en komkommer. Jeroen besprenkelt de groenten met azijn en laat ze een tijdje marineren. De zuren zorgen ervoor dat alles gaart.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelengrote
4
Laurier
2 blaadjes
Steranijs
1
Tijm
Look
1 teentje
Witte viszonder vel of graten
300 g
Peper
Currypoeder
Wortels2 oranje, 2 gele en 2 paarse
6
Komkommer
1
Koriander
Sushiazijn
4 el
Witte azijn
Olijfolie
Zout
Sjalotten
2
Peterselie
0,25 bosjes
Dille
0,25 bosjes
Arachideolie
PankoJapans broodkruim
50 g

Benodigdheden

Keukenpapier, een pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 Loskokende aardappelen, 2 blaadjes laurier, 1 Steranijs, tijm, 1 teentje Look
1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng ze aan de kook in een grote kookpot water met enkele blaadjes laurier, een steranijs, enkele takjes tijm en een gepelde teen knoflook.
300 g witte vis, peper, currypoeder
2
Snijd de vis in stukken. Leg ze bij de aardappelen en laat ze even meekoken. Kruid met peper en currypoeder.
6 Wortels
3
Schil de wortelen en snijd of rasp ze in dunne plakjes.
1 komkommer, koriander, 4 el Sushiazijn, witte azijn, olijfolie, zout, 2 Sjalotten
4
Snijd of rasp de komkommer ook in dunne plakjes. Meng met de sjalotten en de wortelen. Snipper de koriander en doe hem bij de groenten. Sprenkel er sushiazijn, gewone azijn en een scheut olijfolie over. Kruid met peper en zout. Laat de groenten marineren.
5
Giet de aardappelen met de vis af. Haal er de steranijs, de takjes van de tijm en de blaadjes laurier tussenuit.
6
Plet de aardappelen en de vis met een likje olijfolie.
0,25 bosjes peterselie, 0,25 bosjes dille
7
Snipper de peterselie en de dille. Roer de kruiden door de vispuree.
arachideolie
8
Verhit flink wat arachideolie in een pan.
50 g panko
9
Strooi panko in een schaal of bord.
10
Rol burgers van de vispuree en haal ze door de panko.
11
Bak de visburgers in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
12
Serveer de fishcakes met de wortelsalade.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng ze aan de kook in een grote kookpot water met enkele blaadjes laurier, een steranijs, enkele takjes tijm en een gepelde teen knoflook.
2
Snijd de vis in stukken. Leg ze bij de aardappelen en laat ze even meekoken. Kruid met peper en currypoeder.

Instructies

4 Loskokende aardappelen, 2 blaadjes laurier, 1 Steranijs, tijm, 1 teentje Look
1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng ze aan de kook in een grote kookpot water met enkele blaadjes laurier, een steranijs, enkele takjes tijm en een gepelde teen knoflook.
300 g witte vis, peper, currypoeder
2
Snijd de vis in stukken. Leg ze bij de aardappelen en laat ze even meekoken. Kruid met peper en currypoeder.
6 Wortels
3
Schil de wortelen en snijd of rasp ze in dunne plakjes.
1 komkommer, koriander, 4 el Sushiazijn, witte azijn, olijfolie, zout, 2 Sjalotten
4
Snijd of rasp de komkommer ook in dunne plakjes. Meng met de sjalotten en de wortelen. Snipper de koriander en doe hem bij de groenten. Sprenkel er sushiazijn, gewone azijn en een scheut olijfolie over. Kruid met peper en zout. Laat de groenten marineren.
5
Giet de aardappelen met de vis af. Haal er de steranijs, de takjes van de tijm en de blaadjes laurier tussenuit.
6
Plet de aardappelen en de vis met een likje olijfolie.
0,25 bosjes peterselie, 0,25 bosjes dille
7
Snipper de peterselie en de dille. Roer de kruiden door de vispuree.
arachideolie
8
Verhit flink wat arachideolie in een pan.
50 g panko
9
Strooi panko in een schaal of bord.
10
Rol burgers van de vispuree en haal ze door de panko.
11
Bak de visburgers in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
12
Serveer de fishcakes met de wortelsalade.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng ze aan de kook in een grote kookpot water met enkele blaadjes laurier, een steranijs, enkele takjes tijm en een gepelde teen knoflook.
2
Snijd de vis in stukken. Leg ze bij de aardappelen en laat ze even meekoken. Kruid met peper en currypoeder.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Fishcake met wortelsalade (thumbnail)Fishcake met wortelsalade
4 personen
50m
Ingrediënten
Loskokende aardappelengrote
4
Laurier
2 blaadjes
Steranijs
1
Tijm
Look
1 teentje
Witte viszonder vel of graten
300 g
Peper
Currypoeder
Wortels2 oranje, 2 gele en 2 paarse
6
Komkommer
1
Koriander
Sushiazijn
4 el
Witte azijn
Olijfolie
Zout
Sjalotten
2
Peterselie
0,25 bosjes
Dille
0,25 bosjes
Arachideolie
PankoJapans broodkruim
50 g

Fishcake met wortelsalade

Viskoekjes zijn superlekker met een frisse salade van wortelen en komkommer. Jeroen besprenkelt de groenten met azijn en laat ze een tijdje marineren. De zuren zorgen ervoor dat alles gaart.
Instructies
4 Loskokende aardappelen, 2 blaadjes laurier, 1 Steranijs, tijm, 1 teentje Look
1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng ze aan de kook in een grote kookpot water met enkele blaadjes laurier, een steranijs, enkele takjes tijm en een gepelde teen knoflook.
300 g witte vis, peper, currypoeder
2
Snijd de vis in stukken. Leg ze bij de aardappelen en laat ze even meekoken. Kruid met peper en currypoeder.
6 Wortels
3
Schil de wortelen en snijd of rasp ze in dunne plakjes.
1 komkommer, koriander, 4 el Sushiazijn, witte azijn, olijfolie, zout, 2 Sjalotten
4
Snijd of rasp de komkommer ook in dunne plakjes. Meng met de sjalotten en de wortelen. Snipper de koriander en doe hem bij de groenten. Sprenkel er sushiazijn, gewone azijn en een scheut olijfolie over. Kruid met peper en zout. Laat de groenten marineren.
5
Giet de aardappelen met de vis af. Haal er de steranijs, de takjes van de tijm en de blaadjes laurier tussenuit.
6
Plet de aardappelen en de vis met een likje olijfolie.
0,25 bosjes peterselie, 0,25 bosjes dille
7
Snipper de peterselie en de dille. Roer de kruiden door de vispuree.
arachideolie
8
Verhit flink wat arachideolie in een pan.
50 g panko
9
Strooi panko in een schaal of bord.
10
Rol burgers van de vispuree en haal ze door de panko.
11
Bak de visburgers in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
12
Serveer de fishcakes met de wortelsalade.