Instructies

4 personen
2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
1

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

2 Ananas (uit blik)
2

Mix de ananas uit blik in een maatbeker en duw alles door en zeef.

1 scheutje Batida de Coco, 120 g suiker, 3 eieren, 1 limoen (sap)
3

Scheid de eidooiers van het eiwit. Hou de eiwitten even apart. Meet een dl van het sap af in een steelpan en voeg er een scheutje Batida de Coco, de eidooiers, de suiker en het limoensap aan toe. Klop het geheel op een zacht vuur luchtig.

4

Los de gelatineblaadjes op in de warme sabayon.

1 vanillestokje (voor de zaadjes)
5

Laat de sabayon koud kloppen in de keukenmachine en voeg er de zaadjes van de vanillepeul aan toe.

0,2 l Room
6

Klop de room half op en klop de eiwitten stijf. Spatel ze om beurten onder de afgekoelde sabayon.

7

Schep een deel van het beslag in glazen en laat het zo opstijven in de diepvries.

8

Doe de rest in een bakblik en bedek het met vershoudfolie. Laat dit ook opstijven in de diepvries. Je kan dit bewaren voor een andere keer.

0,5 ananas, 1 takje Munt
9

Snijd de verse ananas in kleine blokjes en meng ze met wat fijngesnipperde munt.

0,1 l Room, 50 g suiker
10

Klop de room met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

witte chocoladeschilfers
11

Schep wat van de ananassalade op de bevroren parfait. Werk af met slagroom en witte chocoladeschilfers.