Instructies

4 personen
800 g Vastkokende aardappelen, 1 scheutje olijfolie
1

Spoel de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en bak de aardappelblokjes in de olie.

Ad door Albert Heijn
Grillpan (thumbnail)Grillpan
Spaar nu mee voor de nieuwe Dagelijkse kost potten & pannen. Alleen bij Albert Heijn!
2

Laat een droge grillpan heet worden op het vuur.

2 teentjes Look
3

Pel en plet de look en voeg hem toe aan de aardappelen.

4

Laat de gare aardappelen uitlekken op wat keukenpapier.

1 ajuin
5

Pel de ui, snipper ze fijn en doe ze in een kom.

1 bakje kerstomaten, 3 el Zwarte olijven
6

Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes en doe ze bij de ui.Voeg er de olijven aan toe.

venkels, oregano, 2 el kappertjes, 1 scheutje limoenolie, 1 snuifje chiliflakes
7

Snipper de wilde venkel en de verse oregano fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kappertjes. Voeg de (limoen)olie en de chiliflakes toe aan de salsa.

4 ansjovisfilets
8

Snijd de ansjovis fijn en voeg hem toe. Meng de salsa goed onder elkaar.

1 scheutje olijfolie, 600 g zwaardvisfilets, zout, zwarte peper
9

Sprenkel wat olijfolie over de zwaardvis en kruid de vis met peper en zout. Leg de stukken zwaardvis op de hete grill en grill ze kort aan beide kanten.

10

Schep een stuk gegrilde zwaardvis op een groot bord en lepel er wat van de salsa alla ghiotta over. Serveer de gebakken aardappelblokjes erbij en werk af met wilde venkel.