Pizza bianca met witloof, rundergehakt en geitenkaas
Pizza bianca met witloof, rundergehakt en geitenkaas
Pizza bianca betekent letterlijk ‘witte pizza’ in het Italiaans, of een pizza zonder de traditionele tomatensaus. Jeroen belegt de pizza met allerlei streekproducten, zoals witloof gekaramelliseerd in honing, rundergehakt en een zachte geitenkaas on top. Gebruik ‘bloem 00’ voor je pizzadeeg, omdat deze soort bloem flink wat vocht kan opnemen. De kwaliteit van je pizzadeeg hangt namelijk af van de hoeveelheid vocht dat een pizzadeeg kan opnemen en de tijd die ze krijgt om te rijzen.
Pizza bianca met witloof, rundergehakt en geitenkaas
Pizza bianca met witloof, rundergehakt en geitenkaas
Pizza bianca betekent letterlijk ‘witte pizza’ in het Italiaans, of een pizza zonder de traditionele tomatensaus. Jeroen belegt de pizza met allerlei streekproducten, zoals witloof gekaramelliseerd in honing, rundergehakt en een zachte geitenkaas on top. Gebruik ‘bloem 00’ voor je pizzadeeg, omdat deze soort bloem flink wat vocht kan opnemen. De kwaliteit van je pizzadeeg hangt namelijk af van de hoeveelheid vocht dat een pizzadeeg kan opnemen en de tijd die ze krijgt om te rijzen.
Ingrediënten
4 personen
00-bloem
500 g
Zout
1 snuifje
Zout
Kristalsuiker
1 snuifje
Gedroogde gist
11 g
Water
270 g
Olijfolie
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Boter
2 klont
Rundergehakt
400 g
Peper
Grof zout
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Witloof
3 stronken
Nootmuskaat
1 snuifje
Honing
1 tl
Bieslook
0,5 bosjes
Zure room
2 el
Bloem
Polenta
Geitenkaas
200 g
Benodigdheden
Een pizzasteen optioneel, een pizzaschep
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g 00-bloem, 1 snuifje zout, 1 snuifje kristalsuiker
1
Doe de 00-bloem in de mengkom van de keukenmachine. Voeg er het zout en de suiker aan toe en kneed alles door elkaar met behulp van het K-opzetstuk.
11 g gedroogde gist, 270 g Water, 2 el olijfolie
2
Voeg er de droge gist en het lauw water aan toe en kneed verder. Doe er tenslotte de olijfolie bij en rol het deeg tot een bol.
3
Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen onder een handdoek.
1 klont boter, 400 g rundergehakt, peper, grof zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Zet een ruime pan met boter op het vuur. Kruid het gehakt met peper, zout en Provençaalse kruiden. Bak het gehakt in de hete vetstof.
1 teentje Look, 0,5 Sjalotten
5
Hak het teentje look fijn en versnipper de sjalot. Voeg toe aan het gehakt.
1 klont boter, 3 stronken witloof, peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat, 1 tl honing
6
Zet een andere pan met boter op het vuur. Snijd de witloofstronken in julienne en bak ze in de hete vetstof. Breng het witloof op smaak met peper, zout, nootmuskaat en honing.
7
Strooi wat bloem over je werkblad. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke delen. Rol ze opnieuw tot een bol en laat de 4 bollen nog eens verder rijzen gedurende 30 minuten.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
8
Snijd de sjalot in ringen en versnipper de bieslook.
2 el Zure room, peper, zout
9
Roer de zure room los en breng op smaak met peper en zout.
10
Verwarm de oven voor op 250°C.
bloem, polenta
11
Bestrooi je werkblad opnieuw met bloem. Neem 1 deegbal en duw hem plat tot een ronde vorm. Duw hierbij de lucht naar buiten. Bestrooi je werkblad tenslotte met polenta, zodat de pizza makkelijk van de steen kan gehaald worden na het bakken.
200 g geitenkaas
12
Bestrijk de bodem met de zure room, gevolgd door het gebakken gehakt en de witloof. Werk de pizza af met de geitenkaas.
1 scheutje olijfolie
13
Bestrijk de randen van de bodem met olijfolie.
14
Bak de pizza in de oven af in 10 minuten.
15
Werk de pizza voor het serveren af met de sjalot en bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!500 g 00-bloem, 1 snuifje zout, 1 snuifje kristalsuiker
1
Doe de 00-bloem in de mengkom van de keukenmachine. Voeg er het zout en de suiker aan toe en kneed alles door elkaar met behulp van het K-opzetstuk.
11 g gedroogde gist, 270 g Water, 2 el olijfolie
2
Voeg er de droge gist en het lauw water aan toe en kneed verder. Doe er tenslotte de olijfolie bij en rol het deeg tot een bol.
3
Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen onder een handdoek.
1 klont boter, 400 g rundergehakt, peper, grof zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Zet een ruime pan met boter op het vuur. Kruid het gehakt met peper, zout en Provençaalse kruiden. Bak het gehakt in de hete vetstof.
1 teentje Look, 0,5 Sjalotten
5
Hak het teentje look fijn en versnipper de sjalot. Voeg toe aan het gehakt.
1 klont boter, 3 stronken witloof, peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat, 1 tl honing
6
Zet een andere pan met boter op het vuur. Snijd de witloofstronken in julienne en bak ze in de hete vetstof. Breng het witloof op smaak met peper, zout, nootmuskaat en honing.
7
Strooi wat bloem over je werkblad. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke delen. Rol ze opnieuw tot een bol en laat de 4 bollen nog eens verder rijzen gedurende 30 minuten.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
8
Snijd de sjalot in ringen en versnipper de bieslook.
2 el Zure room, peper, zout
9
Roer de zure room los en breng op smaak met peper en zout.
10
Verwarm de oven voor op 250°C.
bloem, polenta
11
Bestrooi je werkblad opnieuw met bloem. Neem 1 deegbal en duw hem plat tot een ronde vorm. Duw hierbij de lucht naar buiten. Bestrooi je werkblad tenslotte met polenta, zodat de pizza makkelijk van de steen kan gehaald worden na het bakken.
200 g geitenkaas
12
Bestrijk de bodem met de zure room, gevolgd door het gebakken gehakt en de witloof. Werk de pizza af met de geitenkaas.
1 scheutje olijfolie
13
Bestrijk de randen van de bodem met olijfolie.
14
Bak de pizza in de oven af in 10 minuten.
15
Werk de pizza voor het serveren af met de sjalot en bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 5m
Ingrediënten
00-bloem
500 g
Zout
1 snuifje
Zout
Kristalsuiker
1 snuifje
Gedroogde gist
11 g
Water
270 g
Olijfolie
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Boter
2 klont
Rundergehakt
400 g
Peper
Grof zout
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Witloof
3 stronken
Nootmuskaat
1 snuifje
Honing
1 tl
Bieslook
0,5 bosjes
Zure room
2 el
Bloem
Polenta
Geitenkaas
200 g
Pizza bianca met witloof, rundergehakt en geitenkaas
Pizza bianca betekent letterlijk ‘witte pizza’ in het Italiaans, of een pizza zonder de traditionele tomatensaus. Jeroen belegt de pizza met allerlei streekproducten, zoals witloof gekaramelliseerd in honing, rundergehakt en een zachte geitenkaas on top. Gebruik ‘bloem 00’ voor je pizzadeeg, omdat deze soort bloem flink wat vocht kan opnemen. De kwaliteit van je pizzadeeg hangt namelijk af van de hoeveelheid vocht dat een pizzadeeg kan opnemen en de tijd die ze krijgt om te rijzen.Instructies
500 g 00-bloem, 1 snuifje zout, 1 snuifje kristalsuiker
1
Doe de 00-bloem in de mengkom van de keukenmachine. Voeg er het zout en de suiker aan toe en kneed alles door elkaar met behulp van het K-opzetstuk.
11 g gedroogde gist, 270 g Water, 2 el olijfolie
2
Voeg er de droge gist en het lauw water aan toe en kneed verder. Doe er tenslotte de olijfolie bij en rol het deeg tot een bol.
3
Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen onder een handdoek.
1 klont boter, 400 g rundergehakt, peper, grof zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Zet een ruime pan met boter op het vuur. Kruid het gehakt met peper, zout en Provençaalse kruiden. Bak het gehakt in de hete vetstof.
1 teentje Look, 0,5 Sjalotten
5
Hak het teentje look fijn en versnipper de sjalot. Voeg toe aan het gehakt.
1 klont boter, 3 stronken witloof, peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat, 1 tl honing
6
Zet een andere pan met boter op het vuur. Snijd de witloofstronken in julienne en bak ze in de hete vetstof. Breng het witloof op smaak met peper, zout, nootmuskaat en honing.
7
Strooi wat bloem over je werkblad. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke delen. Rol ze opnieuw tot een bol en laat de 4 bollen nog eens verder rijzen gedurende 30 minuten.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
8
Snijd de sjalot in ringen en versnipper de bieslook.
2 el Zure room, peper, zout
9
Roer de zure room los en breng op smaak met peper en zout.
10
Verwarm de oven voor op 250°C.
bloem, polenta
11
Bestrooi je werkblad opnieuw met bloem. Neem 1 deegbal en duw hem plat tot een ronde vorm. Duw hierbij de lucht naar buiten. Bestrooi je werkblad tenslotte met polenta, zodat de pizza makkelijk van de steen kan gehaald worden na het bakken.
200 g geitenkaas
12
Bestrijk de bodem met de zure room, gevolgd door het gebakken gehakt en de witloof. Werk de pizza af met de geitenkaas.
1 scheutje olijfolie
13
Bestrijk de randen van de bodem met olijfolie.
14
Bak de pizza in de oven af in 10 minuten.
15
Werk de pizza voor het serveren af met de sjalot en bieslook.