Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise

Voor deze pokébowl gaat Jeroen aan de slag met kraakverse producten zoals verse Noordzeekrab, avocado en mango. Dit is ideaal als gezonde lunch, en tegelijk een kleurrijke ode aan de eerste dag van de zomer!

Ingrediënten

  • 250 g poké bowl rijst
  • 350 cl water
  • een flinke scheut sushiazijn
  • 3 eierdooier
  • 1 koffielepel wasabi
  • 4 eetlepel sriracha
  • 2 eetlepel natuurazijn
  • 1 koffielepel misopasta
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • een scheutje water
  • arachideolie
  • 200 g sojaboon
  • 400 g vlees van Noordzeekrab
  • 2 eetlepel srirachamayonaise
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 0.5 limoen
  • 1 mango
  • 1 chilipeper
  • 0.5 komkommer
  • 1 avocado
  • 80 g krokante uitjes

Benodigdheden

  • staafmixer
  • weegschaal
  • zeef
  • haardroger
  • knijpflesje of kleine spuitzak

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De rijst (voorbereiding)

Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.

Giet de rijst af wanneer hij gaar is, stort hem uit en sprenkel er de sushiazijn (Mitsukan) over. Spreid de rijst open en laat volledig afkoelen.

tip Gebruik de koude lucht van een haardroger om de rijst sneller te doen afkoelen.

Srirachamayonaise

Doe de dooiers, de wasabi, de sriracha, de natuurazijn, de miso en het water in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet ondertussen de arachideolie er in een straaltje bij.

Voeg de tomatenpuree toe en mix nog eens. Proef en kruid bij naar smaak.

Schep het sausje in een knijpflesje of in een kleine spuitzak en bewaar de saus in de koelkast.

Garnituren

Kook de sojaboontjes kort in gezouten water. Giet ze door een zeef en spoel ze onder koud water.

Schep het krabvlees in een kom en voeg er enkele eetlepels van je zelfgemaakte srirachamayonaise aan toe. Voeg ook nog gewone mayonaise en limoensap toe.

Schil de mango, snijd hem in reepjes en doe ze in een kom. Snijd de chilipeper fijn en meng hem onder de mango.

Snijd de komkommer in dunne reepjes. Pel de avocado en snijd hem in plakken.

Afwerking

Schep een flinke lepel afgekoelde rijst in een kommetje en schep er een quenelle van de verse krabsalade bij. Vul aan met plakjes avocado, een hoopje mango met chilipeper, een lepel van de sojabonen en reepjes komkommer. Werk af met wat extra srirachamayonaise en krokante uitjes.

Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise