Pasta arrabiata met coquilles
Een eenvoudige pasta met tomatensaus in combinatie met coquilles. Eenvoud meets klasse. Moet kunnen!
Pasta arrabiata met coquilles
Een eenvoudige pasta met tomatensaus in combinatie met coquilles. Eenvoud meets klasse. Moet kunnen!
Ingrediënten
4 personen
St. jakobsnootjes
8
Tomaten
8
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Zout
Tijm
Laurier
Witte wijn
1 scheutje
Tomatenpuree
40 g
Capellini
500 g
Boter
Peper
Citroenen
0,25
Peterselie
0,5 bosjes
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
8 St. Jakobsnootjes
1
Haal de sint-jakobsnoten uit de schelp en maak ze schoon. Dep ze goed droog.
TIPStop een (wat plooibaar) mes tussen de schelp en duw tegen de bovenkant. Met een lepel schep je de sint-jakobsnoot los. Spoel onder koud water en dep goed droog. Dan bakken ze beter. Je kunt natuurlijk ook al schoongemaakte sint-jakobsnoten gebruiken.
2
Breng water aan de kook in een hoge kookpot.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
8 tomaten
3
Snijd een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze 10 seconden in het kokende water. Spoel onder koud stromend water. Pel de tomaten. Het kookwater kun je gebruiken voor de pasta.
4
Snijd de tomaten in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie
5
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
2 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof ze met de sjalotten.
0,5 chilipeper, zout
8
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Stoof hem met de sjalot en knoflook. Kruid met een snuif zout.
tijm, laurier
9
Leg er de tijm en laurier bij.
1 scheutje witte wijn, zout
10
Doe er tomatenblokjes bij en laat even stoven. Giet er een scheutje wijn bij en kruid met wat zout.
40 g Tomatenpuree
11
Doe er de tomatenpuree bij.
500 g capellini
12
Kook de pasta al dente in het water.
olijfolie, boter
13
Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter.
peper, zout, 0,25 citroenen
14
Kruid de sint-jakobsnoten met peper en zout. Bak ze kort in de vetstof. Sprenkel er wat citroensap over.
0,5 bosjes peterselie
15
Snipper de peterselie.
16
Doe de pasta bij de tomatencompote. Voeg er een lepel kookvocht van de pasta aan toe.
17
Serveer de pasta met de sint-jakobsnoten. Werk af met gesnipperde peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!8 St. Jakobsnootjes
1
Haal de sint-jakobsnoten uit de schelp en maak ze schoon. Dep ze goed droog.
TIPStop een (wat plooibaar) mes tussen de schelp en duw tegen de bovenkant. Met een lepel schep je de sint-jakobsnoot los. Spoel onder koud water en dep goed droog. Dan bakken ze beter. Je kunt natuurlijk ook al schoongemaakte sint-jakobsnoten gebruiken.
2
Breng water aan de kook in een hoge kookpot.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
8 tomaten
3
Snijd een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze 10 seconden in het kokende water. Spoel onder koud stromend water. Pel de tomaten. Het kookwater kun je gebruiken voor de pasta.
4
Snijd de tomaten in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie
5
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
2 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof ze met de sjalotten.
0,5 chilipeper, zout
8
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Stoof hem met de sjalot en knoflook. Kruid met een snuif zout.
tijm, laurier
9
Leg er de tijm en laurier bij.
1 scheutje witte wijn, zout
10
Doe er tomatenblokjes bij en laat even stoven. Giet er een scheutje wijn bij en kruid met wat zout.
40 g Tomatenpuree
11
Doe er de tomatenpuree bij.
500 g capellini
12
Kook de pasta al dente in het water.
olijfolie, boter
13
Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter.
peper, zout, 0,25 citroenen
14
Kruid de sint-jakobsnoten met peper en zout. Bak ze kort in de vetstof. Sprenkel er wat citroensap over.
0,5 bosjes peterselie
15
Snipper de peterselie.
16
Doe de pasta bij de tomatencompote. Voeg er een lepel kookvocht van de pasta aan toe.
17
Serveer de pasta met de sint-jakobsnoten. Werk af met gesnipperde peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
St. jakobsnootjes
8
Tomaten
8
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Zout
Tijm
Laurier
Witte wijn
1 scheutje
Tomatenpuree
40 g
Capellini
500 g
Boter
Peper
Citroenen
0,25
Peterselie
0,5 bosjes
Pasta arrabiata met coquilles
Een eenvoudige pasta met tomatensaus in combinatie met coquilles. Eenvoud meets klasse. Moet kunnen!Instructies
8 St. Jakobsnootjes
1
Haal de sint-jakobsnoten uit de schelp en maak ze schoon. Dep ze goed droog.
TIPStop een (wat plooibaar) mes tussen de schelp en duw tegen de bovenkant. Met een lepel schep je de sint-jakobsnoot los. Spoel onder koud water en dep goed droog. Dan bakken ze beter. Je kunt natuurlijk ook al schoongemaakte sint-jakobsnoten gebruiken.
2
Breng water aan de kook in een hoge kookpot.
8 tomaten
3
Snijd een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze 10 seconden in het kokende water. Spoel onder koud stromend water. Pel de tomaten. Het kookwater kun je gebruiken voor de pasta.
4
Snijd de tomaten in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie
5
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
2 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof ze met de sjalotten.
0,5 chilipeper, zout
8
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Stoof hem met de sjalot en knoflook. Kruid met een snuif zout.
tijm, laurier
9
Leg er de tijm en laurier bij.
1 scheutje witte wijn, zout
10
Doe er tomatenblokjes bij en laat even stoven. Giet er een scheutje wijn bij en kruid met wat zout.
40 g Tomatenpuree
11
Doe er de tomatenpuree bij.
500 g capellini
12
Kook de pasta al dente in het water.
olijfolie, boter
13
Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter.
peper, zout, 0,25 citroenen
14
Kruid de sint-jakobsnoten met peper en zout. Bak ze kort in de vetstof. Sprenkel er wat citroensap over.
0,5 bosjes peterselie
15
Snipper de peterselie.
16
Doe de pasta bij de tomatencompote. Voeg er een lepel kookvocht van de pasta aan toe.
17
Serveer de pasta met de sint-jakobsnoten. Werk af met gesnipperde peterselie.