Caesarsalade met witloof
Caesarsalade met witloof
Witloof is dé hero in deze caesarsalade met kruidige kip. De klassieke ingrediënten zoals ansjovis, eitjes en een romige dressing blijven behouden, maar krijgen meer pit en textuur. Een verrassend lekkere upgrade van de klassieker, met extra crunch en karakter.
Caesarsalade met witloof
Caesarsalade met witloof
Witloof is dé hero in deze caesarsalade met kruidige kip. De klassieke ingrediënten zoals ansjovis, eitjes en een romige dressing blijven behouden, maar krijgen meer pit en textuur. Een verrassend lekkere upgrade van de klassieker, met extra crunch en karakter.
Ingrediënten
4 personen
Kippenbillen
300 g
Currypoeder
Peper
Zout
Kropsla
1
Spinazie
100 g
Witloofstronken
6
Mayonaise
100 g
Ansjovisfilets
3
Citroensap
1 el
Peterselie in pot
3 takjes
Olijfolie
Peper
Eieren
4
Ansjovisfilets
4
FlandrienGrand Cru of Brokkeloud Roeselare
50 g
Peterselie in pot
4 takjes
Citroen zeste
1 el
Olijfolie
Fleur de sel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
300 g kippenbillen, currypoeder, peper, zout
1
Kruid het kippenbillen vlees met currypoeder, peper en zout. Bak ze gaar en krokant op de in een hete pan.
1 kropsla, 100 g spinazie, 6 witloof (stronken)
2
Was de sla, spinazie en witloof. Snijd de sla in grove stukken.
3
Schik de sla, spinazie en de witloofblaadjes in een grote schaal.
4 eieren
4
Kook de eitjes 10 minuten, laat afkoelen in koud water. Pel en halveer in twee.
Maak de dressing
100 g mayonaise, 4 ansjovisfilets, 4 takjes Peterselie in pot, peper, olijfolie, 1 el citroensap
5
Mix de mayonaise met de ansjovis, citroensap en peterselie. Kruid naar eigen smaak af met peper en olijfolie, en eventueel wat extra citroensap.
Afwerking
olijfolie, fleur de sel
6
Besprenkel de salade met olijfolie en kruid met fleur de sel.
4 eieren, 4 ansjovisfilets
7
Pluk het vlees van de bouten en snijd of scheur in stukken. Verdeel over de salade samen met de eitjes en enkele ansjovisfilets.
50 g Flandrien (Grand Cru of Brokkeloud Roeselare), 4 takjes Peterselie in pot, 1 el Citroen zeste
8
Lepel er royaal van de dressing overheen. Werk af met grofgeraspte kaas, verse peterselie en citroenzeste.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
300 g kippenbillen, currypoeder, peper, zout
1
Kruid het kippenbillen vlees met currypoeder, peper en zout. Bak ze gaar en krokant op de in een hete pan.
1 kropsla, 100 g spinazie, 6 witloof (stronken)
2
Was de sla, spinazie en witloof. Snijd de sla in grove stukken.
3
Schik de sla, spinazie en de witloofblaadjes in een grote schaal.
4 eieren
4
Kook de eitjes 10 minuten, laat afkoelen in koud water. Pel en halveer in twee.
Maak de dressing
100 g mayonaise, 4 ansjovisfilets, 4 takjes Peterselie in pot, peper, olijfolie, 1 el citroensap
5
Mix de mayonaise met de ansjovis, citroensap en peterselie. Kruid naar eigen smaak af met peper en olijfolie, en eventueel wat extra citroensap.
Afwerking
olijfolie, fleur de sel
6
Besprenkel de salade met olijfolie en kruid met fleur de sel.
4 eieren, 4 ansjovisfilets
7
Pluk het vlees van de bouten en snijd of scheur in stukken. Verdeel over de salade samen met de eitjes en enkele ansjovisfilets.
50 g Flandrien (Grand Cru of Brokkeloud Roeselare), 4 takjes Peterselie in pot, 1 el Citroen zeste
8
Lepel er royaal van de dressing overheen. Werk af met grofgeraspte kaas, verse peterselie en citroenzeste.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden