Falafel van spinazie met couscous en yoghurtdressing
Falafel van spinazie met couscous en yoghurtdressing
Ingrediënten
4 personen
Gedroogde kikkererwten
200 g
Spinazie
200 g
Look
2 teentjes
Ajuin
1
Olijfolie
2 scheutjes
Gember
30 g
Chilipeper
0,5
Couscous
150 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Komkommers
0,5
Munt
Koriander
Tomaten
2
Currypoeder
1 el
Komijn
1 snuifje
Sumak
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Yoghurt
0,2 l
Citroenenzeste
0,5
Zout
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Benodigdheden
Blender, friteuse, blender, vergiet, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
200 g gedroogde kikkererwten
1
Laat de gedroogde kikkererwten een nachtje weken, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
2
Laat de friteuse voorverwarmen tot 170 °C.
De falafel met salade en dressing
200 g spinazie
3
Was de spinazie en laat even uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look, 1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 30 g gember, 0,5 chilipeper
4
Pel de ajuin en de look. Snijd de ajuin grof en plet de look. Stoof aan in een scheut olijfolie. Schil de gember, snijd fijn en voeg toe. Voeg er de spinazie en wat fijngesneden chilipeper aan toe. Laat zoveel mogelijk van het water verdampen.
150 g couscous
5
Doe de couscous in een kom en giet er dezelfde hoeveelheid kokend water op. Roer en laat de korrels wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 komkommers, Munt, koriander, 2 tomaten
6
Snijd de platte peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer, snijd de komkommer in blokjes en doe het samen met de peterselie in een kom. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, snijd fijn en voeg toe. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd in blokjes en voeg ze toe.
1 el currypoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje sumak, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Schep de kikkererwten en de gestoofde spinazie in de blender. Voeg de kruiden toe en mix alles fijn
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
8
Kruid de salade met dezelfde kruiden.
0,2 l Yoghurt, 1 teentje Look, 0,5 citroenen, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
9
Schep de yoghurt in een kom en rasp de look en de citroenzeste erbij. Pers ook het citroensap erbij en voeg een scheutje olijfolie, een snuif zout en een snuif cayennepeper toe. Meng het sausje goed door elkaar.
10
Schep met twee lepels mooie quenelles van het falafelbeslag en laat de falafels 5 minuten bakken in de friteuse.
TIPEen quenelle maken doe je door het beslag over te scheppen van de ene in de andere lepel tot je een langwerpig vormpje krijgt.
Afwerken en serveren
11
Schep de gare couscous onder de groenten en meng alles goed onder elkaar.
12
Schep de couscoussaladein een groot bord en verdeel er de gebakken falafels over. Werk af met de yoghurtdressing en de munt.
De voorbereiding
200 g gedroogde kikkererwten
1
Laat de gedroogde kikkererwten een nachtje weken, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
2
Laat de friteuse voorverwarmen tot 170 °C.
De falafel met salade en dressing
200 g spinazie
3
Was de spinazie en laat even uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look, 1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 30 g gember, 0,5 chilipeper
4
Pel de ajuin en de look. Snijd de ajuin grof en plet de look. Stoof aan in een scheut olijfolie. Schil de gember, snijd fijn en voeg toe. Voeg er de spinazie en wat fijngesneden chilipeper aan toe. Laat zoveel mogelijk van het water verdampen.
150 g couscous
5
Doe de couscous in een kom en giet er dezelfde hoeveelheid kokend water op. Roer en laat de korrels wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 komkommers, Munt, koriander, 2 tomaten
6
Snijd de platte peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer, snijd de komkommer in blokjes en doe het samen met de peterselie in een kom. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, snijd fijn en voeg toe. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd in blokjes en voeg ze toe.
1 el currypoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje sumak, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Schep de kikkererwten en de gestoofde spinazie in de blender. Voeg de kruiden toe en mix alles fijn
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
8
Kruid de salade met dezelfde kruiden.
0,2 l Yoghurt, 1 teentje Look, 0,5 citroenen, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
9
Schep de yoghurt in een kom en rasp de look en de citroenzeste erbij. Pers ook het citroensap erbij en voeg een scheutje olijfolie, een snuif zout en een snuif cayennepeper toe. Meng het sausje goed door elkaar.
10
Schep met twee lepels mooie quenelles van het falafelbeslag en laat de falafels 5 minuten bakken in de friteuse.
TIPEen quenelle maken doe je door het beslag over te scheppen van de ene in de andere lepel tot je een langwerpig vormpje krijgt.
Afwerken en serveren
11
Schep de gare couscous onder de groenten en meng alles goed onder elkaar.
12
Schep de couscoussaladein een groot bord en verdeel er de gebakken falafels over. Werk af met de yoghurtdressing en de munt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Gedroogde kikkererwten
200 g
Spinazie
200 g
Look
2 teentjes
Ajuin
1
Olijfolie
2 scheutjes
Gember
30 g
Chilipeper
0,5
Couscous
150 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Komkommers
0,5
Munt
Koriander
Tomaten
2
Currypoeder
1 el
Komijn
1 snuifje
Sumak
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Yoghurt
0,2 l
Citroenenzeste
0,5
Zout
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Falafel van spinazie met couscous en yoghurtdressing
Een lekkere vegetarische snack in de vorm van een kruidige couscoussalade en falafelballetjes op basis van spinazie. Zacht aan de binnenkant en heerlijk knapperig aan de buitenkant! De frisse yoghurtdressing maakt dit topgerecht helemaal af.Instructies
De voorbereiding
200 g gedroogde kikkererwten
1
Laat de gedroogde kikkererwten een nachtje weken, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
2
Laat de friteuse voorverwarmen tot 170 °C.
De falafel met salade en dressing
200 g spinazie
3
Was de spinazie en laat even uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look, 1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 30 g gember, 0,5 chilipeper
4
Pel de ajuin en de look. Snijd de ajuin grof en plet de look. Stoof aan in een scheut olijfolie. Schil de gember, snijd fijn en voeg toe. Voeg er de spinazie en wat fijngesneden chilipeper aan toe. Laat zoveel mogelijk van het water verdampen.
150 g couscous
5
Doe de couscous in een kom en giet er dezelfde hoeveelheid kokend water op. Roer en laat de korrels wellen.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 komkommers, Munt, koriander, 2 tomaten
6
Snijd de platte peterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer, snijd de komkommer in blokjes en doe het samen met de peterselie in een kom. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, snijd fijn en voeg toe. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd in blokjes en voeg ze toe.
1 el currypoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje sumak, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Schep de kikkererwten en de gestoofde spinazie in de blender. Voeg de kruiden toe en mix alles fijn
8
Kruid de salade met dezelfde kruiden.
0,2 l Yoghurt, 1 teentje Look, 0,5 citroenen, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
9
Schep de yoghurt in een kom en rasp de look en de citroenzeste erbij. Pers ook het citroensap erbij en voeg een scheutje olijfolie, een snuif zout en een snuif cayennepeper toe. Meng het sausje goed door elkaar.
10
Schep met twee lepels mooie quenelles van het falafelbeslag en laat de falafels 5 minuten bakken in de friteuse.
TIPEen quenelle maken doe je door het beslag over te scheppen van de ene in de andere lepel tot je een langwerpig vormpje krijgt.
Afwerken en serveren
11
Schep de gare couscous onder de groenten en meng alles goed onder elkaar.
12
Schep de couscoussaladein een groot bord en verdeel er de gebakken falafels over. Werk af met de yoghurtdressing en de munt.