
Een eenvoudige dessert dat doet denken aan pina colada. Jeroen gebruikt kokosroom in plaats van gewone room en geef er ananas en munt bij. Op zich is dit dessert eenvoudig en snel klaar te maken, maar hou er wel rekening mee dat het nog een tijd moet opstijven in de koelkast.
Ingrediënten
- 5 dl kokosmelk
- 1 dl melk
- 2 limoenblaadje
- 30 g vanillesuiker
- 15 g kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 3 blaadje gelatine
- 1 ananas
- 0.25 bussel munt
Benodigdheden
- potjes / speciale panna cottavormpjes
- een zeef
Bereiding
De panna cotta
Week de blaadjes gelatine in koud water om ze mals te maken.
Breng de kokosmelk aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de suiker bij.
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de (kokos)melk.
Knijp de gelatine goed uit. Roer hem door de (kokos)melk tot hij helemaal opgelost is.
Zeef de panna cotta boven een kom en verdeel over potjes of panna cottavormpjes. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
Ananassalade
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet hem op het werkvlak en snijd de rest van de schil weg. Verwijder overgebleven ‘puntjes’.
Snijd de ananas in vier en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Meng ze door de brunoise van ananas. Hou fris in de koelkast.