dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Penne met paksoi, blauwe kaas en noten (thumbnail)Penne met paksoi, blauwe kaas en noten

Penne met paksoi, blauwe kaas en noten

45m
14
-
2.3K
Recepten

Penne met paksoi, blauwe kaas en noten

Jeroen maakt een stevige vegetarische pasta met oesterzwammen, blauwe kaas en noten.
Penne met paksoi, blauwe kaas en noten (thumbnail)Penne met paksoi, blauwe kaas en noten

Penne met paksoi, blauwe kaas en noten

45m
14
-
2.3K
Recepten

Penne met paksoi, blauwe kaas en noten

Jeroen maakt een stevige vegetarische pasta met oesterzwammen, blauwe kaas en noten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Boter
Oesterzwammen
250 g
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Paksoi
1
Penne
400 g
Citroentijm
1 takje
Oregano
Blauwe kaas
200 g
Peper
Zout
Walnoten
100 g
Rucola
handvol
Olijfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

boter
1
Smelt een klont boter in een grote pan.
250 g oesterzwammen
2
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp met een mes. Doe de sjalot en de knoflook bij de oesterzwammen. Voeg eventueel een extra klontje boter toe.
1 Paksoi
4
Snijd het onderste stukje van de paksoi en was de bladeren onder stromend water. Snijd het groen van de bladeren en houd opzij. Snijd de witte delen in stukken en stoof ze met de oesterzwammen. Doe er een klein beetje water bij en laat garen onder een deksel op een zacht vuur.
400 g penne
5
Kook de penne gaar in licht gezouten water.
1 takje citroentijm, oregano
6
Rits de blaadjes van de citroentijm en hak ze wat fijner. Snipper de oregano. Doe de tijm en de oregano bij de groenten in de pan.
7
Snijd het groen van de paksoi wat fijner en doe het ook in de pan.
200 g blauwe kaas
8
Snijd de blauwe kaas (bijvoorbeeld Pas de Bleu) in blokjes, maar houd een beetje opzij voor de afwerking. Smelt de blokjes kaas in de pan bij de groenten. Voeg een klontje boter en een pollepel kookwater van de pasta toe.
9
Giet de penne af en laat uitlekken.
peper, zout
10
Meng de penne met de groenten. Kruid met flink wat peper en zout.
100 g Walnoten
11
Hak de walnoten grof.
handvol Rucola, olijfolie
12
Werk de pasta af met gehakte walnoten, een beetje rucola en enkele blokjes blauwe kaas. Werk af met een likje olijfolie.
1
Smelt een klont boter in een grote pan.
2
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.

Instructies

boter
1
Smelt een klont boter in een grote pan.
250 g oesterzwammen
2
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp met een mes. Doe de sjalot en de knoflook bij de oesterzwammen. Voeg eventueel een extra klontje boter toe.
1 Paksoi
4
Snijd het onderste stukje van de paksoi en was de bladeren onder stromend water. Snijd het groen van de bladeren en houd opzij. Snijd de witte delen in stukken en stoof ze met de oesterzwammen. Doe er een klein beetje water bij en laat garen onder een deksel op een zacht vuur.
400 g penne
5
Kook de penne gaar in licht gezouten water.
1 takje citroentijm, oregano
6
Rits de blaadjes van de citroentijm en hak ze wat fijner. Snipper de oregano. Doe de tijm en de oregano bij de groenten in de pan.
7
Snijd het groen van de paksoi wat fijner en doe het ook in de pan.
200 g blauwe kaas
8
Snijd de blauwe kaas (bijvoorbeeld Pas de Bleu) in blokjes, maar houd een beetje opzij voor de afwerking. Smelt de blokjes kaas in de pan bij de groenten. Voeg een klontje boter en een pollepel kookwater van de pasta toe.
9
Giet de penne af en laat uitlekken.
peper, zout
10
Meng de penne met de groenten. Kruid met flink wat peper en zout.
100 g Walnoten
11
Hak de walnoten grof.
handvol Rucola, olijfolie
12
Werk de pasta af met gehakte walnoten, een beetje rucola en enkele blokjes blauwe kaas. Werk af met een likje olijfolie.
1
Smelt een klont boter in een grote pan.
2
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Penne met paksoi, blauwe kaas en noten (thumbnail)Penne met paksoi, blauwe kaas en noten
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
Oesterzwammen
250 g
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Paksoi
1
Penne
400 g
Citroentijm
1 takje
Oregano
Blauwe kaas
200 g
Peper
Zout
Walnoten
100 g
Rucola
handvol
Olijfolie

Penne met paksoi, blauwe kaas en noten

Jeroen maakt een stevige vegetarische pasta met oesterzwammen, blauwe kaas en noten.
Instructies
boter
1
Smelt een klont boter in een grote pan.
250 g oesterzwammen
2
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp met een mes. Doe de sjalot en de knoflook bij de oesterzwammen. Voeg eventueel een extra klontje boter toe.
1 Paksoi
4
Snijd het onderste stukje van de paksoi en was de bladeren onder stromend water. Snijd het groen van de bladeren en houd opzij. Snijd de witte delen in stukken en stoof ze met de oesterzwammen. Doe er een klein beetje water bij en laat garen onder een deksel op een zacht vuur.
400 g penne
5
Kook de penne gaar in licht gezouten water.
1 takje citroentijm, oregano
6
Rits de blaadjes van de citroentijm en hak ze wat fijner. Snipper de oregano. Doe de tijm en de oregano bij de groenten in de pan.
7
Snijd het groen van de paksoi wat fijner en doe het ook in de pan.
200 g blauwe kaas
8
Snijd de blauwe kaas (bijvoorbeeld Pas de Bleu) in blokjes, maar houd een beetje opzij voor de afwerking. Smelt de blokjes kaas in de pan bij de groenten. Voeg een klontje boter en een pollepel kookwater van de pasta toe.
9
Giet de penne af en laat uitlekken.
peper, zout
10
Meng de penne met de groenten. Kruid met flink wat peper en zout.
100 g Walnoten
11
Hak de walnoten grof.
handvol Rucola, olijfolie
12
Werk de pasta af met gehakte walnoten, een beetje rucola en enkele blokjes blauwe kaas. Werk af met een likje olijfolie.