dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken spek met mosterdpuree en witloof (thumbnail)Gebakken spek met mosterdpuree en witloof

Gebakken spek met mosterdpuree en witloof

30m
12
-
3.3K
Recepten

Gebakken spek met mosterdpuree en witloof

Jeroen kreeg onlangs verse honing cadeau van een Vlaming uit Thailand. Hij opent de pot vandaag voor het eerst om er een ‘glaze’ mee te maken. Dit glazuur bedekt het spek en geeft het vlees een krokante en mooi gelakte toets.
Gebakken spek met mosterdpuree en witloof (thumbnail)Gebakken spek met mosterdpuree en witloof

Gebakken spek met mosterdpuree en witloof

30m
12
-
3.3K
Recepten

Gebakken spek met mosterdpuree en witloof

Jeroen kreeg onlangs verse honing cadeau van een Vlaming uit Thailand. Hij opent de pot vandaag voor het eerst om er een ‘glaze’ mee te maken. Dit glazuur bedekt het spek en geeft het vlees een krokante en mooi gelakte toets.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Witloof
4 stronken
Boter
Boter
1 een klontje
Honing
2 el
Sojasaus
1 el
Balsamicoazijn
1 el
Gerookt spek
400 g
Peper
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Mosterd
4 tl
Zout

Benodigdheden

Een garde

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
4 stronken witloof
2
Snijd de stronken witloof doormidden.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan met een scheut water. Leg er de helftjes witloof in. Zet het deksel op de pan en laat het witloof stoven of ‘braiseren’.
2 el honing, 1 el sojasaus, 1 el balsamicoazijn
4
Maak intussen de ‘glaze’ om het vlees straks te glaceren. Doe de honing in een mengkommetje, met de sojasaus en de balsamicoazijn. Roer los met een garde.
5
Controleer zo nu en dan het witloof. Is al het vocht verdampt, voeg dan nog een extra scheutje water toe zodat de stronkjes niet gaan bakken.
400 g gerookt spek
6
Snijd het zwoerd van de plakken spek en verwijder eventuele stukjes kraakbeen.
boter, peper
7
Smelt een klont boter in een pan en bak er het spek in. Kruid met peper. Het spek is al gezouten, dus extra kruiden met zout is niet nodig.
1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 eierdooier, 4 tl mosterd, zout
8
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier. Doe er de mosterd bij en een snuif zout.
9
Giet het vet van het spek af. Zet het vuur wat hoger en glaceer het vlees met het zelfgemaakt glazuur tot je krokante stukken spek hebt. Bak het spek niet te lang, anders verbrandt het.
10
Serveer het gelakt spek met de mosterdpuree en een gestoofd stronkje witloof.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Snijd de stronken witloof doormidden.

Instructies

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
4 stronken witloof
2
Snijd de stronken witloof doormidden.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan met een scheut water. Leg er de helftjes witloof in. Zet het deksel op de pan en laat het witloof stoven of ‘braiseren’.
2 el honing, 1 el sojasaus, 1 el balsamicoazijn
4
Maak intussen de ‘glaze’ om het vlees straks te glaceren. Doe de honing in een mengkommetje, met de sojasaus en de balsamicoazijn. Roer los met een garde.
5
Controleer zo nu en dan het witloof. Is al het vocht verdampt, voeg dan nog een extra scheutje water toe zodat de stronkjes niet gaan bakken.
400 g gerookt spek
6
Snijd het zwoerd van de plakken spek en verwijder eventuele stukjes kraakbeen.
boter, peper
7
Smelt een klont boter in een pan en bak er het spek in. Kruid met peper. Het spek is al gezouten, dus extra kruiden met zout is niet nodig.
1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 eierdooier, 4 tl mosterd, zout
8
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier. Doe er de mosterd bij en een snuif zout.
9
Giet het vet van het spek af. Zet het vuur wat hoger en glaceer het vlees met het zelfgemaakt glazuur tot je krokante stukken spek hebt. Bak het spek niet te lang, anders verbrandt het.
10
Serveer het gelakt spek met de mosterdpuree en een gestoofd stronkje witloof.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Snijd de stronken witloof doormidden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken spek met mosterdpuree en witloof (thumbnail)Gebakken spek met mosterdpuree en witloof
4 personen
30m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Witloof
4 stronken
Boter
Boter
1 een klontje
Honing
2 el
Sojasaus
1 el
Balsamicoazijn
1 el
Gerookt spek
400 g
Peper
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Mosterd
4 tl
Zout

Gebakken spek met mosterdpuree en witloof

Jeroen kreeg onlangs verse honing cadeau van een Vlaming uit Thailand. Hij opent de pot vandaag voor het eerst om er een ‘glaze’ mee te maken. Dit glazuur bedekt het spek en geeft het vlees een krokante en mooi gelakte toets.
Instructies
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
4 stronken witloof
2
Snijd de stronken witloof doormidden.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan met een scheut water. Leg er de helftjes witloof in. Zet het deksel op de pan en laat het witloof stoven of ‘braiseren’.
2 el honing, 1 el sojasaus, 1 el balsamicoazijn
4
Maak intussen de ‘glaze’ om het vlees straks te glaceren. Doe de honing in een mengkommetje, met de sojasaus en de balsamicoazijn. Roer los met een garde.
5
Controleer zo nu en dan het witloof. Is al het vocht verdampt, voeg dan nog een extra scheutje water toe zodat de stronkjes niet gaan bakken.
400 g gerookt spek
6
Snijd het zwoerd van de plakken spek en verwijder eventuele stukjes kraakbeen.
boter, peper
7
Smelt een klont boter in een pan en bak er het spek in. Kruid met peper. Het spek is al gezouten, dus extra kruiden met zout is niet nodig.
1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 eierdooier, 4 tl mosterd, zout
8
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier. Doe er de mosterd bij en een snuif zout.
9
Giet het vet van het spek af. Zet het vuur wat hoger en glaceer het vlees met het zelfgemaakt glazuur tot je krokante stukken spek hebt. Bak het spek niet te lang, anders verbrandt het.
10
Serveer het gelakt spek met de mosterdpuree en een gestoofd stronkje witloof.