Verse cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus
Verse cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus
Verse cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus
Verse cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Kerstomaten
400 g
Boter
1 klontje
Boter
30 g
Spinazie
250 g
Tomatenpuree
40 g
Tomatenblokjes
1 blik
Ricotta
250 g
Parmezaanse kaas
195 g
Bloem
40 g
Melk
0,4 l
Citroenen
0,5
Paneermeel
50 g
Olijfolie
1 scheutje
Lasagnevel
1 pakje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 400 g kerstomaten
1
Pel de uien en de look en snipper ze fijn. Houd een halve ui en een teentje look opzij voor bij de spinazie. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe.
1 klontje boter, 250 g spinazie
2
Laat in een andere pan een klontje boter smelten. Kuis en was de spinazie en stoof hem aan in de boter. Laat zoveel mogelijk van het vocht verdampen. Voeg de rest van de fijngesneden ui en het teentje look toe aan de spinazie. Kruid de spinazie met peper en zout en laat hem uitlekken in een zeefje.
40 g Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes
3
Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en de kerstomaatjes en laat hem even meestoven. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus met een scheutje water aan de kook. Kruid de saus met peper en zout.
250 g ricotta, 75 g Parmezaanse kaas
4
Hak de spinazie fijn en doe hem in een kom. Schep de ricotta erbij en rasp er de parmezaan bij. Breng de mengeling op smaak met peper en zout.
30 g boter, 40 g bloem, 0,4 l melk, 100 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
5
Laat de boter in een steelpannetje smelten en voeg de bloem eraan toe. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Rasp de parmezaan erbij en kruid de saus met peper en zout. Pers er het sap van een halve citroen bij.
50 g paneermeel, 20 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje olijfolie
6
Meng het paneermeel met een likje olijfolie en 20 gr geraspte parmezaan. Schep de tomatensaus in een ovenschaal.
1 pakje lasagnevel
7
Leg de verse pastavellen op je plank en schep er wat van de vulling op. Rol de pastavellen tot buisje en schik de cannelloni’s in de saus.
8
Lepel de kaassaus erover en strooi het paneermeel erover. Schuif de ovenschaal nog 20 minuten een voorverwarmde oven van 200°C.
1
Pel de uien en de look en snipper ze fijn. Houd een halve ui en een teentje look opzij voor bij de spinazie. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe.
2
Laat in een andere pan een klontje boter smelten. Kuis en was de spinazie en stoof hem aan in de boter. Laat zoveel mogelijk van het vocht verdampen. Voeg de rest van de fijngesneden ui en het teentje look toe aan de spinazie. Kruid de spinazie met peper en zout en laat hem uitlekken in een zeefje.
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 400 g kerstomaten
1
Pel de uien en de look en snipper ze fijn. Houd een halve ui en een teentje look opzij voor bij de spinazie. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe.
1 klontje boter, 250 g spinazie
2
Laat in een andere pan een klontje boter smelten. Kuis en was de spinazie en stoof hem aan in de boter. Laat zoveel mogelijk van het vocht verdampen. Voeg de rest van de fijngesneden ui en het teentje look toe aan de spinazie. Kruid de spinazie met peper en zout en laat hem uitlekken in een zeefje.
40 g Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes
3
Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en de kerstomaatjes en laat hem even meestoven. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus met een scheutje water aan de kook. Kruid de saus met peper en zout.
250 g ricotta, 75 g Parmezaanse kaas
4
Hak de spinazie fijn en doe hem in een kom. Schep de ricotta erbij en rasp er de parmezaan bij. Breng de mengeling op smaak met peper en zout.
30 g boter, 40 g bloem, 0,4 l melk, 100 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
5
Laat de boter in een steelpannetje smelten en voeg de bloem eraan toe. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Rasp de parmezaan erbij en kruid de saus met peper en zout. Pers er het sap van een halve citroen bij.
50 g paneermeel, 20 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje olijfolie
6
Meng het paneermeel met een likje olijfolie en 20 gr geraspte parmezaan. Schep de tomatensaus in een ovenschaal.
1 pakje lasagnevel
7
Leg de verse pastavellen op je plank en schep er wat van de vulling op. Rol de pastavellen tot buisje en schik de cannelloni’s in de saus.
8
Lepel de kaassaus erover en strooi het paneermeel erover. Schuif de ovenschaal nog 20 minuten een voorverwarmde oven van 200°C.
1
Pel de uien en de look en snipper ze fijn. Houd een halve ui en een teentje look opzij voor bij de spinazie. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe.
2
Laat in een andere pan een klontje boter smelten. Kuis en was de spinazie en stoof hem aan in de boter. Laat zoveel mogelijk van het vocht verdampen. Voeg de rest van de fijngesneden ui en het teentje look toe aan de spinazie. Kruid de spinazie met peper en zout en laat hem uitlekken in een zeefje.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Kerstomaten
400 g
Boter
1 klontje
Boter
30 g
Spinazie
250 g
Tomatenpuree
40 g
Tomatenblokjes
1 blik
Ricotta
250 g
Parmezaanse kaas
195 g
Bloem
40 g
Melk
0,4 l
Citroenen
0,5
Paneermeel
50 g
Olijfolie
1 scheutje
Lasagnevel
1 pakje
Verse cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus
Vandaag haalt Jeroen een gouwe ouwe van stal. Verse cannelloni gevuld met ricotta, parmezaan en spinazie, een stevige tomatensaus en een beetje kaassaus, en dat allemaal gegratineerd in de oven. Een heerlijke klassieker voor jong en oud!Instructies
2 ajuinen, 3 teentjes Look, 400 g kerstomaten
1
Pel de uien en de look en snipper ze fijn. Houd een halve ui en een teentje look opzij voor bij de spinazie. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe.
1 klontje boter, 250 g spinazie
2
Laat in een andere pan een klontje boter smelten. Kuis en was de spinazie en stoof hem aan in de boter. Laat zoveel mogelijk van het vocht verdampen. Voeg de rest van de fijngesneden ui en het teentje look toe aan de spinazie. Kruid de spinazie met peper en zout en laat hem uitlekken in een zeefje.
40 g Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes
3
Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en de kerstomaatjes en laat hem even meestoven. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus met een scheutje water aan de kook. Kruid de saus met peper en zout.
250 g ricotta, 75 g Parmezaanse kaas
4
Hak de spinazie fijn en doe hem in een kom. Schep de ricotta erbij en rasp er de parmezaan bij. Breng de mengeling op smaak met peper en zout.
30 g boter, 40 g bloem, 0,4 l melk, 100 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen
5
Laat de boter in een steelpannetje smelten en voeg de bloem eraan toe. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Rasp de parmezaan erbij en kruid de saus met peper en zout. Pers er het sap van een halve citroen bij.
50 g paneermeel, 20 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje olijfolie
6
Meng het paneermeel met een likje olijfolie en 20 gr geraspte parmezaan. Schep de tomatensaus in een ovenschaal.
1 pakje lasagnevel
7
Leg de verse pastavellen op je plank en schep er wat van de vulling op. Rol de pastavellen tot buisje en schik de cannelloni’s in de saus.
8
Lepel de kaassaus erover en strooi het paneermeel erover. Schuif de ovenschaal nog 20 minuten een voorverwarmde oven van 200°C.