dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes (thumbnail)Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes

Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes

35m
15
-
11K
Recepten

Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes

Met dit fantastische visgerecht waan je je meteen aan de Zuid-Italiaanse kust! Een heerlijk stukje gegrilde zwaardvis met een zuivere salsa op basis van tomaten, kappertjes en olijven. Dit is een typisch Calabrese maaltijd waar je nog lang zal van nagenieten.
Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes (thumbnail)Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes

Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes

35m
15
-
11K
Recepten

Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes

Met dit fantastische visgerecht waan je je meteen aan de Zuid-Italiaanse kust! Een heerlijk stukje gegrilde zwaardvis met een zuivere salsa op basis van tomaten, kappertjes en olijven. Dit is een typisch Calabrese maaltijd waar je nog lang zal van nagenieten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes11K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Olijfolie
2 scheutjes
Look
2 teentjes
Ajuin
1
Kerstomaten
1 bakje
Zwarte olijven
3 el
Venkels
Oregano
Kappertjes
2 el
Limoenolie
1 scheutje
Chiliflakes
1 snuifje
Ansjovisfilets
4
Zwaardvisfilets
600 g
Zout
Zwarte peper

Benodigdheden

Grillpan, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen, 1 scheutje olijfolie
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en bak de aardappelblokjes in de olie.
2
Laat een droge grillpan heet worden op het vuur.
2 teentjes Look
3
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de aardappelen.
4
Laat de gare aardappelen uitlekken op wat keukenpapier.
1 ajuin
5
Pel de ui, snipper ze fijn en doe ze in een kom.
1 bakje kerstomaten, 3 el Zwarte olijven
6
Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes en doe ze bij de ui.Voeg er de olijven aan toe.
venkels, oregano, 2 el kappertjes, 1 scheutje limoenolie, 1 snuifje chiliflakes
7
Snipper de wilde venkel en de verse oregano fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kappertjes. Voeg de (limoen)olie en de chiliflakes toe aan de salsa.
4 ansjovisfilets
8
Snijd de ansjovis fijn en voeg hem toe. Meng de salsa goed onder elkaar.
1 scheutje olijfolie, 600 g zwaardvisfilets, zout, zwarte peper
9
Sprenkel wat olijfolie over de zwaardvis en kruid de vis met peper en zout. Leg de stukken zwaardvis op de hete grill en grill ze kort aan beide kanten.
10
Schep een stuk gegrilde zwaardvis op een groot bord en lepel er wat van de salsa alla ghiotta over. Serveer de gebakken aardappelblokjes erbij en werk af met wilde venkel.
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en bak de aardappelblokjes in de olie.
2
Laat een droge grillpan heet worden op het vuur.

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen, 1 scheutje olijfolie
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en bak de aardappelblokjes in de olie.
2
Laat een droge grillpan heet worden op het vuur.
2 teentjes Look
3
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de aardappelen.
4
Laat de gare aardappelen uitlekken op wat keukenpapier.
1 ajuin
5
Pel de ui, snipper ze fijn en doe ze in een kom.
1 bakje kerstomaten, 3 el Zwarte olijven
6
Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes en doe ze bij de ui.Voeg er de olijven aan toe.
venkels, oregano, 2 el kappertjes, 1 scheutje limoenolie, 1 snuifje chiliflakes
7
Snipper de wilde venkel en de verse oregano fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kappertjes. Voeg de (limoen)olie en de chiliflakes toe aan de salsa.
4 ansjovisfilets
8
Snijd de ansjovis fijn en voeg hem toe. Meng de salsa goed onder elkaar.
1 scheutje olijfolie, 600 g zwaardvisfilets, zout, zwarte peper
9
Sprenkel wat olijfolie over de zwaardvis en kruid de vis met peper en zout. Leg de stukken zwaardvis op de hete grill en grill ze kort aan beide kanten.
10
Schep een stuk gegrilde zwaardvis op een groot bord en lepel er wat van de salsa alla ghiotta over. Serveer de gebakken aardappelblokjes erbij en werk af met wilde venkel.
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en bak de aardappelblokjes in de olie.
2
Laat een droge grillpan heet worden op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes (thumbnail)Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes
4 personen
35m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Olijfolie
2 scheutjes
Look
2 teentjes
Ajuin
1
Kerstomaten
1 bakje
Zwarte olijven
3 el
Venkels
Oregano
Kappertjes
2 el
Limoenolie
1 scheutje
Chiliflakes
1 snuifje
Ansjovisfilets
4
Zwaardvisfilets
600 g
Zout
Zwarte peper

Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes

Met dit fantastische visgerecht waan je je meteen aan de Zuid-Italiaanse kust! Een heerlijk stukje gegrilde zwaardvis met een zuivere salsa op basis van tomaten, kappertjes en olijven. Dit is een typisch Calabrese maaltijd waar je nog lang zal van nagenieten.
Instructies
800 g Vastkokende aardappelen, 1 scheutje olijfolie
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en bak de aardappelblokjes in de olie.
2
Laat een droge grillpan heet worden op het vuur.
2 teentjes Look
3
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de aardappelen.
4
Laat de gare aardappelen uitlekken op wat keukenpapier.
1 ajuin
5
Pel de ui, snipper ze fijn en doe ze in een kom.
1 bakje kerstomaten, 3 el Zwarte olijven
6
Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes en doe ze bij de ui.Voeg er de olijven aan toe.
venkels, oregano, 2 el kappertjes, 1 scheutje limoenolie, 1 snuifje chiliflakes
7
Snipper de wilde venkel en de verse oregano fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kappertjes. Voeg de (limoen)olie en de chiliflakes toe aan de salsa.
4 ansjovisfilets
8
Snijd de ansjovis fijn en voeg hem toe. Meng de salsa goed onder elkaar.
1 scheutje olijfolie, 600 g zwaardvisfilets, zout, zwarte peper
9
Sprenkel wat olijfolie over de zwaardvis en kruid de vis met peper en zout. Leg de stukken zwaardvis op de hete grill en grill ze kort aan beide kanten.
10
Schep een stuk gegrilde zwaardvis op een groot bord en lepel er wat van de salsa alla ghiotta over. Serveer de gebakken aardappelblokjes erbij en werk af met wilde venkel.