Polenta
Polenta
Een bord polenta op basis van maïsgriesmeel katapulteert je zo naar de Italiaanse keuken. Delizioso!
Polenta
Polenta
Een bord polenta op basis van maïsgriesmeel katapulteert je zo naar de Italiaanse keuken. Delizioso!
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
1 l
Polenta
150 g
Parmezaanse kaas
75 g
Boter
50 g
Pepers
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Polenta
1 l Kippenbouillon, 150 g polenta
1
Breng de kippenbouillon aan de kook, schenk twee derde ervan in een stoofpot en giet de polenta erbij.
2
Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het maisgriesmeel gaar is. Is de polenta te ‘vast’, schenk er dan nog wat warme bouillon bij.
75 g Parmezaanse kaas, 50 g boter, pepers, zout
3
Voeg een flinke klont boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erover. Roer, laat de kaas en boter wegsmelten en proef. Kruid de smeuïge polenta met wat peper en een snuifje zout.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Polenta
1 l Kippenbouillon, 150 g polenta
1
Breng de kippenbouillon aan de kook, schenk twee derde ervan in een stoofpot en giet de polenta erbij.
2
Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het maisgriesmeel gaar is. Is de polenta te ‘vast’, schenk er dan nog wat warme bouillon bij.
75 g Parmezaanse kaas, 50 g boter, pepers, zout
3
Voeg een flinke klont boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erover. Roer, laat de kaas en boter wegsmelten en proef. Kruid de smeuïge polenta met wat peper en een snuifje zout.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
10m
Ingrediënten
Kippenbouillon
1 l
Polenta
150 g
Parmezaanse kaas
75 g
Boter
50 g
Pepers
Zout
Polenta
Een bord polenta op basis van maïsgriesmeel katapulteert je zo naar de Italiaanse keuken. Delizioso!Instructies
Polenta
1 l Kippenbouillon, 150 g polenta
1
Breng de kippenbouillon aan de kook, schenk twee derde ervan in een stoofpot en giet de polenta erbij.
2
Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het maisgriesmeel gaar is. Is de polenta te ‘vast’, schenk er dan nog wat warme bouillon bij.
75 g Parmezaanse kaas, 50 g boter, pepers, zout
3
Voeg een flinke klont boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erover. Roer, laat de kaas en boter wegsmelten en proef. Kruid de smeuïge polenta met wat peper en een snuifje zout.