dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pastadeeg (thumbnail)Pastadeeg

Pastadeeg

10m
2
-
2.2K
Recepten

Pastadeeg

Niets is lekkerder dan verse pasta. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel zelf eerst je deeg bereiden.Is je deeg klaar, dan kan je het uitrollen met een deegrol en tortelloni of ravioli vouwen.Jeroen maakt vers pastadeeg voor zijn tortelloni met champignons en salieboter.
Pastadeeg (thumbnail)Pastadeeg

Pastadeeg

10m
2
-
2.2K
Recepten

Pastadeeg

Niets is lekkerder dan verse pasta. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel zelf eerst je deeg bereiden.Is je deeg klaar, dan kan je het uitrollen met een deegrol en tortelloni of ravioli vouwen.Jeroen maakt vers pastadeeg voor zijn tortelloni met champignons en salieboter.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd10m
Ingrediënten2
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
500 g
Eieren
5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pastadeeg

500 g bloem
1
Stort de bloem in een hoop op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de hoop, waardoor je een soort van vulkaan maakt. Weetje: "00" of doppio zerobloem is bloem die erg fijn gemalen is. Deze bloem is zeer geschikt om zelf een perfecte pasta te bereiden.
5 eieren
2
Breek de eieren, en stort de inhoud in het kuiltje. Gebruik een vork om de eieren zorgvuldig te mengen met de bloem.
3
Zodra het deeg een vaste vorm krijgt, gebruik je je handen om alle ingrediënten tot een egale massa te kneden. Blijf aan de slag tot je een solide bol deeg hebt.
4
Dit pastadeeg kan je nu verwerken naar keuze. Gebruik een deegroller om dunne lappen pastadeeg te rollen die geschikt zijn voor bv. ravioli of tortelloni. Met een pastamolen kan je dit deeg ook verwerken tot allerhande andere vormpjes, zoals tagliatelli.
1
Stort de bloem in een hoop op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de hoop, waardoor je een soort van vulkaan maakt. Weetje: "00" of doppio zerobloem is bloem die erg fijn gemalen is. Deze bloem is zeer geschikt om zelf een perfecte pasta te bereiden.
2
Breek de eieren, en stort de inhoud in het kuiltje. Gebruik een vork om de eieren zorgvuldig te mengen met de bloem.

Instructies

Pastadeeg

500 g bloem
1
Stort de bloem in een hoop op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de hoop, waardoor je een soort van vulkaan maakt. Weetje: "00" of doppio zerobloem is bloem die erg fijn gemalen is. Deze bloem is zeer geschikt om zelf een perfecte pasta te bereiden.
5 eieren
2
Breek de eieren, en stort de inhoud in het kuiltje. Gebruik een vork om de eieren zorgvuldig te mengen met de bloem.
3
Zodra het deeg een vaste vorm krijgt, gebruik je je handen om alle ingrediënten tot een egale massa te kneden. Blijf aan de slag tot je een solide bol deeg hebt.
4
Dit pastadeeg kan je nu verwerken naar keuze. Gebruik een deegroller om dunne lappen pastadeeg te rollen die geschikt zijn voor bv. ravioli of tortelloni. Met een pastamolen kan je dit deeg ook verwerken tot allerhande andere vormpjes, zoals tagliatelli.
1
Stort de bloem in een hoop op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de hoop, waardoor je een soort van vulkaan maakt. Weetje: "00" of doppio zerobloem is bloem die erg fijn gemalen is. Deze bloem is zeer geschikt om zelf een perfecte pasta te bereiden.
2
Breek de eieren, en stort de inhoud in het kuiltje. Gebruik een vork om de eieren zorgvuldig te mengen met de bloem.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pastadeeg (thumbnail)Pastadeeg
4 personen
10m
Ingrediënten
Bloem
500 g
Eieren
5

Pastadeeg

Niets is lekkerder dan verse pasta. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel zelf eerst je deeg bereiden.Is je deeg klaar, dan kan je het uitrollen met een deegrol en tortelloni of ravioli vouwen.Jeroen maakt vers pastadeeg voor zijn tortelloni met champignons en salieboter.
Instructies

Pastadeeg

500 g bloem
1
Stort de bloem in een hoop op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de hoop, waardoor je een soort van vulkaan maakt. Weetje: "00" of doppio zerobloem is bloem die erg fijn gemalen is. Deze bloem is zeer geschikt om zelf een perfecte pasta te bereiden.
5 eieren
2
Breek de eieren, en stort de inhoud in het kuiltje. Gebruik een vork om de eieren zorgvuldig te mengen met de bloem.
3
Zodra het deeg een vaste vorm krijgt, gebruik je je handen om alle ingrediënten tot een egale massa te kneden. Blijf aan de slag tot je een solide bol deeg hebt.
4
Dit pastadeeg kan je nu verwerken naar keuze. Gebruik een deegroller om dunne lappen pastadeeg te rollen die geschikt zijn voor bv. ravioli of tortelloni. Met een pastamolen kan je dit deeg ook verwerken tot allerhande andere vormpjes, zoals tagliatelli.