
In een wok wordt alles snel en kort gegaard waardoor de vitamines behouden blijven. Deze Pad Thai is dus niet alleen snel klaar, maar ook gezond.
Ingrediënten
- 200 g glasnoedels
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 20 g Gember (stukje knol)
- 0.5 chilipeper
- 1 bussel lente-ui
- 250 g kipfilet
- arachideolie
- 200 g tofu
- 2 eetlepel tamarindepasta
- 3 eetlepel vissaus
- 4 eetlepel sojasaus
- 0.33 limoen
- 2 ei
- 250 g sojascheut
- een handvol pinda's
Benodigdheden
- een wok
Bereiding
Pad Thai
Doe de glasnoedels in een kom. Giet er kokend water op en laat ze zacht worden.
Verhit de wok op een hoog vuur.
Pel intussen de rode ui en snijd hem in fijne reepjes.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem met een mes.
Schil de gember en snijd in fijne julienne. Snijd de chilipeper met de zaadjes in julienne.
Snipper het groen van de lente-uien. Houd apart.
Doe een flinke scheut olie in de hete wok. Roerbak de reepjes kip.
Doe er de tofu bij wanneer de kip goudbruin gebakken is. Laat even mee bakken.
Voeg er vervolgens de rode ui, chili, knoflook en gember aan toe.
Schep met een tang de glasnoedels uit het water in de wok en bak ze mee. Voeg een scheutje water toe.
Breng op smaak met tamarindepasta, vissaus, sojasaus en limoensap. Meng alles goed door elkaar en laat bakken op een hoog vuur.
Duw alles naar één kant van de wok. Breek de eieren op de vrijgekomen plaats. Laat ze een klein beetje stollen en roer ze los.
Meng de eieren met de rest van de ingrediënten zodra ze een beetje gegaard zijn.
Voeg er de sojascheuten aan toe. Meng goed met de rest van de ingrediënten en haal de wok van het vuur.
Werk af met het gesnipperde groen van de lente-uien en gecrushte pinda’s.