dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers (thumbnail)Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers

Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers

40m
12
-
8.5K
Recepten

Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers

Een echte klassieker uit de Franse keuken, uiteraard in een Dagelijkse kost-jasje. Een zacht eilandje van eiwitschuim in een vanillesaus met limoen, een helderrode coulis van frambozen en gekleurde amandelschilfertjes.
Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers (thumbnail)Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers

Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers

40m
12
-
8.5K
Recepten

Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers

Een echte klassieker uit de Franse keuken, uiteraard in een Dagelijkse kost-jasje. Een zacht eilandje van eiwitschuim in een vanillesaus met limoen, een helderrode coulis van frambozen en gekleurde amandelschilfertjes.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes8.5K

Ingrediënten

4 personen
Melk
1,4 l
Vanillestok
1
Limoen
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
120 g
Kristalsuiker
2 el
Diepvriesframbozen
200 g
Eiwitten
4
Bloemsuiker
100 g
Amandelextract
1 dopje
Vanille-extract
1 dopje
Amandelschilfers
80 g
Framboosvoor de afwerking
1 bakje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Crème anglaise

0,4 l melk
1
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
1 vanillestok, 1 limoen
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk. Voeg er de schil van een limoen aan toe en laat ze even meekoken.
4 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Doe de dooiers met de suiker in een kom en klop ze tot ruban.
4
Giet de warme melk door een zeefje bij de dooiers en roer het geheel goed los.
5
Giet het hele beslag in de steelpan en breng de saus al roerend tot net onder het kookpunt, terwijl de saus begint te binden.
6
Pers het sap van de limoen onder de vanillesaus wanneer de saus de juiste dikte heeft en laat de saus afkoelen in de koelkast.

Frambozencoulis

200 g diepvriesframbozen, 2 el kristalsuiker
7
Doe de diepvriesframbozen met een scheutje water en twee eetlepels suiker in een steelpannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
8
Laat de frambozen helemaal plat stoven.
9
Mix de diepvriesframboosjes fijn, duw ze door een zeefje en laat de coulis ook volledig afkoelen.

Iles flottantes

4 eiwitten, 100 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract
10
Klop de eiwitten stijf. Voeg de bloemsuiker en het amandelextract toe aan de eiwitten.
1 l melk, 1 dopje vanille-extract
11
Breng de liter melk aan de kook en voeg er een dopje vanille-extract aan toe.
80 g amandelschilfers
12
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de amandelschilfers.
13
Schep met een lepel wat van het opgeklopte eiwit in de warme melk en laat ze kort pocheren.
1 bakje framboos
14
Lepel wat afgekoelde vanillesaus met limoen in een bord en leg er een eilandje van gepocheerd eiwit in. Leg er enkele verse frambozen in, lepel er wat frambozencoulis in en werk af met gekleurde amandelschilfers.
1
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk. Voeg er de schil van een limoen aan toe en laat ze even meekoken.

Instructies

Crème anglaise

0,4 l melk
1
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
1 vanillestok, 1 limoen
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk. Voeg er de schil van een limoen aan toe en laat ze even meekoken.
4 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Doe de dooiers met de suiker in een kom en klop ze tot ruban.
4
Giet de warme melk door een zeefje bij de dooiers en roer het geheel goed los.
5
Giet het hele beslag in de steelpan en breng de saus al roerend tot net onder het kookpunt, terwijl de saus begint te binden.
6
Pers het sap van de limoen onder de vanillesaus wanneer de saus de juiste dikte heeft en laat de saus afkoelen in de koelkast.

Frambozencoulis

200 g diepvriesframbozen, 2 el kristalsuiker
7
Doe de diepvriesframbozen met een scheutje water en twee eetlepels suiker in een steelpannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
8
Laat de frambozen helemaal plat stoven.
9
Mix de diepvriesframboosjes fijn, duw ze door een zeefje en laat de coulis ook volledig afkoelen.

Iles flottantes

4 eiwitten, 100 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract
10
Klop de eiwitten stijf. Voeg de bloemsuiker en het amandelextract toe aan de eiwitten.
1 l melk, 1 dopje vanille-extract
11
Breng de liter melk aan de kook en voeg er een dopje vanille-extract aan toe.
80 g amandelschilfers
12
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de amandelschilfers.
13
Schep met een lepel wat van het opgeklopte eiwit in de warme melk en laat ze kort pocheren.
1 bakje framboos
14
Lepel wat afgekoelde vanillesaus met limoen in een bord en leg er een eilandje van gepocheerd eiwit in. Leg er enkele verse frambozen in, lepel er wat frambozencoulis in en werk af met gekleurde amandelschilfers.
1
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk. Voeg er de schil van een limoen aan toe en laat ze even meekoken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers (thumbnail)Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers
4 personen
40m
Ingrediënten
Melk
1,4 l
Vanillestok
1
Limoen
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
120 g
Kristalsuiker
2 el
Diepvriesframbozen
200 g
Eiwitten
4
Bloemsuiker
100 g
Amandelextract
1 dopje
Vanille-extract
1 dopje
Amandelschilfers
80 g
Framboosvoor de afwerking
1 bakje

Iles flottantes met citrus-vanillesaus, frambozen en amandelschilfers

Een echte klassieker uit de Franse keuken, uiteraard in een Dagelijkse kost-jasje. Een zacht eilandje van eiwitschuim in een vanillesaus met limoen, een helderrode coulis van frambozen en gekleurde amandelschilfertjes.
Instructies

Crème anglaise

0,4 l melk
1
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
1 vanillestok, 1 limoen
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk. Voeg er de schil van een limoen aan toe en laat ze even meekoken.
4 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Doe de dooiers met de suiker in een kom en klop ze tot ruban.
4
Giet de warme melk door een zeefje bij de dooiers en roer het geheel goed los.
5
Giet het hele beslag in de steelpan en breng de saus al roerend tot net onder het kookpunt, terwijl de saus begint te binden.
6
Pers het sap van de limoen onder de vanillesaus wanneer de saus de juiste dikte heeft en laat de saus afkoelen in de koelkast.

Frambozencoulis

200 g diepvriesframbozen, 2 el kristalsuiker
7
Doe de diepvriesframbozen met een scheutje water en twee eetlepels suiker in een steelpannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
8
Laat de frambozen helemaal plat stoven.
9
Mix de diepvriesframboosjes fijn, duw ze door een zeefje en laat de coulis ook volledig afkoelen.

Iles flottantes

4 eiwitten, 100 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract
10
Klop de eiwitten stijf. Voeg de bloemsuiker en het amandelextract toe aan de eiwitten.
1 l melk, 1 dopje vanille-extract
11
Breng de liter melk aan de kook en voeg er een dopje vanille-extract aan toe.
80 g amandelschilfers
12
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de amandelschilfers.
13
Schep met een lepel wat van het opgeklopte eiwit in de warme melk en laat ze kort pocheren.
1 bakje framboos
14
Lepel wat afgekoelde vanillesaus met limoen in een bord en leg er een eilandje van gepocheerd eiwit in. Leg er enkele verse frambozen in, lepel er wat frambozencoulis in en werk af met gekleurde amandelschilfers.