Verwarm een kleine pan op het vuur. Kneus het korianderzaad, komijnzaad, de kardemom en de peperbollen in een vijzel. Doe er de chilivlokken en de foelie bij en rooster de specerijen in de pan.
lightbulb_outline
TIPDoor de specerijen te kneuzen en even te roosteren, laten ze heel veel van hun smaak vrij.
laurier, tijm
8
Doe de geroosterde specerijen met wat laurier en tijm in een kookbuiltje.
9
Giet de warme groentebouillon bij de groenten en vul aan met water tot alle groenten onder staan. Hang het kookbuiltje in de soep.
1 teentje Look, zout
10
Kneus en pel de knoflook. Doe hem bij de soep. Kruid met zout en laat op een laag vuur onder deksel 30 tot 45 minuten garen.
De croutons van kikkererwten
11
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1 blik Kikkererwten
12
Giet de kikkererwten af en droog ze met een keukenhanddoek. Haal de losgekomen vliesjes weg.
Doe de kikkererwten in een kom en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en currypoeder. Meng alles goed door elkaar en stort de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje.
14
Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
De curry-olie
currypoeder, kurkumapoeder, druivenpitolie
15
Meng wat currypoeder met kurkuma en een flinke scheut druivenpitolie. Laat trekken terwijl de kikkererwten in de oven staan.
16
Leg een stuk keukenpapier in een fijne zeef. Giet er de curry-olie door en vang op.
Afwerken en serveren
1 scheutje Room, witte peper
17
Haal het kookbuiltje uit de soep. Mix de soep met een staafmixer en giet ze door een zeef. Werk af met een scheut room en kruid met witte peper.
18
Serveer de soep met croutons van kikkererwten en een lepeltje curry-olie.