Panna cotta van appelsien met chocolade crumble
Panna cotta van appelsien met chocolade crumble
Wie verzot is op orangettes, zal dit vast en zeker ook smaken. Het dessert werd namelijk gebaseerd op de klassieke combinatie van sinaasappel en chocolade. Heerlijk en bovendien leuk om met de kinderen klaar te maken.
Panna cotta van appelsien met chocolade crumble
Panna cotta van appelsien met chocolade crumble
Wie verzot is op orangettes, zal dit vast en zeker ook smaken. Het dessert werd namelijk gebaseerd op de klassieke combinatie van sinaasappel en chocolade. Heerlijk en bovendien leuk om met de kinderen klaar te maken.
Ingrediënten
4 personen
Gelatine
2 blaadje
Melk
0,1 l
Room
0,4 l
Kristalsuiker
120 g
Vanillestokje
1
Bloedappelsienen
3
Steranijs
1
Hazelnoten
30 g
Bloem
30 g
Amandelpoeder
30 g
Cacaopoeder
1 el
Zout
1 snuifje
Boter
30 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
De panna cotta
2 blaadje gelatine
2
Vul een beker met koud water en week er de gelatineblaadjes in.
0,1 l melk, 0,4 l Room, 100 g kristalsuiker
3
Schenk de juiste hoeveelheid room en melk in een pan en zet het pannetje op een zacht vuur. Het mengsel hoeft niet te koken!
1 vanillestokje
4
Snijd een vanillestokje overlangs. Voeg de zaadjes en de peul toe en laat het geheel rustig inkoken op een laag vuur.
3 bloedappelsienen
5
Schil de appelsienen. Voeg een drietal stukjes schil toe aan het kokende melk-roommengsel.
6
Snijd de appelsienen à vif. Vang het sap mooi op in een kom en pers de vliesjes goed uit.
7
Proef van het mengsel voor de panna cotta. Als de smaak van appelsien nog niet voldoende is, voeg dan een klein beetje sap toe.
8
Zet het vuur af. Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in de hete room met melk.
9
Vis de peul en de schillen uit het pannetje en giet het mengsel in een maatbeker.
10
Verdeel het mengsel over de potjes ( of glaasjes) en zet ze in de koelkast.
De siroop
20 g kristalsuiker, 1 Steranijs
11
Zet een ander steelpannetje op het vuur en giet er het sap van de sinaasappels in. Voeg er de suiker en een steranijs aan toe en laat het geheel inkoken. Zet het vuur op tijd af!
De chocolade crumble
30 g hazelnoten
12
Maal de hazelnoten fijn in de cutter en doe in een kom.
30 g bloem, 30 g amandelpoeder, 1 el cacaopoeder, 1 snuifje zout, 30 g boter
13
Meet de juiste hoeveelheid bloem, amandelpoeder, cacaopoeder en boter af en voeg toe aan de kom. Doe er een snuifje zout bij en kneed samen tot een geheel.
14
Duw het geheel uit op een bakplaat en laat 25 minuten drogen in de oven. Houd de crumble goed in de gaten.
De afwerking
15
Haal de crumble uit de oven en verkruimel ze met je vingers of een vork. Haal ook de potjes panna cotta uit de koelkast.
16
Haal de panna cotta uit de potjes en zet ze in het midden van het serveerbord. Lepel er wat siroop bij en leg er enkele partjes bloedsinaasappel bij. Werk af met de crumble. Smakelijk!
TIPDompel de potjes kort in heet water om de panna cotta makkelijk los te krijgen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor op 180°C.
De panna cotta
2 blaadje gelatine
2
Vul een beker met koud water en week er de gelatineblaadjes in.
0,1 l melk, 0,4 l Room, 100 g kristalsuiker
3
Schenk de juiste hoeveelheid room en melk in een pan en zet het pannetje op een zacht vuur. Het mengsel hoeft niet te koken!
1 vanillestokje
4
Snijd een vanillestokje overlangs. Voeg de zaadjes en de peul toe en laat het geheel rustig inkoken op een laag vuur.
3 bloedappelsienen
5
Schil de appelsienen. Voeg een drietal stukjes schil toe aan het kokende melk-roommengsel.
6
Snijd de appelsienen à vif. Vang het sap mooi op in een kom en pers de vliesjes goed uit.
7
Proef van het mengsel voor de panna cotta. Als de smaak van appelsien nog niet voldoende is, voeg dan een klein beetje sap toe.
8
Zet het vuur af. Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in de hete room met melk.
9
Vis de peul en de schillen uit het pannetje en giet het mengsel in een maatbeker.
10
Verdeel het mengsel over de potjes ( of glaasjes) en zet ze in de koelkast.
De siroop
20 g kristalsuiker, 1 Steranijs
11
Zet een ander steelpannetje op het vuur en giet er het sap van de sinaasappels in. Voeg er de suiker en een steranijs aan toe en laat het geheel inkoken. Zet het vuur op tijd af!
De chocolade crumble
30 g hazelnoten
12
Maal de hazelnoten fijn in de cutter en doe in een kom.
30 g bloem, 30 g amandelpoeder, 1 el cacaopoeder, 1 snuifje zout, 30 g boter
13
Meet de juiste hoeveelheid bloem, amandelpoeder, cacaopoeder en boter af en voeg toe aan de kom. Doe er een snuifje zout bij en kneed samen tot een geheel.
14
Duw het geheel uit op een bakplaat en laat 25 minuten drogen in de oven. Houd de crumble goed in de gaten.
De afwerking
15
Haal de crumble uit de oven en verkruimel ze met je vingers of een vork. Haal ook de potjes panna cotta uit de koelkast.
16
Haal de panna cotta uit de potjes en zet ze in het midden van het serveerbord. Lepel er wat siroop bij en leg er enkele partjes bloedsinaasappel bij. Werk af met de crumble. Smakelijk!
TIPDompel de potjes kort in heet water om de panna cotta makkelijk los te krijgen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Gelatine
2 blaadje
Melk
0,1 l
Room
0,4 l
Kristalsuiker
120 g
Vanillestokje
1
Bloedappelsienen
3
Steranijs
1
Hazelnoten
30 g
Bloem
30 g
Amandelpoeder
30 g
Cacaopoeder
1 el
Zout
1 snuifje
Boter
30 g
Panna cotta van appelsien met chocolade crumble
Wie verzot is op orangettes, zal dit vast en zeker ook smaken. Het dessert werd namelijk gebaseerd op de klassieke combinatie van sinaasappel en chocolade. Heerlijk en bovendien leuk om met de kinderen klaar te maken.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
De panna cotta
2 blaadje gelatine
2
Vul een beker met koud water en week er de gelatineblaadjes in.
0,1 l melk, 0,4 l Room, 100 g kristalsuiker
3
Schenk de juiste hoeveelheid room en melk in een pan en zet het pannetje op een zacht vuur. Het mengsel hoeft niet te koken!
1 vanillestokje
4
Snijd een vanillestokje overlangs. Voeg de zaadjes en de peul toe en laat het geheel rustig inkoken op een laag vuur.
3 bloedappelsienen
5
Schil de appelsienen. Voeg een drietal stukjes schil toe aan het kokende melk-roommengsel.
6
Snijd de appelsienen à vif. Vang het sap mooi op in een kom en pers de vliesjes goed uit.
7
Proef van het mengsel voor de panna cotta. Als de smaak van appelsien nog niet voldoende is, voeg dan een klein beetje sap toe.
8
Zet het vuur af. Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in de hete room met melk.
9
Vis de peul en de schillen uit het pannetje en giet het mengsel in een maatbeker.
10
Verdeel het mengsel over de potjes ( of glaasjes) en zet ze in de koelkast.
De siroop
20 g kristalsuiker, 1 Steranijs
11
Zet een ander steelpannetje op het vuur en giet er het sap van de sinaasappels in. Voeg er de suiker en een steranijs aan toe en laat het geheel inkoken. Zet het vuur op tijd af!
De chocolade crumble
30 g hazelnoten
12
Maal de hazelnoten fijn in de cutter en doe in een kom.
30 g bloem, 30 g amandelpoeder, 1 el cacaopoeder, 1 snuifje zout, 30 g boter
13
Meet de juiste hoeveelheid bloem, amandelpoeder, cacaopoeder en boter af en voeg toe aan de kom. Doe er een snuifje zout bij en kneed samen tot een geheel.
14
Duw het geheel uit op een bakplaat en laat 25 minuten drogen in de oven. Houd de crumble goed in de gaten.
De afwerking
15
Haal de crumble uit de oven en verkruimel ze met je vingers of een vork. Haal ook de potjes panna cotta uit de koelkast.
16
Haal de panna cotta uit de potjes en zet ze in het midden van het serveerbord. Lepel er wat siroop bij en leg er enkele partjes bloedsinaasappel bij. Werk af met de crumble. Smakelijk!
TIPDompel de potjes kort in heet water om de panna cotta makkelijk los te krijgen.