Instructies
4 personen
Crème anglaise
0,4 l melk
1
Breng de melk in een steelpan aan de kook.
1 vanillestok, 1 limoen
2
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk. Voeg er de schil van een limoen aan toe en laat ze even meekoken.
4 eierdooiers, 120 g kristalsuiker
3
Doe de dooiers met de suiker in een kom en klop ze tot ruban.
4
Giet de warme melk door een zeefje bij de dooiers en roer het geheel goed los.
5
Giet het hele beslag in de steelpan en breng de saus al roerend tot net onder het kookpunt, terwijl de saus begint te binden.
6
Pers het sap van de limoen onder de vanillesaus wanneer de saus de juiste dikte heeft en laat de saus afkoelen in de koelkast.
Frambozencoulis
200 g diepvriesframbozen, 2 el kristalsuiker
7
Doe de diepvriesframbozen met een scheutje water en twee eetlepels suiker in een steelpannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
8
Laat de frambozen helemaal plat stoven.
9
Mix de diepvriesframboosjes fijn, duw ze door een zeefje en laat de coulis ook volledig afkoelen.
Iles flottantes
4 eiwitten, 100 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract
10
Klop de eiwitten stijf. Voeg de bloemsuiker en het amandelextract toe aan de eiwitten.
1 l melk, 1 dopje vanille-extract
11
Breng de liter melk aan de kook en voeg er een dopje vanille-extract aan toe.
80 g amandelschilfers
12
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de amandelschilfers.
13
Schep met een lepel wat van het opgeklopte eiwit in de warme melk en laat ze kort pocheren.
1 bakje framboos
14