dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel (thumbnail)Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel

Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel

35m
22
94%
8.8K
Recepten

Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel

Dit is een schitterende combinatie van winterse snert en risotto. Jeroen gebruikt erwtjes, een lekker stuk varkensschenkel waar onbeschrijfelijk veel smaak uit komt en echte rookworst om dit one pot wonder mee te bereiden. Basta!
Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel (thumbnail)Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel

Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel

35m
22
94%
8.8K
Recepten

Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel

Dit is een schitterende combinatie van winterse snert en risotto. Jeroen gebruikt erwtjes, een lekker stuk varkensschenkel waar onbeschrijfelijk veel smaak uit komt en echte rookworst om dit one pot wonder mee te bereiden. Basta!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten22
Beoordeling94%
Aantal likes8.8K

Ingrediënten

4 personen
Selder
2 stengel
Wortels
2
Ajuinen
4
Water
2 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Varkenshammetje
1
Jeneverbessen
Kruidnagels
Peperbolletjes
Lookbol
0,5
Look
2 teentjes
Zout
1 snuifje
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Diepvrieserwten
200 g
Boter
1 een flinke klont
Boter
1 een klontje
Bouillon
1 soeplepel
Bouillon
0,5 l
Risottorijst
200 g
Rookworst
1
Bonenkruid
Parmezaan
100 g
Peper

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 stengel selder, 2 Wortels, 1 ajuin, 2 l Water, tijm, rozemarijn, laurier, 1 varkenshammetje
1
Snijd de ui, wortel en selder grof en doe in een grote pot met het water. Voeg er de tijm, rozemarijn, laurier en het hammetje aan toe en breng de bouillon aan de kook.
Jeneverbessen, kruidnagels, peperbolletjes, 0,5 Look, 1 snuifje zout
2
Kneus de jeneverbessen, peperbolletjes en de kruidnagels in de vijzel en voeg ze toe, samen met een flinke snuif zout. Kneus de look en doe ze ongepeld bij de bouillon. Laat het hammetje ongeveer twee uur zachtjes garen.

RISOTTO

1 snuifje bicarbonaat, 200 g diepvrieserwten
3
Breng een pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook en kook de erwtjes gaar.
1 een flinke klont boter, 3 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Pel de ui en de look en stoof ze aan in de boter.
1 soeplepel Bouillon
5
Giet de erwtjes af door een zeef. Schep ze in de pot van de blender en voeg er de helft van de gebakken uien en de look aan toe. Voeg er een soeplepel van de bouillon bij en mix het geheel tot een stevige erwtenpuree.

AFWERKING

200 g risottorijst, 0,4 l Bouillon
6
Voeg de risottorijst toe aan de rest van de gestoofde ui en look in de pot en laat de korrels even meestoven. Voeg de bouillon van het hammetje toe door een zeef en breng het geheel aan de kook.
7
Zet een deksel op de pan en laat de risotto 10 minuten op een zacht vuurtje garen.
1 rookworst, Bonenkruid
8
Pluk ondertussen het vlees van het hammetje en snijd het vlees in stukjes. Snijd ook de rookworst in stukjes en meng alles in een kom. Snipper wat bonenkruid fijn en voeg het toe aan het vlees.
100 g parmezaan
9
Rasp de parmezaan.
0,1 l Bouillon
10
Haal het deksel na 10 minuten van de rijst, roer voorzichtig. Giet er extra bouillon bij door een zeef.
1 een klontje boter, peper, zout
11
Meng de erwtenpuree, de rest van de diepvrieserwtjes, de geraspte parmezaan en een klontje boter door de risotto. Werk af met het vlees van het hammetje en de rookworst en breng het geheel op smaak met peper en zout.
1
Snijd de ui, wortel en selder grof en doe in een grote pot met het water. Voeg er de tijm, rozemarijn, laurier en het hammetje aan toe en breng de bouillon aan de kook.
2
Kneus de jeneverbessen, peperbolletjes en de kruidnagels in de vijzel en voeg ze toe, samen met een flinke snuif zout. Kneus de look en doe ze ongepeld bij de bouillon. Laat het hammetje ongeveer twee uur zachtjes garen.

Instructies

2 stengel selder, 2 Wortels, 1 ajuin, 2 l Water, tijm, rozemarijn, laurier, 1 varkenshammetje
1
Snijd de ui, wortel en selder grof en doe in een grote pot met het water. Voeg er de tijm, rozemarijn, laurier en het hammetje aan toe en breng de bouillon aan de kook.
Jeneverbessen, kruidnagels, peperbolletjes, 0,5 Look, 1 snuifje zout
2
Kneus de jeneverbessen, peperbolletjes en de kruidnagels in de vijzel en voeg ze toe, samen met een flinke snuif zout. Kneus de look en doe ze ongepeld bij de bouillon. Laat het hammetje ongeveer twee uur zachtjes garen.

RISOTTO

1 snuifje bicarbonaat, 200 g diepvrieserwten
3
Breng een pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook en kook de erwtjes gaar.
1 een flinke klont boter, 3 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Pel de ui en de look en stoof ze aan in de boter.
1 soeplepel Bouillon
5
Giet de erwtjes af door een zeef. Schep ze in de pot van de blender en voeg er de helft van de gebakken uien en de look aan toe. Voeg er een soeplepel van de bouillon bij en mix het geheel tot een stevige erwtenpuree.

AFWERKING

200 g risottorijst, 0,4 l Bouillon
6
Voeg de risottorijst toe aan de rest van de gestoofde ui en look in de pot en laat de korrels even meestoven. Voeg de bouillon van het hammetje toe door een zeef en breng het geheel aan de kook.
7
Zet een deksel op de pan en laat de risotto 10 minuten op een zacht vuurtje garen.
1 rookworst, Bonenkruid
8
Pluk ondertussen het vlees van het hammetje en snijd het vlees in stukjes. Snijd ook de rookworst in stukjes en meng alles in een kom. Snipper wat bonenkruid fijn en voeg het toe aan het vlees.
100 g parmezaan
9
Rasp de parmezaan.
0,1 l Bouillon
10
Haal het deksel na 10 minuten van de rijst, roer voorzichtig. Giet er extra bouillon bij door een zeef.
1 een klontje boter, peper, zout
11
Meng de erwtenpuree, de rest van de diepvrieserwtjes, de geraspte parmezaan en een klontje boter door de risotto. Werk af met het vlees van het hammetje en de rookworst en breng het geheel op smaak met peper en zout.
1
Snijd de ui, wortel en selder grof en doe in een grote pot met het water. Voeg er de tijm, rozemarijn, laurier en het hammetje aan toe en breng de bouillon aan de kook.
2
Kneus de jeneverbessen, peperbolletjes en de kruidnagels in de vijzel en voeg ze toe, samen met een flinke snuif zout. Kneus de look en doe ze ongepeld bij de bouillon. Laat het hammetje ongeveer twee uur zachtjes garen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel (thumbnail)Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel
4 personen
35m
Ingrediënten
Selder
2 stengel
Wortels
2
Ajuinen
4
Water
2 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Varkenshammetje
1
Jeneverbessen
Kruidnagels
Peperbolletjes
Lookbol
0,5
Look
2 teentjes
Zout
1 snuifje
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Diepvrieserwten
200 g
Boter
1 een flinke klont
Boter
1 een klontje
Bouillon
1 soeplepel
Bouillon
0,5 l
Risottorijst
200 g
Rookworst
1
Bonenkruid
Parmezaan
100 g
Peper

Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel

Dit is een schitterende combinatie van winterse snert en risotto. Jeroen gebruikt erwtjes, een lekker stuk varkensschenkel waar onbeschrijfelijk veel smaak uit komt en echte rookworst om dit one pot wonder mee te bereiden. Basta!
Instructies
2 stengel selder, 2 Wortels, 1 ajuin, 2 l Water, tijm, rozemarijn, laurier, 1 varkenshammetje
1
Snijd de ui, wortel en selder grof en doe in een grote pot met het water. Voeg er de tijm, rozemarijn, laurier en het hammetje aan toe en breng de bouillon aan de kook.
Jeneverbessen, kruidnagels, peperbolletjes, 0,5 Look, 1 snuifje zout
2
Kneus de jeneverbessen, peperbolletjes en de kruidnagels in de vijzel en voeg ze toe, samen met een flinke snuif zout. Kneus de look en doe ze ongepeld bij de bouillon. Laat het hammetje ongeveer twee uur zachtjes garen.

RISOTTO

1 snuifje bicarbonaat, 200 g diepvrieserwten
3
Breng een pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook en kook de erwtjes gaar.
1 een flinke klont boter, 3 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Pel de ui en de look en stoof ze aan in de boter.
1 soeplepel Bouillon
5
Giet de erwtjes af door een zeef. Schep ze in de pot van de blender en voeg er de helft van de gebakken uien en de look aan toe. Voeg er een soeplepel van de bouillon bij en mix het geheel tot een stevige erwtenpuree.

AFWERKING

200 g risottorijst, 0,4 l Bouillon
6
Voeg de risottorijst toe aan de rest van de gestoofde ui en look in de pot en laat de korrels even meestoven. Voeg de bouillon van het hammetje toe door een zeef en breng het geheel aan de kook.
7
Zet een deksel op de pan en laat de risotto 10 minuten op een zacht vuurtje garen.
1 rookworst, Bonenkruid
8
Pluk ondertussen het vlees van het hammetje en snijd het vlees in stukjes. Snijd ook de rookworst in stukjes en meng alles in een kom. Snipper wat bonenkruid fijn en voeg het toe aan het vlees.
100 g parmezaan
9
Rasp de parmezaan.
0,1 l Bouillon
10
Haal het deksel na 10 minuten van de rijst, roer voorzichtig. Giet er extra bouillon bij door een zeef.
1 een klontje boter, peper, zout
11
Meng de erwtenpuree, de rest van de diepvrieserwtjes, de geraspte parmezaan en een klontje boter door de risotto. Werk af met het vlees van het hammetje en de rookworst en breng het geheel op smaak met peper en zout.