Pecan-veenbessentaart met Griekse yoghurt

Een waar caloriebommetje maar o zo lekker! Deze taart bestaat uit een zachte vulling van pecannoten, veenbessen, suiker en esdoornsiroop op een bodem van kruimeldeeg. Om het geheel een frisse toets te geven, serveert Jeroen de taart met Griekse yoghurt. 

 

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • bloem
  • 70 g boter
  • 200 g bruine suiker
  • 140 ml esdoornsiroop
  • 250 g pecannoten
  • 2 ei
  • 1 dopje vanille-extract
  • 120 g veenbessen
  • een snuif kaneel
  • een snuif kardemom
  • 3 eetlepel amandelschilfers
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt

Benodigdheden

  • Blender

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.

Vet een taartvorm in en bestuif de vorm met bloem. Leg het kruimeldeeg in de vorm en duw stevig aan. Prik gaatjes in de deeg en leg er een vel bakpapier en bakparels op.

Schuif de taartvorm 15 minuten in de oven.

Doe de boter, de suiker en de esdoornsiroop in een steelpan en laat het geheel smelten.

Maal de pecannoten fijn in de blender. Voeg ze bij de boter, de suiker en de siroop. Voeg er vervolgens de eieren aan toe en meng alles goed.

Voeg er de kruiden, de veenbessen en een dopje vanille-extract aan toe. Meng alles nog eens goed. Zet nu het beslag even aan de kant. 

Haal de taartvorm uit de oven. Neem het bakpapier en de bakparels uit de vorm en stort het beslag erin.

Leg extra pecannoten op de taart. Strooi er wat amandelschilfers over en schuif de taart nog 35 minuten in de oven.

Haal de taart uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Serveer ze met een lepeltje Griekse yoghurt. 

Pecan-veenbessentaart met Griekse yoghurt