Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd
Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd
Karnemelk en hoeveboter uit Jabbeke, mosterd uit Torhout ... Kaantjes en een stuk preskop zijn typische ingrediënten voor een fantastische West-Vlaamse maaltijd!
Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd
Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd
Karnemelk en hoeveboter uit Jabbeke, mosterd uit Torhout ... Kaantjes en een stuk preskop zijn typische ingrediënten voor een fantastische West-Vlaamse maaltijd!
Ingrediënten
4 personen
Ratte-aardappelen
400 g
Preskop
400 g
Kaantjes
200 g
Hoeveboter
50 g
Mosterd
1 el
Hoevekarnemelk
0,2 l
Lente-uien
5
Benodigdheden
Keukenpapier, pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd
400 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
400 g preskop
2
Snijd de preskop in blokjes. Doe het vlees in een pan met een scheutje water. Laat het smelten op een matig vuur met een deksel op de pan.
3
Giet de aardappelen af en pel ze.
200 g kaantjes
4
Bak de kaantjes in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden.
TIPBij het uitbenen, verwijderen slagers ook grote lappen vet. Daarin zitten nog kleine stukjes vlees. Dat vet wordt gesmolten waardoor het vlees ‘in zijn eigen vet’ gefrituurd wordt. Die gefrituurde brokjes noemen we kaantjes.
50 g hoeveboter
5
Smelt de boter in een grote pan tot ze de kleur van hazelnoot heeft.
1 el mosterd, 0,2 l hoevekarnemelk
6
Doe de aardappelen bij de boter. Plet ze met karnemelk en mosterd tot puree. Breng op smaak met zout.
5 lente-uien
7
Snipper het groen van de lente-uien.
8
Serveer de puree met de gesmolten preskop, gebakken kaantjes en gesnipperde lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd
400 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
400 g preskop
2
Snijd de preskop in blokjes. Doe het vlees in een pan met een scheutje water. Laat het smelten op een matig vuur met een deksel op de pan.
3
Giet de aardappelen af en pel ze.
200 g kaantjes
4
Bak de kaantjes in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden.
TIPBij het uitbenen, verwijderen slagers ook grote lappen vet. Daarin zitten nog kleine stukjes vlees. Dat vet wordt gesmolten waardoor het vlees ‘in zijn eigen vet’ gefrituurd wordt. Die gefrituurde brokjes noemen we kaantjes.
50 g hoeveboter
5
Smelt de boter in een grote pan tot ze de kleur van hazelnoot heeft.
1 el mosterd, 0,2 l hoevekarnemelk
6
Doe de aardappelen bij de boter. Plet ze met karnemelk en mosterd tot puree. Breng op smaak met zout.
5 lente-uien
7
Snipper het groen van de lente-uien.
8
Serveer de puree met de gesmolten preskop, gebakken kaantjes en gesnipperde lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Ratte-aardappelen
400 g
Preskop
400 g
Kaantjes
200 g
Hoeveboter
50 g
Mosterd
1 el
Hoevekarnemelk
0,2 l
Lente-uien
5
Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd
Karnemelk en hoeveboter uit Jabbeke, mosterd uit Torhout ... Kaantjes en een stuk preskop zijn typische ingrediënten voor een fantastische West-Vlaamse maaltijd!Instructies
Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd
400 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
400 g preskop
2
Snijd de preskop in blokjes. Doe het vlees in een pan met een scheutje water. Laat het smelten op een matig vuur met een deksel op de pan.
3
Giet de aardappelen af en pel ze.
200 g kaantjes
4
Bak de kaantjes in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden.
TIPBij het uitbenen, verwijderen slagers ook grote lappen vet. Daarin zitten nog kleine stukjes vlees. Dat vet wordt gesmolten waardoor het vlees ‘in zijn eigen vet’ gefrituurd wordt. Die gefrituurde brokjes noemen we kaantjes.
50 g hoeveboter
5
Smelt de boter in een grote pan tot ze de kleur van hazelnoot heeft.
1 el mosterd, 0,2 l hoevekarnemelk
6
Doe de aardappelen bij de boter. Plet ze met karnemelk en mosterd tot puree. Breng op smaak met zout.
5 lente-uien
7
Snipper het groen van de lente-uien.
8
Serveer de puree met de gesmolten preskop, gebakken kaantjes en gesnipperde lente-ui.