Piepkuiken met gebakken aardappelen, erwten en wortelen
Piepkuiken met gebakken aardappelen, erwten en wortelen
Piepkuiken met gebakken aardappelen, erwten en wortelen
Piepkuiken met gebakken aardappelen, erwten en wortelen
Ingrediënten
4 personen
Piepkuikens
2
Tijm
Citroenen
Tomaat
1
Uien
3
Look
2 teentjes
Dragon
Mosterd
1 el
Loskokende aardappelengekookt en afgekoeld in de koelkast
1.000 g
Erwten
400 g
Uien
2
Jonge wortelen
1 bosje
Gedroogd bonenkruid
1 flinke snuif
Tijm
Benodigdheden
Keukenpapier, blender, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Laat de gare aardappelen afkoelen in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3
Smelt een flinke klont boter in een cocotte of een pot met een deksel.
2 piepkuikens
4
Kruid de piepkuikens met peper en zout, zowel aan de binnen- als de buitenkant.
citroenen, 1 tomaat, tijm
5
Steek een kwart citroen, een kwart van een tomaat en enkele takjes tijm in de buikholtes van de piepkuikens en kleur de kip aan alle kanten in de boter.
TIPVoeg tijdens het bakken van de piepkuikens af en toe een klein klontje boter toe, om te vermijden dat de boter verbrandt.
2 teentjes Look, 3 uien
6
Pel de look en de uien. Snijd de uien in slierten en snijd de look fijn. Snijd de rest van de tomaat in stukken. Doe alles in de cocotte, samen met een flinke tak tijm.
7
Zet een deksel op de pot en schuif de cocotte 20 tot 25 minuten in de hete oven.
2 uien
8
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in boter.
1 bosje Jonge wortelen
9
Snijd het loof van de wortelen en spoel ze grondig onder koud water. Snijd ze in de lengte in twee of in vier en vervolgens in stukjes. Stoof de wortelen mee aan en voeg er een scheutje water aan toe.
1 flinke snuif gedroogd bonenkruid
10
Kruid met wat bonenkruid, peper en zout en voeg er een takje tijm aan toe. Zet een deskel op de pan en laat de wortelen even garen.
11
Smelt een flinke klont boter in een pan en voeg er een scheut arachideolie aan toe. Bak de afgekoelde aardappelen goudbruin in de hete vetstof.
400 g erwten
12
Doe de erwtjes bij de wortelen, voeg er een extra scheut water aan toe en zet het deksel weer op de pan.
13
Schep de gebakken aardappelen op een vel keukenpapier en laat ze even uitlekken.
14
Haal de piepkuikens uit de oven. Snijd ze in twee. Hou ze even warm.
1 el mosterd
15
Doe de tomaten, de ui en de braadsappen van het piepkuiken in de pot van de blender, voeg er een lepel mosterd aan toe en mix alles fijn.
dragon
16
Zeef de saus en doe ze bij de piepkuikens. Leng de saus eventueel aan met een scheutje water en breng opnieuw aan de kook. Kruid met peper, zout en fijngesneden dragon.
17
Leg een half piepkuiken op een bord. Schep er wat gebakken aardappelen, erwtjes en worteltjes bij en werk af met de saus.
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Laat de gare aardappelen afkoelen in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3
Smelt een flinke klont boter in een cocotte of een pot met een deksel.
2 piepkuikens
4
Kruid de piepkuikens met peper en zout, zowel aan de binnen- als de buitenkant.
citroenen, 1 tomaat, tijm
5
Steek een kwart citroen, een kwart van een tomaat en enkele takjes tijm in de buikholtes van de piepkuikens en kleur de kip aan alle kanten in de boter.
TIPVoeg tijdens het bakken van de piepkuikens af en toe een klein klontje boter toe, om te vermijden dat de boter verbrandt.
2 teentjes Look, 3 uien
6
Pel de look en de uien. Snijd de uien in slierten en snijd de look fijn. Snijd de rest van de tomaat in stukken. Doe alles in de cocotte, samen met een flinke tak tijm.
7
Zet een deksel op de pot en schuif de cocotte 20 tot 25 minuten in de hete oven.
2 uien
8
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in boter.
1 bosje Jonge wortelen
9
Snijd het loof van de wortelen en spoel ze grondig onder koud water. Snijd ze in de lengte in twee of in vier en vervolgens in stukjes. Stoof de wortelen mee aan en voeg er een scheutje water aan toe.
1 flinke snuif gedroogd bonenkruid
10
Kruid met wat bonenkruid, peper en zout en voeg er een takje tijm aan toe. Zet een deskel op de pan en laat de wortelen even garen.
11
Smelt een flinke klont boter in een pan en voeg er een scheut arachideolie aan toe. Bak de afgekoelde aardappelen goudbruin in de hete vetstof.
400 g erwten
12
Doe de erwtjes bij de wortelen, voeg er een extra scheut water aan toe en zet het deksel weer op de pan.
13
Schep de gebakken aardappelen op een vel keukenpapier en laat ze even uitlekken.
14
Haal de piepkuikens uit de oven. Snijd ze in twee. Hou ze even warm.
1 el mosterd
15
Doe de tomaten, de ui en de braadsappen van het piepkuiken in de pot van de blender, voeg er een lepel mosterd aan toe en mix alles fijn.
dragon
16
Zeef de saus en doe ze bij de piepkuikens. Leng de saus eventueel aan met een scheutje water en breng opnieuw aan de kook. Kruid met peper, zout en fijngesneden dragon.
17
Leg een half piepkuiken op een bord. Schep er wat gebakken aardappelen, erwtjes en worteltjes bij en werk af met de saus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Piepkuikens
2
Tijm
Citroenen
Tomaat
1
Uien
3
Look
2 teentjes
Dragon
Mosterd
1 el
Loskokende aardappelengekookt en afgekoeld in de koelkast
1.000 g
Erwten
400 g
Uien
2
Jonge wortelen
1 bosje
Gedroogd bonenkruid
1 flinke snuif
Tijm
Piepkuiken met gebakken aardappelen, erwten en wortelen
Piepkuiken, gegaard 'en cocotte', met knapperige aardappelen, gestoofde erwten en wortelen, en verse dragonsaus.Instructies
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Laat de gare aardappelen afkoelen in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
3
Smelt een flinke klont boter in een cocotte of een pot met een deksel.
2 piepkuikens
4
Kruid de piepkuikens met peper en zout, zowel aan de binnen- als de buitenkant.
citroenen, 1 tomaat, tijm
5
Steek een kwart citroen, een kwart van een tomaat en enkele takjes tijm in de buikholtes van de piepkuikens en kleur de kip aan alle kanten in de boter.
TIPVoeg tijdens het bakken van de piepkuikens af en toe een klein klontje boter toe, om te vermijden dat de boter verbrandt.
2 teentjes Look, 3 uien
6
Pel de look en de uien. Snijd de uien in slierten en snijd de look fijn. Snijd de rest van de tomaat in stukken. Doe alles in de cocotte, samen met een flinke tak tijm.
7
Zet een deksel op de pot en schuif de cocotte 20 tot 25 minuten in de hete oven.
2 uien
8
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in boter.
1 bosje Jonge wortelen
9
Snijd het loof van de wortelen en spoel ze grondig onder koud water. Snijd ze in de lengte in twee of in vier en vervolgens in stukjes. Stoof de wortelen mee aan en voeg er een scheutje water aan toe.
1 flinke snuif gedroogd bonenkruid
10
Kruid met wat bonenkruid, peper en zout en voeg er een takje tijm aan toe. Zet een deskel op de pan en laat de wortelen even garen.
11
Smelt een flinke klont boter in een pan en voeg er een scheut arachideolie aan toe. Bak de afgekoelde aardappelen goudbruin in de hete vetstof.
400 g erwten
12
Doe de erwtjes bij de wortelen, voeg er een extra scheut water aan toe en zet het deksel weer op de pan.
13
Schep de gebakken aardappelen op een vel keukenpapier en laat ze even uitlekken.
14
Haal de piepkuikens uit de oven. Snijd ze in twee. Hou ze even warm.
1 el mosterd
15
Doe de tomaten, de ui en de braadsappen van het piepkuiken in de pot van de blender, voeg er een lepel mosterd aan toe en mix alles fijn.
dragon
16
Zeef de saus en doe ze bij de piepkuikens. Leng de saus eventueel aan met een scheutje water en breng opnieuw aan de kook. Kruid met peper, zout en fijngesneden dragon.
17
Leg een half piepkuiken op een bord. Schep er wat gebakken aardappelen, erwtjes en worteltjes bij en werk af met de saus.