Parfait van ananas met salade van verse ananas
Parfait van ananas met salade van verse ananas
Een ijsdessert met ananas, Batida de Coco en vanille met een salade van verse ananas, slagroom en witte chocolade.
Parfait van ananas met salade van verse ananas
Parfait van ananas met salade van verse ananas
Een ijsdessert met ananas, Batida de Coco en vanille met een salade van verse ananas, slagroom en witte chocolade.
Ingrediënten
4 personen
Suiker
120 g
Gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
2
Ananas (uit blik)
2
Limoensap
1
Batida de Coco
1 scheutje
Vanillestokjevoor de zaadjes
1
Room
0,2 l
Eieren
3
Ananas
0,5
Munt
1 takje
Room
0,1 l
Suiker
50 g
Witte chocoladeschilfers
Benodigdheden
Zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2 Ananas (uit blik)
2
Mix de ananas uit blik in een maatbeker en duw alles door en zeef.
1 scheutje Batida de Coco, 120 g suiker, 3 eieren, 1 limoen (sap)
3
Scheid de eidooiers van het eiwit. Hou de eiwitten even apart. Meet een dl van het sap af in een steelpan en voeg er een scheutje Batida de Coco, de eidooiers, de suiker en het limoensap aan toe. Klop het geheel op een zacht vuur luchtig.
4
Los de gelatineblaadjes op in de warme sabayon.
1 vanillestokje (voor de zaadjes)
5
Laat de sabayon koud kloppen in de keukenmachine en voeg er de zaadjes van de vanillepeul aan toe.
0,2 l Room
6
Klop de room half op en klop de eiwitten stijf. Spatel ze om beurten onder de afgekoelde sabayon.
7
Schep een deel van het beslag in glazen en laat het zo opstijven in de diepvries.
8
Doe de rest in een bakblik en bedek het met vershoudfolie. Laat dit ook opstijven in de diepvries. Je kan dit bewaren voor een andere keer.
0,5 ananas, 1 takje Munt
9
Snijd de verse ananas in kleine blokjes en meng ze met wat fijngesnipperde munt.
0,1 l Room, 50 g suiker
10
Klop de room met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
witte chocoladeschilfers
11
Schep wat van de ananassalade op de bevroren parfait. Werk af met slagroom en witte chocoladeschilfers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2 Ananas (uit blik)
2
Mix de ananas uit blik in een maatbeker en duw alles door en zeef.
1 scheutje Batida de Coco, 120 g suiker, 3 eieren, 1 limoen (sap)
3
Scheid de eidooiers van het eiwit. Hou de eiwitten even apart. Meet een dl van het sap af in een steelpan en voeg er een scheutje Batida de Coco, de eidooiers, de suiker en het limoensap aan toe. Klop het geheel op een zacht vuur luchtig.
4
Los de gelatineblaadjes op in de warme sabayon.
1 vanillestokje (voor de zaadjes)
5
Laat de sabayon koud kloppen in de keukenmachine en voeg er de zaadjes van de vanillepeul aan toe.
0,2 l Room
6
Klop de room half op en klop de eiwitten stijf. Spatel ze om beurten onder de afgekoelde sabayon.
7
Schep een deel van het beslag in glazen en laat het zo opstijven in de diepvries.
8
Doe de rest in een bakblik en bedek het met vershoudfolie. Laat dit ook opstijven in de diepvries. Je kan dit bewaren voor een andere keer.
0,5 ananas, 1 takje Munt
9
Snijd de verse ananas in kleine blokjes en meng ze met wat fijngesnipperde munt.
0,1 l Room, 50 g suiker
10
Klop de room met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
witte chocoladeschilfers
11
Schep wat van de ananassalade op de bevroren parfait. Werk af met slagroom en witte chocoladeschilfers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Suiker
120 g
Gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
2
Ananas (uit blik)
2
Limoensap
1
Batida de Coco
1 scheutje
Vanillestokjevoor de zaadjes
1
Room
0,2 l
Eieren
3
Ananas
0,5
Munt
1 takje
Room
0,1 l
Suiker
50 g
Witte chocoladeschilfers
Parfait van ananas met salade van verse ananas
Een ijsdessert met ananas, Batida de Coco en vanille met een salade van verse ananas, slagroom en witte chocolade.Instructies
2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
2 Ananas (uit blik)
2
Mix de ananas uit blik in een maatbeker en duw alles door en zeef.
1 scheutje Batida de Coco, 120 g suiker, 3 eieren, 1 limoen (sap)
3
Scheid de eidooiers van het eiwit. Hou de eiwitten even apart. Meet een dl van het sap af in een steelpan en voeg er een scheutje Batida de Coco, de eidooiers, de suiker en het limoensap aan toe. Klop het geheel op een zacht vuur luchtig.
4
Los de gelatineblaadjes op in de warme sabayon.
1 vanillestokje (voor de zaadjes)
5
Laat de sabayon koud kloppen in de keukenmachine en voeg er de zaadjes van de vanillepeul aan toe.
0,2 l Room
6
Klop de room half op en klop de eiwitten stijf. Spatel ze om beurten onder de afgekoelde sabayon.
7
Schep een deel van het beslag in glazen en laat het zo opstijven in de diepvries.
8
Doe de rest in een bakblik en bedek het met vershoudfolie. Laat dit ook opstijven in de diepvries. Je kan dit bewaren voor een andere keer.
0,5 ananas, 1 takje Munt
9
Snijd de verse ananas in kleine blokjes en meng ze met wat fijngesnipperde munt.
0,1 l Room, 50 g suiker
10
Klop de room met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
witte chocoladeschilfers
11
Schep wat van de ananassalade op de bevroren parfait. Werk af met slagroom en witte chocoladeschilfers.