Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie
Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie
Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie
Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Olijfolie
Ajuinen
3
Prei
1 stronk
Selder
1
Witte kolen
0,5
Aardappel
1
Korianderzaden
0,5 koffielepel
Komijnzaad
0,5 koffielepel
Kardemom
0,5 koffielepel
Peperbolletjes
0,5 koffielepel
Chilivlokken
0,5 koffielepel
Foelie
0,5 koffielepel
Laurier
Tijm
Look
1 teentje
Zout
Kikkererwten
1 blik
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Currypoeder
Kurkumapoeder
Druivenpitolie
Room
1 scheutje
Witte peper
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, een kookbuiltje, een siliconen matje of bakpapier, keukenpapier, een fijne zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie maar laat ze niet kleuren.
1 stronk prei, 1 selder
4
Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze grof en doe ze bij de uien.
0,5 Witte kolen
5
Snijd de witte kool in stukken. Doe ze ook in de soepketel.
1 aardappel
6
Schil de aardappel, snijd ze in stukken en doe ze bij de rest van de groenten. Laat alles stoven zonder te kleuren.
0,5 koffielepel korianderzaden, 0,5 koffielepel komijnzaad, 0,5 koffielepel kardemom, 0,5 koffielepel peperbolletjes, 0,5 koffielepel chilivlokken, 0,5 koffielepel foelie
7
Verwarm een kleine pan op het vuur. Kneus het korianderzaad, komijnzaad, de kardemom en de peperbollen in een vijzel. Doe er de chilivlokken en de foelie bij en rooster de specerijen in de pan.
TIPDoor de specerijen te kneuzen en even te roosteren, laten ze heel veel van hun smaak vrij.
laurier, tijm
8
Doe de geroosterde specerijen met wat laurier en tijm in een kookbuiltje.
9
Giet de warme groentebouillon bij de groenten en vul aan met water tot alle groenten onder staan. Hang het kookbuiltje in de soep.
1 teentje Look, zout
10
Kneus en pel de knoflook. Doe hem bij de soep. Kruid met zout en laat op een laag vuur onder deksel 30 tot 45 minuten garen.
De croutons van kikkererwten
11
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1 blik Kikkererwten
12
Giet de kikkererwten af en droog ze met een keukenhanddoek. Haal de losgekomen vliesjes weg.
olijfolie, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, currypoeder
13
Doe de kikkererwten in een kom en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en currypoeder. Meng alles goed door elkaar en stort de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje.
14
Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
De curry-olie
currypoeder, kurkumapoeder, druivenpitolie
15
Meng wat currypoeder met kurkuma en een flinke scheut druivenpitolie. Laat trekken terwijl de kikkererwten in de oven staan.
16
Leg een stuk keukenpapier in een fijne zeef. Giet er de curry-olie door en vang op.
Afwerken en serveren
1 scheutje Room, witte peper
17
Haal het kookbuiltje uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en giet ze door een zeef. Werk af met een scheut room en kruid met witte peper.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
18
Serveer de soep met croutons van kikkererwten en een lepeltje curry-olie.
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie maar laat ze niet kleuren.
1 stronk prei, 1 selder
4
Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze grof en doe ze bij de uien.
0,5 Witte kolen
5
Snijd de witte kool in stukken. Doe ze ook in de soepketel.
1 aardappel
6
Schil de aardappel, snijd ze in stukken en doe ze bij de rest van de groenten. Laat alles stoven zonder te kleuren.
0,5 koffielepel korianderzaden, 0,5 koffielepel komijnzaad, 0,5 koffielepel kardemom, 0,5 koffielepel peperbolletjes, 0,5 koffielepel chilivlokken, 0,5 koffielepel foelie
7
Verwarm een kleine pan op het vuur. Kneus het korianderzaad, komijnzaad, de kardemom en de peperbollen in een vijzel. Doe er de chilivlokken en de foelie bij en rooster de specerijen in de pan.
TIPDoor de specerijen te kneuzen en even te roosteren, laten ze heel veel van hun smaak vrij.
laurier, tijm
8
Doe de geroosterde specerijen met wat laurier en tijm in een kookbuiltje.
9
Giet de warme groentebouillon bij de groenten en vul aan met water tot alle groenten onder staan. Hang het kookbuiltje in de soep.
1 teentje Look, zout
10
Kneus en pel de knoflook. Doe hem bij de soep. Kruid met zout en laat op een laag vuur onder deksel 30 tot 45 minuten garen.
De croutons van kikkererwten
11
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1 blik Kikkererwten
12
Giet de kikkererwten af en droog ze met een keukenhanddoek. Haal de losgekomen vliesjes weg.
olijfolie, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, currypoeder
13
Doe de kikkererwten in een kom en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en currypoeder. Meng alles goed door elkaar en stort de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje.
14
Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
De curry-olie
currypoeder, kurkumapoeder, druivenpitolie
15
Meng wat currypoeder met kurkuma en een flinke scheut druivenpitolie. Laat trekken terwijl de kikkererwten in de oven staan.
16
Leg een stuk keukenpapier in een fijne zeef. Giet er de curry-olie door en vang op.
Afwerken en serveren
1 scheutje Room, witte peper
17
Haal het kookbuiltje uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en giet ze door een zeef. Werk af met een scheut room en kruid met witte peper.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
18
Serveer de soep met croutons van kikkererwten en een lepeltje curry-olie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Olijfolie
Ajuinen
3
Prei
1 stronk
Selder
1
Witte kolen
0,5
Aardappel
1
Korianderzaden
0,5 koffielepel
Komijnzaad
0,5 koffielepel
Kardemom
0,5 koffielepel
Peperbolletjes
0,5 koffielepel
Chilivlokken
0,5 koffielepel
Foelie
0,5 koffielepel
Laurier
Tijm
Look
1 teentje
Zout
Kikkererwten
1 blik
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Currypoeder
Kurkumapoeder
Druivenpitolie
Room
1 scheutje
Witte peper
Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie
Soep maak je nooit voor vier. Maak een grote soepketel vol en vries ze in. Zo kun je op dagen dat het vooruit moet gaan snel een bord soep op tafel zetten.Instructies
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie maar laat ze niet kleuren.
1 stronk prei, 1 selder
4
Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze grof en doe ze bij de uien.
0,5 Witte kolen
5
Snijd de witte kool in stukken. Doe ze ook in de soepketel.
1 aardappel
6
Schil de aardappel, snijd ze in stukken en doe ze bij de rest van de groenten. Laat alles stoven zonder te kleuren.
0,5 koffielepel korianderzaden, 0,5 koffielepel komijnzaad, 0,5 koffielepel kardemom, 0,5 koffielepel peperbolletjes, 0,5 koffielepel chilivlokken, 0,5 koffielepel foelie
7
Verwarm een kleine pan op het vuur. Kneus het korianderzaad, komijnzaad, de kardemom en de peperbollen in een vijzel. Doe er de chilivlokken en de foelie bij en rooster de specerijen in de pan.
TIPDoor de specerijen te kneuzen en even te roosteren, laten ze heel veel van hun smaak vrij.
laurier, tijm
8
Doe de geroosterde specerijen met wat laurier en tijm in een kookbuiltje.
9
Giet de warme groentebouillon bij de groenten en vul aan met water tot alle groenten onder staan. Hang het kookbuiltje in de soep.
1 teentje Look, zout
10
Kneus en pel de knoflook. Doe hem bij de soep. Kruid met zout en laat op een laag vuur onder deksel 30 tot 45 minuten garen.
De croutons van kikkererwten
11
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1 blik Kikkererwten
12
Giet de kikkererwten af en droog ze met een keukenhanddoek. Haal de losgekomen vliesjes weg.
olijfolie, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, currypoeder
13
Doe de kikkererwten in een kom en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en currypoeder. Meng alles goed door elkaar en stort de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje.
14
Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
De curry-olie
currypoeder, kurkumapoeder, druivenpitolie
15
Meng wat currypoeder met kurkuma en een flinke scheut druivenpitolie. Laat trekken terwijl de kikkererwten in de oven staan.
16
Leg een stuk keukenpapier in een fijne zeef. Giet er de curry-olie door en vang op.
Afwerken en serveren
1 scheutje Room, witte peper
17
Haal het kookbuiltje uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en giet ze door een zeef. Werk af met een scheut room en kruid met witte peper.
18
Serveer de soep met croutons van kikkererwten en een lepeltje curry-olie.