Perzikcrumble met vanille-ijs
Perzikcrumble met vanille-ijs
Een bodem van zoetsappige perzik vormt de basis van deze ovenheerlijke crumble. Een eenpansdessert waar je nooit genoeg van krijgt. Zeker als je het combineert met een bolletje vanille-ijs. “Kei eenvoudig en kei lekker” zoals Jeroen het zou zeggen.
Perzikcrumble met vanille-ijs
Perzikcrumble met vanille-ijs
Een bodem van zoetsappige perzik vormt de basis van deze ovenheerlijke crumble. Een eenpansdessert waar je nooit genoeg van krijgt. Zeker als je het combineert met een bolletje vanille-ijs. “Kei eenvoudig en kei lekker” zoals Jeroen het zou zeggen.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
150 g
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Boter
150 g
Kristalsuiker
150 g
Amandelschilfers
150 g
Perziken
4
Meli Honinghoning
2 el
Vanillestok
1
Vanille-ijs
Benodigdheden
Een ovenschaal, een weegschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
150 g boter, 150 g bloem, 150 g kristalsuiker, 150 g amandelschilfers
2
Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
4 perziken
3
Snijd de ongeschilde perziken in kwarten. Verwijder de steen en snijd ze in blokjes.
2 el Meli Honing, 1 vanillestok
4
Verhit een klontje boter in een pan en bak er de stukjes perzik in. Voeg de honing, de vanillesuiker en de vanillezaadjes toe. Laat enkele minuten stoven maar laat de perzik niet volledig plat worden.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
5
Stort de gebakken perzik uit in een ovenschaal.
6
Snijd de boter in blokjes en meng ze met de bloem, suiker en amandelschilfers. Kneed alles met je handen tot het een kruimelig geheel.
7
Verdeel de crumble over de perziken en bak 25 minuten in een oven op 180°C.
vanille-ijs
8
Serveer de perzikcrumble met een bolletje vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
150 g boter, 150 g bloem, 150 g kristalsuiker, 150 g amandelschilfers
2
Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
4 perziken
3
Snijd de ongeschilde perziken in kwarten. Verwijder de steen en snijd ze in blokjes.
2 el Meli Honing, 1 vanillestok
4
Verhit een klontje boter in een pan en bak er de stukjes perzik in. Voeg de honing, de vanillesuiker en de vanillezaadjes toe. Laat enkele minuten stoven maar laat de perzik niet volledig plat worden.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
5
Stort de gebakken perzik uit in een ovenschaal.
6
Snijd de boter in blokjes en meng ze met de bloem, suiker en amandelschilfers. Kneed alles met je handen tot het een kruimelig geheel.
7
Verdeel de crumble over de perziken en bak 25 minuten in een oven op 180°C.
vanille-ijs
8
Serveer de perzikcrumble met een bolletje vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
150 g
Bloem
150 g
Kristalsuiker
150 g
Amandelschilfers
150 g
Perziken
4
Meli Honinghoning
2 el
Vanillestok
1
Vanille-ijs
Perzikcrumble met vanille-ijs
Een bodem van zoetsappige perzik vormt de basis van deze ovenheerlijke crumble. Een eenpansdessert waar je nooit genoeg van krijgt. Zeker als je het combineert met een bolletje vanille-ijs. “Kei eenvoudig en kei lekker” zoals Jeroen het zou zeggen.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
150 g boter, 150 g bloem, 150 g kristalsuiker, 150 g amandelschilfers
2
Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
4 perziken
3
Snijd de ongeschilde perziken in kwarten. Verwijder de steen en snijd ze in blokjes.
2 el Meli Honing, 1 vanillestok
4
Verhit een klontje boter in een pan en bak er de stukjes perzik in. Voeg de honing, de vanillesuiker en de vanillezaadjes toe. Laat enkele minuten stoven maar laat de perzik niet volledig plat worden.
5
Stort de gebakken perzik uit in een ovenschaal.
6
Snijd de boter in blokjes en meng ze met de bloem, suiker en amandelschilfers. Kneed alles met je handen tot het een kruimelig geheel.
7
Verdeel de crumble over de perziken en bak 25 minuten in een oven op 180°C.
vanille-ijs
8
Serveer de perzikcrumble met een bolletje vanille-ijs.