
Deze snelle pasta maak je à la minute en zit boordevol zeevruchten. Haal je grootste pan alvast boven want Jeroen kiest voor de smaakvolle bouchot mosselen én tapijtschelpen (venusschelpen). Die laatste ken je vast ook van de heerlijke pasta alle vongole. Om dit gerecht op smaak te brengen maak je eerst een eenvoudige maar pittige chilipasta waarvan je de rest kan bewaren.
Ingrediënten
- 500 g tapijtschelpen
- 500 g bouchotmosselen
- 4 rode chilipeper
- 1 rode ui
- 4 tenen look
- 70 g tomatenpuree
- 500 g pasta
- 2 sjalot
- een takje tijm
- 1 blikje ansjovis
- 4 eetlepel kappertjes
- 2 dl witte wijn
- 0.5 bussel peterselie
- 1 bakje kerstomaten
Benodigdheden
- een vergiet
- een blender
Bereiding
De voorbereiding
Spoel de zeevruchten meerdere keren onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
De chilipasta
Snijd de chili (met pitjes), de rode ui en de look fijn. Mix alles in de blender tot een pasta.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de chilipasta samen met de tomatenpuree aan.
Schep de chilipasta in een kommetje en zet even apart.
De pasta met zeevruchten
Kook de pasta gaar.
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan. Leg er een takje tijm bij.
Schep 2 eetlepels van de chilipasta bij de sjalotten.
Doe de tapijtschelpen en mosselen mee in de pan en roer alles goed om.
Snijd de ansjovis grof en laat ze samen met de kappertjes meestoven.
Giet de wijn erbij en laat alles garen onder een deksel.
De afwerking
Snijd de peterselie fijn. Halveer de kerstomaten.
Giet de pasta af en doe ze samen met een pollepel van het kookvocht bij de mosselen. Meng alles door elkaar in de pan.
Serveer de pittige pasta en zeevruchten met de fijngesnipperde peterselie en wat kerstomaten. Smakelijk!