Penne met gebrande paprika's, feta en balsamico
Penne met gebrande paprika's, feta en balsamico
Jeroen is verzot op een eenvoudige pastaschotel met zoveel mogelijk smaak. Vlees is bijzaak, zeker als je werkt met geroosterde paprika’s, blokjes pittige Griekse feta, smakelijke olijven en flink wat balsamico. De inspiratie haalde Jeroen bij de ingrediënten van de klassieke Griekse salade. Deze forse pot dampende penne lepelt iedereen met smaak naar binnen.
Penne met gebrande paprika's, feta en balsamico
Penne met gebrande paprika's, feta en balsamico
Jeroen is verzot op een eenvoudige pastaschotel met zoveel mogelijk smaak. Vlees is bijzaak, zeker als je werkt met geroosterde paprika’s, blokjes pittige Griekse feta, smakelijke olijven en flink wat balsamico. De inspiratie haalde Jeroen bij de ingrediënten van de klassieke Griekse salade. Deze forse pot dampende penne lepelt iedereen met smaak naar binnen.
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Penne
500 g
Fetaop basis van schapen- en geitenmelk
250 g
Paprika's
3
Uien
3
Look
2 teentjes
Rucola
150 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Olijvenklein, ontpit
2 el
Tomatenpulpof passata
0,8 l
Balsamico
0,1 l
Gedroogde oregano
1 snuifje
Gedroogde tijm
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Harissa
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De penne
1
Prik de paprika’s op een vork en blaker de taaie schil zwart boven het gasvuur of met behulp van een bunzenbrander. Je kan de paprika’s ook roosteren in een bloedhete oven.
2
Stop de geblakerde vruchten in een plastic zakje en sluit het af. Bewaar de paprika’s 20 minuten in de koelkast en daarna kan je de schil gemakkelijk verwijderen.
3
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook om straks de pasta te garen. Voeg een snuif zout toe.
4
Pel de uien, snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in halve ringen of reepjes. Plet de tenen look tot pulp.
5
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pot en stoof de stukjes ui glazig. Roer er de lookpulp doorheen.
6
Schenk na een paar minuten de tomatenpulp over de gestoofde uien en voeg een royale hoeveelheid balsamico toe. Zet het vuur op een laag pitje.
7
Breng de pastasaus op smaak met een snuif gedroogde oregano, tijm en wat provençaalse kruiden. Voeg wat zout en peper toe en roer.
8
Voeg een dosis ‘pit’ toe aan de saus. Gebruik naar smaak een beetje harissa (of kies voor hete chilisaus, sambal of snippers rode chilipeper). Laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
9
Verwijder intussen de zwartgeblakerde schil van de paprika’s. Schraap de zwarte stukjes zorgvuldig weg en spoel de paprika’s onder een straal koud water.
10
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en vliesjes, en snij de geroosterde vruchten in reepjes. Doe ze in de pruttelende pastasaus.
11
Doe de pasta (penne) in het gezouten water en kook ze beetgaar. Kies een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat het pak aangeeft.
12
Snij de feta in hapklare blokjes. Strooi de Griekse kaas samen met kleine ontpitte olijven in de saus.
13
Spoel de rucola en de platte peterselie. Laat het groen uitlekken en pluk de blaadjes peterselie los.
14
Roer de gare, uitgelekte penne door de saus. Serveer het pastagerecht met blaadjes rucola en platte peterselie erbovenop.
1
Prik de paprika’s op een vork en blaker de taaie schil zwart boven het gasvuur of met behulp van een bunzenbrander. Je kan de paprika’s ook roosteren in een bloedhete oven.
2
Stop de geblakerde vruchten in een plastic zakje en sluit het af. Bewaar de paprika’s 20 minuten in de koelkast en daarna kan je de schil gemakkelijk verwijderen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De penne
1
Prik de paprika’s op een vork en blaker de taaie schil zwart boven het gasvuur of met behulp van een bunzenbrander. Je kan de paprika’s ook roosteren in een bloedhete oven.
2
Stop de geblakerde vruchten in een plastic zakje en sluit het af. Bewaar de paprika’s 20 minuten in de koelkast en daarna kan je de schil gemakkelijk verwijderen.
3
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook om straks de pasta te garen. Voeg een snuif zout toe.
4
Pel de uien, snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in halve ringen of reepjes. Plet de tenen look tot pulp.
5
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pot en stoof de stukjes ui glazig. Roer er de lookpulp doorheen.
6
Schenk na een paar minuten de tomatenpulp over de gestoofde uien en voeg een royale hoeveelheid balsamico toe. Zet het vuur op een laag pitje.
7
Breng de pastasaus op smaak met een snuif gedroogde oregano, tijm en wat provençaalse kruiden. Voeg wat zout en peper toe en roer.
8
Voeg een dosis ‘pit’ toe aan de saus. Gebruik naar smaak een beetje harissa (of kies voor hete chilisaus, sambal of snippers rode chilipeper). Laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
9
Verwijder intussen de zwartgeblakerde schil van de paprika’s. Schraap de zwarte stukjes zorgvuldig weg en spoel de paprika’s onder een straal koud water.
10
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en vliesjes, en snij de geroosterde vruchten in reepjes. Doe ze in de pruttelende pastasaus.
11
Doe de pasta (penne) in het gezouten water en kook ze beetgaar. Kies een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat het pak aangeeft.
12
Snij de feta in hapklare blokjes. Strooi de Griekse kaas samen met kleine ontpitte olijven in de saus.
13
Spoel de rucola en de platte peterselie. Laat het groen uitlekken en pluk de blaadjes peterselie los.
14
Roer de gare, uitgelekte penne door de saus. Serveer het pastagerecht met blaadjes rucola en platte peterselie erbovenop.
1
Prik de paprika’s op een vork en blaker de taaie schil zwart boven het gasvuur of met behulp van een bunzenbrander. Je kan de paprika’s ook roosteren in een bloedhete oven.
2
Stop de geblakerde vruchten in een plastic zakje en sluit het af. Bewaar de paprika’s 20 minuten in de koelkast en daarna kan je de schil gemakkelijk verwijderen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Penne
500 g
Fetaop basis van schapen- en geitenmelk
250 g
Paprika's
3
Uien
3
Look
2 teentjes
Rucola
150 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Olijvenklein, ontpit
2 el
Tomatenpulpof passata
0,8 l
Balsamico
0,1 l
Gedroogde oregano
1 snuifje
Gedroogde tijm
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Harissa
Peper
Zout
Penne met gebrande paprika's, feta en balsamico
Jeroen is verzot op een eenvoudige pastaschotel met zoveel mogelijk smaak. Vlees is bijzaak, zeker als je werkt met geroosterde paprika’s, blokjes pittige Griekse feta, smakelijke olijven en flink wat balsamico. De inspiratie haalde Jeroen bij de ingrediënten van de klassieke Griekse salade. Deze forse pot dampende penne lepelt iedereen met smaak naar binnen.Instructies
De penne
1
Prik de paprika’s op een vork en blaker de taaie schil zwart boven het gasvuur of met behulp van een bunzenbrander. Je kan de paprika’s ook roosteren in een bloedhete oven.
2
Stop de geblakerde vruchten in een plastic zakje en sluit het af. Bewaar de paprika’s 20 minuten in de koelkast en daarna kan je de schil gemakkelijk verwijderen.
3
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook om straks de pasta te garen. Voeg een snuif zout toe.
4
Pel de uien, snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in halve ringen of reepjes. Plet de tenen look tot pulp.
5
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pot en stoof de stukjes ui glazig. Roer er de lookpulp doorheen.
6
Schenk na een paar minuten de tomatenpulp over de gestoofde uien en voeg een royale hoeveelheid balsamico toe. Zet het vuur op een laag pitje.
7
Breng de pastasaus op smaak met een snuif gedroogde oregano, tijm en wat provençaalse kruiden. Voeg wat zout en peper toe en roer.
8
Voeg een dosis ‘pit’ toe aan de saus. Gebruik naar smaak een beetje harissa (of kies voor hete chilisaus, sambal of snippers rode chilipeper). Laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
9
Verwijder intussen de zwartgeblakerde schil van de paprika’s. Schraap de zwarte stukjes zorgvuldig weg en spoel de paprika’s onder een straal koud water.
10
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en vliesjes, en snij de geroosterde vruchten in reepjes. Doe ze in de pruttelende pastasaus.
11
Doe de pasta (penne) in het gezouten water en kook ze beetgaar. Kies een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat het pak aangeeft.
12
Snij de feta in hapklare blokjes. Strooi de Griekse kaas samen met kleine ontpitte olijven in de saus.
13
Spoel de rucola en de platte peterselie. Laat het groen uitlekken en pluk de blaadjes peterselie los.
14
Roer de gare, uitgelekte penne door de saus. Serveer het pastagerecht met blaadjes rucola en platte peterselie erbovenop.