Pompoencurry met naan
Pompoencurry met naan
Een kruidige groentecurry, tjokvol verse groenten, boordevol smaak en eigenlijk heel erg makkelijk om te maken. Dankzij dit winterse one pot wonder neem je alle nodige vitamientjes op om de drukke feestdagen definitief te verteren.
Pompoencurry met naan
Pompoencurry met naan
Een kruidige groentecurry, tjokvol verse groenten, boordevol smaak en eigenlijk heel erg makkelijk om te maken. Dankzij dit winterse one pot wonder neem je alle nodige vitamientjes op om de drukke feestdagen definitief te verteren.
Ingrediënten
4 personen
Arachideolie
2 scheutjes
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Gember
40 g
Venkels
0,5
Pompoenenhokaido
400 g
Rode puntpaprika's
2
Chilipeper
0,5
Rode currypasta
2 el
Kikkererwten
1 blikje
Komijn
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Kokosmelk
2 blikje
Citroengras
3 stengel
Zout
2 snuifjes
Broccoliklein
1
Cashewnoten
150 g
Limoen
1
Lente-uien
0,5 bosjes
Naanbrood
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 3 teentjes Look, 40 g gember
1
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een grote pot. Pel de ajuin, snijd ze in stukken en bak ze in de olie. Pel de look, schil de gember en rasp het erbij.
0,5 venkels, 400 g pompoenen, 2 rode puntpaprika's, 0,5 chilipeper, 2 el rode currypasta
2
Snijd de venkel en de pompoen in grote stukken. Snijd de paprika’s in blokjes en de chilipeper fijn. Voeg de rode currypasta samen met de groenten toe en laat het geheel even stoven.
1 blikje Kikkererwten, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje garam masala
3
Giet de kikkererwten door een zeef, spoel ze onder koud water en voeg ze toe samen met de kruiden.
2 blikje kokosmelk, 3 stengel Citroengras, 1 snuifje zout
4
Giet er de kokosmelk en een blikje water bij. Kneus het citroengras en voeg toe, samen met een snuif zout. Breng de curry aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
1 broccoli
5
Snijd de broccoli in roosjes en hou ze even apart.
1 scheutje arachideolie, 150 g cashewnoten, 1 snuifje zout
6
Laat een scheutje olie heet worden in een pan en rooster de cashewnoten goudbruin. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
1 limoen, 0,5 bosjes lente-uien
7
Pers het limoensap bij de curry. Snijd de lente-ui fijn en voeg ze samen met de roosjes broccoli toe aan de curry. Meng alles goed onder elkaar en laat het nog even op een zacht vuur staan tot de broccoli gaar is.
naanbrood, koriander
8
Rooster de naan even in de oven en pluk wat blaadjes van de koriander. Schep een flinke lepel groentecurry in een kom en lepel er wat gebakken cashewnoten over. Werk af met koriander en serveer met naan.
1
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een grote pot. Pel de ajuin, snijd ze in stukken en bak ze in de olie. Pel de look, schil de gember en rasp het erbij.
2
Snijd de venkel en de pompoen in grote stukken. Snijd de paprika’s in blokjes en de chilipeper fijn. Voeg de rode currypasta samen met de groenten toe en laat het geheel even stoven.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 3 teentjes Look, 40 g gember
1
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een grote pot. Pel de ajuin, snijd ze in stukken en bak ze in de olie. Pel de look, schil de gember en rasp het erbij.
0,5 venkels, 400 g pompoenen, 2 rode puntpaprika's, 0,5 chilipeper, 2 el rode currypasta
2
Snijd de venkel en de pompoen in grote stukken. Snijd de paprika’s in blokjes en de chilipeper fijn. Voeg de rode currypasta samen met de groenten toe en laat het geheel even stoven.
1 blikje Kikkererwten, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje garam masala
3
Giet de kikkererwten door een zeef, spoel ze onder koud water en voeg ze toe samen met de kruiden.
2 blikje kokosmelk, 3 stengel Citroengras, 1 snuifje zout
4
Giet er de kokosmelk en een blikje water bij. Kneus het citroengras en voeg toe, samen met een snuif zout. Breng de curry aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
1 broccoli
5
Snijd de broccoli in roosjes en hou ze even apart.
1 scheutje arachideolie, 150 g cashewnoten, 1 snuifje zout
6
Laat een scheutje olie heet worden in een pan en rooster de cashewnoten goudbruin. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
1 limoen, 0,5 bosjes lente-uien
7
Pers het limoensap bij de curry. Snijd de lente-ui fijn en voeg ze samen met de roosjes broccoli toe aan de curry. Meng alles goed onder elkaar en laat het nog even op een zacht vuur staan tot de broccoli gaar is.
naanbrood, koriander
8
Rooster de naan even in de oven en pluk wat blaadjes van de koriander. Schep een flinke lepel groentecurry in een kom en lepel er wat gebakken cashewnoten over. Werk af met koriander en serveer met naan.
1
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een grote pot. Pel de ajuin, snijd ze in stukken en bak ze in de olie. Pel de look, schil de gember en rasp het erbij.
2
Snijd de venkel en de pompoen in grote stukken. Snijd de paprika’s in blokjes en de chilipeper fijn. Voeg de rode currypasta samen met de groenten toe en laat het geheel even stoven.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Arachideolie
2 scheutjes
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Gember
40 g
Venkels
0,5
Pompoenenhokaido
400 g
Rode puntpaprika's
2
Chilipeper
0,5
Rode currypasta
2 el
Kikkererwten
1 blikje
Komijn
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Kokosmelk
2 blikje
Citroengras
3 stengel
Zout
2 snuifjes
Broccoliklein
1
Cashewnoten
150 g
Limoen
1
Lente-uien
0,5 bosjes
Naanbrood
Koriander
Pompoencurry met naan
Een kruidige groentecurry, tjokvol verse groenten, boordevol smaak en eigenlijk heel erg makkelijk om te maken. Dankzij dit winterse one pot wonder neem je alle nodige vitamientjes op om de drukke feestdagen definitief te verteren.Instructies
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 3 teentjes Look, 40 g gember
1
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een grote pot. Pel de ajuin, snijd ze in stukken en bak ze in de olie. Pel de look, schil de gember en rasp het erbij.
0,5 venkels, 400 g pompoenen, 2 rode puntpaprika's, 0,5 chilipeper, 2 el rode currypasta
2
Snijd de venkel en de pompoen in grote stukken. Snijd de paprika’s in blokjes en de chilipeper fijn. Voeg de rode currypasta samen met de groenten toe en laat het geheel even stoven.
1 blikje Kikkererwten, 1 snuifje komijn, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje garam masala
3
Giet de kikkererwten door een zeef, spoel ze onder koud water en voeg ze toe samen met de kruiden.
2 blikje kokosmelk, 3 stengel Citroengras, 1 snuifje zout
4
Giet er de kokosmelk en een blikje water bij. Kneus het citroengras en voeg toe, samen met een snuif zout. Breng de curry aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
1 broccoli
5
Snijd de broccoli in roosjes en hou ze even apart.
1 scheutje arachideolie, 150 g cashewnoten, 1 snuifje zout
6
Laat een scheutje olie heet worden in een pan en rooster de cashewnoten goudbruin. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
1 limoen, 0,5 bosjes lente-uien
7
Pers het limoensap bij de curry. Snijd de lente-ui fijn en voeg ze samen met de roosjes broccoli toe aan de curry. Meng alles goed onder elkaar en laat het nog even op een zacht vuur staan tot de broccoli gaar is.
naanbrood, koriander
8
Rooster de naan even in de oven en pluk wat blaadjes van de koriander. Schep een flinke lepel groentecurry in een kom en lepel er wat gebakken cashewnoten over. Werk af met koriander en serveer met naan.