dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen (thumbnail)Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen

Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen

30m
14
-
2.6K
Recepten

Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen

Met pickles kan je dagelijkse kost meteen naar een hoger level tillen. Jeroen verrast door de toets van pickles te verwerken in een heerlijk jasje rond de koteletten. Dit in combinatie met bloemkool in witte saus en een lekkere aardappelen vormen het recept tot een portie échte Vlaamse kost.
Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen (thumbnail)Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen

Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen

30m
14
-
2.6K
Recepten

Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen

Met pickles kan je dagelijkse kost meteen naar een hoger level tillen. Jeroen verrast door de toets van pickles te verwerken in een heerlijk jasje rond de koteletten. Dit in combinatie met bloemkool in witte saus en een lekkere aardappelen vormen het recept tot een portie échte Vlaamse kost.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Varkenskoteletten
4
Aardappelen
800 g
Boter
70 g
Boter
1 klont
Bloem
40 g
Melk
0,7 l
Bloemkool
1
Gemalen kaas
40 g
Picklessaus
3 el
Panko
60 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Citroenen
0,5
Waterkers
1 bosje

Benodigdheden

Een keukenrobot

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

4 varkenskoteletten
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Bereiding

2
Verwarm de oven voor op de grillstand. Zet een grote kookpot met water op het vuur en breng aan het koken.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Doe in een andere kookpot met water en zet ook deze op het vuur. Kook de aardappelen gaar.
30 g boter, 40 g bloem
4
Start met het maken van een roux door de boter te laten smelten en er de bloem aan toe te voegen.
0,7 l melk
5
Schenk de melk bij de geurige roux. Roer geduldig door met een garde tot de saus pruttelt en bind tot een gladde bechamelsaus. Haal de saus van het vuur.
1 bloemkool
6
Versnijd de bloemkool in roosjes en leg in de kookpot met het kokende water. Kook ze gaar.
1 klont boter
7
Zet een pan op het vuur. Kruid de koteletten aan beide kanten met peper en zout. Verhit een klont boter in de pan en laat het vlees enkele minuten aan beide kanten bakken. Denk eraan: koteletten zijn het lekkerst rosé gebakken!
40 g boter, 40 g gemalen kaas, 3 el Picklessaus, 60 g panko
8
Snijd de boter in kleine blokjes en doe in een keukenrobot. Voeg hier de panko aan toe. Doe er de gemalen kaas en pickles bij. Maal het geheel fijn.
9
Giet de bloemkoolroosjes af wanneer ze gaar zijn.
peper, zout
10
Kruid het picklesbeslag met peper en zout. Smeer de koteletten in met een laagje van het beslag en zet de pan kort in de oven.
peper, zout, nootmuskaat, 0,5 citroenen
11
Zet de witte saus opnieuw op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg hier eventueel nog wat geraspte kaas en een scheutje melk aan toe. Werk het geheel af met citroensap. Meng de bloemkoolroosjes onder de witte saus en haal van het vuur.
12
Haal het vlees opnieuw uit de oven als het korstje een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
1 bosje Waterkers
13
Schep wat bloemkool op een bord en voeg er wat aardappelen aan toe. Breng kleur in het bord door er enkele takjes waterkers bij te leggen. Werk af met de gegrilde koteletten. Smakelijk!
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Instructies

Voorbereiding

4 varkenskoteletten
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Bereiding

2
Verwarm de oven voor op de grillstand. Zet een grote kookpot met water op het vuur en breng aan het koken.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Doe in een andere kookpot met water en zet ook deze op het vuur. Kook de aardappelen gaar.
30 g boter, 40 g bloem
4
Start met het maken van een roux door de boter te laten smelten en er de bloem aan toe te voegen.
0,7 l melk
5
Schenk de melk bij de geurige roux. Roer geduldig door met een garde tot de saus pruttelt en bind tot een gladde bechamelsaus. Haal de saus van het vuur.
1 bloemkool
6
Versnijd de bloemkool in roosjes en leg in de kookpot met het kokende water. Kook ze gaar.
1 klont boter
7
Zet een pan op het vuur. Kruid de koteletten aan beide kanten met peper en zout. Verhit een klont boter in de pan en laat het vlees enkele minuten aan beide kanten bakken. Denk eraan: koteletten zijn het lekkerst rosé gebakken!
40 g boter, 40 g gemalen kaas, 3 el Picklessaus, 60 g panko
8
Snijd de boter in kleine blokjes en doe in een keukenrobot. Voeg hier de panko aan toe. Doe er de gemalen kaas en pickles bij. Maal het geheel fijn.
9
Giet de bloemkoolroosjes af wanneer ze gaar zijn.
peper, zout
10
Kruid het picklesbeslag met peper en zout. Smeer de koteletten in met een laagje van het beslag en zet de pan kort in de oven.
peper, zout, nootmuskaat, 0,5 citroenen
11
Zet de witte saus opnieuw op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg hier eventueel nog wat geraspte kaas en een scheutje melk aan toe. Werk het geheel af met citroensap. Meng de bloemkoolroosjes onder de witte saus en haal van het vuur.
12
Haal het vlees opnieuw uit de oven als het korstje een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
1 bosje Waterkers
13
Schep wat bloemkool op een bord en voeg er wat aardappelen aan toe. Breng kleur in het bord door er enkele takjes waterkers bij te leggen. Werk af met de gegrilde koteletten. Smakelijk!
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen (thumbnail)Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen
4 personen
30m
Ingrediënten
Varkenskoteletten
4
Aardappelen
800 g
Boter
70 g
Boter
1 klont
Bloem
40 g
Melk
0,7 l
Bloemkool
1
Gemalen kaas
40 g
Picklessaus
3 el
Panko
60 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Citroenen
0,5
Waterkers
1 bosje

Kotelet met bloemkool in witte saus en gekookte aardappelen

Met pickles kan je dagelijkse kost meteen naar een hoger level tillen. Jeroen verrast door de toets van pickles te verwerken in een heerlijk jasje rond de koteletten. Dit in combinatie met bloemkool in witte saus en een lekkere aardappelen vormen het recept tot een portie échte Vlaamse kost.
Instructies

Voorbereiding

4 varkenskoteletten
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Bereiding

2
Verwarm de oven voor op de grillstand. Zet een grote kookpot met water op het vuur en breng aan het koken.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Doe in een andere kookpot met water en zet ook deze op het vuur. Kook de aardappelen gaar.
30 g boter, 40 g bloem
4
Start met het maken van een roux door de boter te laten smelten en er de bloem aan toe te voegen.
0,7 l melk
5
Schenk de melk bij de geurige roux. Roer geduldig door met een garde tot de saus pruttelt en bind tot een gladde bechamelsaus. Haal de saus van het vuur.
1 bloemkool
6
Versnijd de bloemkool in roosjes en leg in de kookpot met het kokende water. Kook ze gaar.
1 klont boter
7
Zet een pan op het vuur. Kruid de koteletten aan beide kanten met peper en zout. Verhit een klont boter in de pan en laat het vlees enkele minuten aan beide kanten bakken. Denk eraan: koteletten zijn het lekkerst rosé gebakken!
40 g boter, 40 g gemalen kaas, 3 el Picklessaus, 60 g panko
8
Snijd de boter in kleine blokjes en doe in een keukenrobot. Voeg hier de panko aan toe. Doe er de gemalen kaas en pickles bij. Maal het geheel fijn.
9
Giet de bloemkoolroosjes af wanneer ze gaar zijn.
peper, zout
10
Kruid het picklesbeslag met peper en zout. Smeer de koteletten in met een laagje van het beslag en zet de pan kort in de oven.
peper, zout, nootmuskaat, 0,5 citroenen
11
Zet de witte saus opnieuw op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg hier eventueel nog wat geraspte kaas en een scheutje melk aan toe. Werk het geheel af met citroensap. Meng de bloemkoolroosjes onder de witte saus en haal van het vuur.
12
Haal het vlees opnieuw uit de oven als het korstje een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
1 bosje Waterkers
13
Schep wat bloemkool op een bord en voeg er wat aardappelen aan toe. Breng kleur in het bord door er enkele takjes waterkers bij te leggen. Werk af met de gegrilde koteletten. Smakelijk!