
Het seizoen voor poon of 'knorhaan' loopt tot mei, dus dit is het ideale moment om een zeer smakelijk gerechtje met poon voor te schotelen. Vraag aan je visboer om graatloze poonfilets in een papiertje te stoppen, en de rest is kinderspel. Jeroen serveert er een klassieke puree bij op smaak gebracht met verse pesto.
Ingrediënten
- 80 g Parmezaanse kaas
- 60 g basilicum
- 1 teentje look
- 15 cl olijfolie
- 0.5 citroen
- 60 g pijnboompit
- peper
- zout
- 250 g kerstomaten
- 1 scheutje olijfolie
- 1 scheutje balsamicoazijn
- 4 takje tijm
- 4 blaadje laurier
- 4 takje oregano
- zeezout
- 1 kg aardappel
- zout
- 500 g poonfilet
- 1 scheutje olijfolie
- peper
- zout
Benodigdheden
- een blender
- een passe-vite of pureestamper
Bereiding
De pesto
De kerstomaatjes uit de oven
Verwarm de oven voor op 150°C.
Neem een vuurvast ovenschaaltje en leg er de kerstomaatjes in.
Giet een scheutje olijfolie over de tomaatjes en schenk er de balsamicoazijn bij.
Strooi wat grof zeezout over de tomaatjes en wat peper van de molen.
Neem de verse kruiden erbij en verdeel ze over de ovenschaal: blaadjes laurier, takjes tijm en takjes oregano.
Zet de schaal met tomaatjes in de warme oven (150°C) en laat ze daarin 20 minuten garen.