dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas (thumbnail)Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas

Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas

1u 20m
9
-
6.4K
Recepten

Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas

Het recept van artisanale speculaas dateert al uit de zestiende eeuw. De typische geur en smaak komt van de speculaaskruiden, onder andere kaneel, koriander, gember, nootmuskaat, foelie en kruidnagel. Je kan de kruidenmengeling kant-en-klaar kopen, maar veel bakkers voegen er nog eigen ‘geheime’ ingrediënten aan toe.Is de Sint langs geweest en heeft hij te veel speculaas geleverd? Gebruik hem in een lekkere trifle met laagjes cake, speculaas, mokkacrème en peer.
Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas (thumbnail)Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas

Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas

1u 20m
9
-
6.4K
Recepten

Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas

Het recept van artisanale speculaas dateert al uit de zestiende eeuw. De typische geur en smaak komt van de speculaaskruiden, onder andere kaneel, koriander, gember, nootmuskaat, foelie en kruidnagel. Je kan de kruidenmengeling kant-en-klaar kopen, maar veel bakkers voegen er nog eigen ‘geheime’ ingrediënten aan toe.Is de Sint langs geweest en heeft hij te veel speculaas geleverd? Gebruik hem in een lekkere trifle met laagjes cake, speculaas, mokkacrème en peer.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes6.4K

Ingrediënten

4 personen
Suiker
90 g
Melk
0,5 l
Peren
2
Vanillepoeder
40 g
Vanillestokje
1
Oploskoffie
1 el
Quatre quart cakes
100 g
Speculaas
200 g
Eieren
6

Benodigdheden

Een keukenweegschaal, een keukenmachine met klopper, een spuitzak hoge glazen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De mokkacrème

90 g suiker, 0,5 l melk, 2 peren, 40 g vanillepoeder, 1 vanillestokje, 1 el oploskoffie, 6 eieren
1
Verwarm de melk in een grote kookpot. Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe peul en zaadjes bij de melk. Voeg er de oploskoffie aan toe en laat alles een tijdje trekken.
2
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
3
Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop tot ruban met de keukenmachine.
4
Roer het vanillepoeder door de ruban om de crème te binden.
TIP In plaats van puddingpoeder, kun je ook maïzena gebruiken om de pudding te binden.
5
Haal de peul van het vanillestokje uit de melk. Giet een beetje van de warme melk op de ruban. Roer om.
6
Giet het eiermengsel bij de rest van de melk in de kookpot. Zet op een laag vuur en laat onder voortdurend roeren indikken tot pudding.
7
Laat de pudding een beetje afkoelen maar zorg dat er geen vel op komt.

Afwerken en serveren

100 g quatre quart cakes, 200 g speculaas
8
Breek de cake in stukken en verbrokkel er de speculaas bij.
9
Schil de peren en snijd ze in blokjes.
TIPAls de peer nog wat hard is, kan je ze kort pocheren in suikerwater.
10
Doe de pudding in een spuitzak.
11
Doe een laagje cake/speculaas in een hoog glas. Leg er enkele blokjes peer op en spuit er een laagje pudding over. Maak op dezelfde manier een tweede laag en werk af met cake/speculaas.
12
Laat de trifle opstijven in de koelkast.
1
Verwarm de melk in een grote kookpot. Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe peul en zaadjes bij de melk. Voeg er de oploskoffie aan toe en laat alles een tijdje trekken.
2
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.

Instructies

De mokkacrème

90 g suiker, 0,5 l melk, 2 peren, 40 g vanillepoeder, 1 vanillestokje, 1 el oploskoffie, 6 eieren
1
Verwarm de melk in een grote kookpot. Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe peul en zaadjes bij de melk. Voeg er de oploskoffie aan toe en laat alles een tijdje trekken.
2
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
3
Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop tot ruban met de keukenmachine.
4
Roer het vanillepoeder door de ruban om de crème te binden.
TIP In plaats van puddingpoeder, kun je ook maïzena gebruiken om de pudding te binden.
5
Haal de peul van het vanillestokje uit de melk. Giet een beetje van de warme melk op de ruban. Roer om.
6
Giet het eiermengsel bij de rest van de melk in de kookpot. Zet op een laag vuur en laat onder voortdurend roeren indikken tot pudding.
7
Laat de pudding een beetje afkoelen maar zorg dat er geen vel op komt.

Afwerken en serveren

100 g quatre quart cakes, 200 g speculaas
8
Breek de cake in stukken en verbrokkel er de speculaas bij.
9
Schil de peren en snijd ze in blokjes.
TIPAls de peer nog wat hard is, kan je ze kort pocheren in suikerwater.
10
Doe de pudding in een spuitzak.
11
Doe een laagje cake/speculaas in een hoog glas. Leg er enkele blokjes peer op en spuit er een laagje pudding over. Maak op dezelfde manier een tweede laag en werk af met cake/speculaas.
12
Laat de trifle opstijven in de koelkast.
1
Verwarm de melk in een grote kookpot. Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe peul en zaadjes bij de melk. Voeg er de oploskoffie aan toe en laat alles een tijdje trekken.
2
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas (thumbnail)Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Suiker
90 g
Melk
0,5 l
Peren
2
Vanillepoeder
40 g
Vanillestokje
1
Oploskoffie
1 el
Quatre quart cakes
100 g
Speculaas
200 g
Eieren
6

Trifle van koffie en peer met artisanale speculaas

Het recept van artisanale speculaas dateert al uit de zestiende eeuw. De typische geur en smaak komt van de speculaaskruiden, onder andere kaneel, koriander, gember, nootmuskaat, foelie en kruidnagel. Je kan de kruidenmengeling kant-en-klaar kopen, maar veel bakkers voegen er nog eigen ‘geheime’ ingrediënten aan toe.Is de Sint langs geweest en heeft hij te veel speculaas geleverd? Gebruik hem in een lekkere trifle met laagjes cake, speculaas, mokkacrème en peer.
Instructies

De mokkacrème

90 g suiker, 0,5 l melk, 2 peren, 40 g vanillepoeder, 1 vanillestokje, 1 el oploskoffie, 6 eieren
1
Verwarm de melk in een grote kookpot. Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe peul en zaadjes bij de melk. Voeg er de oploskoffie aan toe en laat alles een tijdje trekken.
2
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
3
Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop tot ruban met de keukenmachine.
4
Roer het vanillepoeder door de ruban om de crème te binden.
TIP In plaats van puddingpoeder, kun je ook maïzena gebruiken om de pudding te binden.
5
Haal de peul van het vanillestokje uit de melk. Giet een beetje van de warme melk op de ruban. Roer om.
6
Giet het eiermengsel bij de rest van de melk in de kookpot. Zet op een laag vuur en laat onder voortdurend roeren indikken tot pudding.
7
Laat de pudding een beetje afkoelen maar zorg dat er geen vel op komt.

Afwerken en serveren

100 g quatre quart cakes, 200 g speculaas
8
Breek de cake in stukken en verbrokkel er de speculaas bij.
9
Schil de peren en snijd ze in blokjes.
TIPAls de peer nog wat hard is, kan je ze kort pocheren in suikerwater.
10
Doe de pudding in een spuitzak.
11
Doe een laagje cake/speculaas in een hoog glas. Leg er enkele blokjes peer op en spuit er een laagje pudding over. Maak op dezelfde manier een tweede laag en werk af met cake/speculaas.
12
Laat de trifle opstijven in de koelkast.