dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan (thumbnail)Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan

Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan

1u
22
-
3.4K
Recepten

Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan

Dit is een variant op de Italiaanse klassieker ‘melanzane alla parmigiana’ – de vegetarische ovenschotel met aubergine. Jeroen doet er koolrabi bij wat een extra ‘beet’ geeft aan het gerecht.
Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan (thumbnail)Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan

Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan

1u
22
-
3.4K
Recepten

Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan

Dit is een variant op de Italiaanse klassieker ‘melanzane alla parmigiana’ – de vegetarische ovenschotel met aubergine. Jeroen doet er koolrabi bij wat een extra ‘beet’ geeft aan het gerecht.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Tomaten
8
Tomatenpuree
70 g
Rode wijn
0,1 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Peper
Zout
Paprikapoeder
Oregano
Kristalsuiker
1 snuifje
Aubergine
1
Koolrabi
1
Provençaalse kruiden
Buffelmozzarella
250 g
Panko
50 g
Parmezaanse kaas
100 g
Ciabatta
1
Basilicum

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, keukenpapier, een ovenschotel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tomatensaus

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
3 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Doe de pulp bij de sjalotten.
8 tomaten
4
Snijd de tomaten in stukken en cutter ze in de hakmolen.
70 g Tomatenpuree, 0,1 l rode wijn
5
Doe de tomatenpuree bij de sjalotten en laat even meebakken. Giet er de rode wijn bij en laat droogkoken.
tijm, rozemarijn, laurier
6
Kruid met tijm, rozemarijn en laurier.
peper, zout, paprikapoeder, oregano, 1 snuifje kristalsuiker
7
Giet er de gemixte tomaten bij en kruid met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Doe een snuifje suiker bij de tomatensaus en laat pruttelen op een zacht vuur.

De torentjes van koolrabi en aubergine

8
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 aubergine
9
Snijd de aubergine in plakken.
1 Koolrabi
10
Schil de koolrabi en snijd ook in plakken die ongeveer even groot zijn als de aubergine.
11
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.
12
Kruid de aubergineplakken met peper en zout. Bak ze aan beide kanten in de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
13
Kruid de koolrabiplakken met peper en zout en bak ze ook in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
14
Snijd de tomaten in plakken.
15
Verdeel wat tomatensaus op de bodem van een ovenschaal.
Provençaalse kruiden
16
Bouw vier torentjes. Begin met een plak koolrabi en kruid met Provençaalse kruiden. Leg er een plak aubergine en een plak tomaat op. Kruid met peper en zout.
250 g buffelmozzarella
17
Laat de mozzarella uitlekken en snijd de bollen in plakken. Leg een plak mozzarella op de torentjes. Ga verder met koolrabi, aubergine en tomaat. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
18
Schep er de resterende tomatensaus over.
50 g panko, 100 g Parmezaanse kaas
19
Kruimel de panko wat fijner met je vingers. Rasp er de Parmezaanse kaas bij en meng goed. Doe een scheutje olijfolie bij het mengsel en verdeel het over de torentjes.
20
Zet de torentjes 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
1 ciabatta
21
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Snijd de ciabatta in toasten.
22
Pel en kneus de knoflook en wrijf er het brood mee in. Bak het brood in de olie.
basilicum
23
Werk de torentjes af met enkele blaadjes basilicum en geef er de toastjes bij.
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.

Instructies

De tomatensaus

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
3 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Doe de pulp bij de sjalotten.
8 tomaten
4
Snijd de tomaten in stukken en cutter ze in de hakmolen.
70 g Tomatenpuree, 0,1 l rode wijn
5
Doe de tomatenpuree bij de sjalotten en laat even meebakken. Giet er de rode wijn bij en laat droogkoken.
tijm, rozemarijn, laurier
6
Kruid met tijm, rozemarijn en laurier.
peper, zout, paprikapoeder, oregano, 1 snuifje kristalsuiker
7
Giet er de gemixte tomaten bij en kruid met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Doe een snuifje suiker bij de tomatensaus en laat pruttelen op een zacht vuur.

De torentjes van koolrabi en aubergine

8
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 aubergine
9
Snijd de aubergine in plakken.
1 Koolrabi
10
Schil de koolrabi en snijd ook in plakken die ongeveer even groot zijn als de aubergine.
11
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.
12
Kruid de aubergineplakken met peper en zout. Bak ze aan beide kanten in de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
13
Kruid de koolrabiplakken met peper en zout en bak ze ook in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
14
Snijd de tomaten in plakken.
15
Verdeel wat tomatensaus op de bodem van een ovenschaal.
Provençaalse kruiden
16
Bouw vier torentjes. Begin met een plak koolrabi en kruid met Provençaalse kruiden. Leg er een plak aubergine en een plak tomaat op. Kruid met peper en zout.
250 g buffelmozzarella
17
Laat de mozzarella uitlekken en snijd de bollen in plakken. Leg een plak mozzarella op de torentjes. Ga verder met koolrabi, aubergine en tomaat. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
18
Schep er de resterende tomatensaus over.
50 g panko, 100 g Parmezaanse kaas
19
Kruimel de panko wat fijner met je vingers. Rasp er de Parmezaanse kaas bij en meng goed. Doe een scheutje olijfolie bij het mengsel en verdeel het over de torentjes.
20
Zet de torentjes 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
1 ciabatta
21
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Snijd de ciabatta in toasten.
22
Pel en kneus de knoflook en wrijf er het brood mee in. Bak het brood in de olie.
basilicum
23
Werk de torentjes af met enkele blaadjes basilicum en geef er de toastjes bij.
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan (thumbnail)Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolie
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Tomaten
8
Tomatenpuree
70 g
Rode wijn
0,1 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Peper
Zout
Paprikapoeder
Oregano
Kristalsuiker
1 snuifje
Aubergine
1
Koolrabi
1
Provençaalse kruiden
Buffelmozzarella
250 g
Panko
50 g
Parmezaanse kaas
100 g
Ciabatta
1
Basilicum

Ovenschotel met koolrabi, aubergine en parmezaan

Dit is een variant op de Italiaanse klassieker ‘melanzane alla parmigiana’ – de vegetarische ovenschotel met aubergine. Jeroen doet er koolrabi bij wat een extra ‘beet’ geeft aan het gerecht.
Instructies

De tomatensaus

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
3 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Doe de pulp bij de sjalotten.
8 tomaten
4
Snijd de tomaten in stukken en cutter ze in de hakmolen.
70 g Tomatenpuree, 0,1 l rode wijn
5
Doe de tomatenpuree bij de sjalotten en laat even meebakken. Giet er de rode wijn bij en laat droogkoken.
tijm, rozemarijn, laurier
6
Kruid met tijm, rozemarijn en laurier.
peper, zout, paprikapoeder, oregano, 1 snuifje kristalsuiker
7
Giet er de gemixte tomaten bij en kruid met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Doe een snuifje suiker bij de tomatensaus en laat pruttelen op een zacht vuur.

De torentjes van koolrabi en aubergine

8
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 aubergine
9
Snijd de aubergine in plakken.
1 Koolrabi
10
Schil de koolrabi en snijd ook in plakken die ongeveer even groot zijn als de aubergine.
11
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.
12
Kruid de aubergineplakken met peper en zout. Bak ze aan beide kanten in de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
13
Kruid de koolrabiplakken met peper en zout en bak ze ook in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
14
Snijd de tomaten in plakken.
15
Verdeel wat tomatensaus op de bodem van een ovenschaal.
Provençaalse kruiden
16
Bouw vier torentjes. Begin met een plak koolrabi en kruid met Provençaalse kruiden. Leg er een plak aubergine en een plak tomaat op. Kruid met peper en zout.
250 g buffelmozzarella
17
Laat de mozzarella uitlekken en snijd de bollen in plakken. Leg een plak mozzarella op de torentjes. Ga verder met koolrabi, aubergine en tomaat. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
18
Schep er de resterende tomatensaus over.
50 g panko, 100 g Parmezaanse kaas
19
Kruimel de panko wat fijner met je vingers. Rasp er de Parmezaanse kaas bij en meng goed. Doe een scheutje olijfolie bij het mengsel en verdeel het over de torentjes.
20
Zet de torentjes 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
1 ciabatta
21
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Snijd de ciabatta in toasten.
22
Pel en kneus de knoflook en wrijf er het brood mee in. Bak het brood in de olie.
basilicum
23
Werk de torentjes af met enkele blaadjes basilicum en geef er de toastjes bij.