
Raapstelen zijn groenten die je gemakkelijk zelf in je moestuin kunt planten. Ze smaken een beetje bitter en zijn het lekkerst in een pastagerecht als ze nog wat knapperig zijn. Italië in je bord in een versie van 'Geronimo'!
Ingrediënten
- 4 venkelworst
- 2 bussel raapsteel
- boter
- 3 ajuin
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 2 koffielepel Harissa
- 10 tomaten
- zout
- 500 g pasta
- 1 blik artisjokhart
Benodigdheden
- een hakmolen met S-vormig mes
Bereiding
Pasta met raapstelen en salsiccia
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Spoel de raapstelen onder stromend water en laat ze uitlekken.
Knijp het gehakt uit de worsten en rol er kleine balletjes van.
Smelt een klontje boter in een pan en kleur de balletjes rondom bruin.
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen. Pel de knoflook en snipper de tenen fijn. Plet ze met het plat van een mes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot en fruit de uien. Doe er de knoflook bij en laat mee stoven. Doe er de tomatenpuree en een toef harissa bij. Laat de tomatenpuree even mee bakken.
Snijd de tomaten in stukken en mix ze in de hakmolen.
Zeef de tomatenpulp bij de uien. Laat de saus wat inkoken tot ze wat gebonden is.
Breng intussen water met een snuifje zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar.
Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat ze verder garen.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vier. Doe ze bij de saus. Kruid met een snuifje zout.
Snijd de raapstelen in kleinere stukken.
Meng de pasta door de saus en voeg er ten slotte de in stukjes gesneden raapstelen aan toe.
Serveer meteen.