
Dit roomdessert met de exotisch-frisse smaak van passievruchten is ideaal om op voorhand te maken. De bereiding kost je maar weinig moeite en het resultaat ziet er bijna professioneel uit. Voorzie wel voldoende tijd om de panaa cotta te laten opstijven.
Ingrediënten
- 300 g melk
- 300 g room
- 180 g suiker
- 8 passievrucht
- 5 blaadje gelatine
- 2 vanillestokje
- 250 g chocolade
- 30 g gepofte rijst
- 30 g pistachenoten
Benodigdheden
- een keukenweegschaal
- een staafmixer
- een zeef
- een vel bakpapier (of een bakmatje)
- aluminium potjes voor panna cotta (inhoud: 15 cl)
- (of alternatieve dessertpotjes)
Bereiding
De panna cotta
De chocoladegarnituur
Breek de witte chocolade in stukken en smelt ze op een zacht vuur. Doe het bij voorkeur ‘au bain-marie’.
Strooi de gepofte rijst in de gesmolten chocolade en roer voorzichtig tot beide mooi gemengd zijn.
Leg een vel bakpapier of een bakmatje op een vlakke schaal. Giet het chocolademengsel erop en strijk het vlak met een pannenlikker. Zorg voor een laag die minder dan een centimeter dik is.
Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de chocolade.
Laat de ‘koek’ van witte chocolade afkoelen en opstijven.