Pasta met gerookt spek en paddenstoelen

Heb je niet alle tijd van de wereld, maar wel zin in een rijk gerecht met veel smaak? Met dit recept zit iedereen binnen het halfuur aan tafel. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 100 g eekhoorntjesbrood
  • 3 dl water
  • olijfolie
  • 200 g gerookt spek
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g oesterzwam
  • 70 g tomatenpuree
  • gedroogde oregano
  • gedroogde marjolein
  • rozemarijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • peper
  • zout
  • 500 g pappardelle
  • 1 bussel platte peterselie
  • 100 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • een zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe het gedroogd eekhoorntjesbrood in een kom en giet er kokend water over. Laat weken.

Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan.

Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de olie.

Pel de rode ui en snijd hem in dikke halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Bak de ui en de lookpulp met het spek.

Scheur de oesterzwammen in grove stukken en doe ze in de pan.

Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef en vang het weekvocht op. Zet het vocht even aan de kant.

Snijd het eekhoorntjesbrood fijn. Laat meebakken met de oesterzwammen en de spekreepjes.

Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met gedroogde oregano, rozemarijn en marjolein.

tip Je kan deze smaakmakers ook vervangen door Provençaalse kruiden.

Deglaceer met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood.

Giet de tomatenblokjes in de pan. Kruid met peper en zout. Laat rustig pruttelen terwijl de pasta kookt.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Hak de peterselie fijn.

Giet de pappardelle af. Serveer de lintpasta in diepe borden. Schep er de saus met spekjes en paddenstoelen over.

Werk elk pastabord af met verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

Pasta met gerookt spek en paddenstoelen