Pasta met gerookt spek en paddenstoelen
Heb je niet alle tijd van de wereld, maar wel zin in een rijk gerecht met veel smaak? Met dit recept zit iedereen binnen het halfuur aan tafel. Smakelijk!
Pasta met gerookt spek en paddenstoelen
Heb je niet alle tijd van de wereld, maar wel zin in een rijk gerecht met veel smaak? Met dit recept zit iedereen binnen het halfuur aan tafel. Smakelijk!
Ingrediënten
4 personen
Eekhoorntjesbrood
100 g
Water
0,3 l
Olijfolie
Gerookt spek
200 g
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Oesterzwammen
200 g
Tomatenpuree
70 g
Gedroogde oregano
Gedroogde marjolein
Rozemarijn
Tomatenblokjes
1 blik
Peper
Zout
Pappardelle
500 g
Platte peterselie
1 bosje
Parmezaanse kaas
100 g
Benodigdheden
Een zeef, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g eekhoorntjesbrood, 0,3 l Water
1
Doe het gedroogd eekhoorntjesbrood in een kom en giet er kokend water over. Laat weken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan.
200 g gerookt spek
3
Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de olie.
1 rode ui, 2 teentjes Look
4
Pel de rode ui en snijd hem in dikke halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Bak de ui en de lookpulp met het spek.
200 g oesterzwammen
5
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en doe ze in de pan.
6
Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef en vang het weekvocht op. Zet het vocht even aan de kant.
7
Snijd het eekhoorntjesbrood fijn. Laat meebakken met de oesterzwammen en de spekreepjes.
70 g Tomatenpuree, gedroogde oregano, gedroogde marjolein, rozemarijn
8
Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met gedroogde oregano, rozemarijn en marjolein.
TIPJe kan deze smaakmakers ook vervangen door Provençaalse kruiden.
9
Deglaceer met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood.
1 blik Tomatenblokjes, peper, zout
10
Giet de tomatenblokjes in de pan. Kruid met peper en zout. Laat rustig pruttelen terwijl de pasta kookt.
500 g pappardelle
11
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 bosje platte peterselie
12
Hak de peterselie fijn.
13
Giet de pappardelle af. Serveer de lintpasta in diepe borden. Schep er de saus met spekjes en paddenstoelen over.
100 g Parmezaanse kaas
14
Werk elk pastabord af met verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!100 g eekhoorntjesbrood, 0,3 l Water
1
Doe het gedroogd eekhoorntjesbrood in een kom en giet er kokend water over. Laat weken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan.
200 g gerookt spek
3
Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de olie.
1 rode ui, 2 teentjes Look
4
Pel de rode ui en snijd hem in dikke halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Bak de ui en de lookpulp met het spek.
200 g oesterzwammen
5
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en doe ze in de pan.
6
Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef en vang het weekvocht op. Zet het vocht even aan de kant.
7
Snijd het eekhoorntjesbrood fijn. Laat meebakken met de oesterzwammen en de spekreepjes.
70 g Tomatenpuree, gedroogde oregano, gedroogde marjolein, rozemarijn
8
Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met gedroogde oregano, rozemarijn en marjolein.
TIPJe kan deze smaakmakers ook vervangen door Provençaalse kruiden.
9
Deglaceer met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood.
1 blik Tomatenblokjes, peper, zout
10
Giet de tomatenblokjes in de pan. Kruid met peper en zout. Laat rustig pruttelen terwijl de pasta kookt.
500 g pappardelle
11
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 bosje platte peterselie
12
Hak de peterselie fijn.
13
Giet de pappardelle af. Serveer de lintpasta in diepe borden. Schep er de saus met spekjes en paddenstoelen over.
100 g Parmezaanse kaas
14
Werk elk pastabord af met verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Eekhoorntjesbrood
100 g
Water
0,3 l
Olijfolie
Gerookt spek
200 g
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Oesterzwammen
200 g
Tomatenpuree
70 g
Gedroogde oregano
Gedroogde marjolein
Rozemarijn
Tomatenblokjes
1 blik
Peper
Zout
Pappardelle
500 g
Platte peterselie
1 bosje
Parmezaanse kaas
100 g
Pasta met gerookt spek en paddenstoelen
Heb je niet alle tijd van de wereld, maar wel zin in een rijk gerecht met veel smaak? Met dit recept zit iedereen binnen het halfuur aan tafel. Smakelijk!Instructies
100 g eekhoorntjesbrood, 0,3 l Water
1
Doe het gedroogd eekhoorntjesbrood in een kom en giet er kokend water over. Laat weken.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan.
200 g gerookt spek
3
Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de olie.
1 rode ui, 2 teentjes Look
4
Pel de rode ui en snijd hem in dikke halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Bak de ui en de lookpulp met het spek.
200 g oesterzwammen
5
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en doe ze in de pan.
6
Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef en vang het weekvocht op. Zet het vocht even aan de kant.
7
Snijd het eekhoorntjesbrood fijn. Laat meebakken met de oesterzwammen en de spekreepjes.
70 g Tomatenpuree, gedroogde oregano, gedroogde marjolein, rozemarijn
8
Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met gedroogde oregano, rozemarijn en marjolein.
TIPJe kan deze smaakmakers ook vervangen door Provençaalse kruiden.
9
Deglaceer met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood.
1 blik Tomatenblokjes, peper, zout
10
Giet de tomatenblokjes in de pan. Kruid met peper en zout. Laat rustig pruttelen terwijl de pasta kookt.
500 g pappardelle
11
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 bosje platte peterselie
12
Hak de peterselie fijn.
13
Giet de pappardelle af. Serveer de lintpasta in diepe borden. Schep er de saus met spekjes en paddenstoelen over.
100 g Parmezaanse kaas
14
Werk elk pastabord af met verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.