keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Voorbereiding
300 g kippenbillen, currypoeder, peper, zout
1
Kruid het kippenbillen vlees met currypoeder, peper en zout. Bak ze gaar en krokant op de in een hete pan.
1 kropsla, 100 g spinazie, 6 witloof (stronken)
2
Was de sla, spinazie en witloof. Snijd de sla in grove stukken.
3
Schik de sla, spinazie en de witloofblaadjes in een grote schaal.
4 eieren
4
Kook de eitjes 10 minuten, laat afkoelen in koud water. Pel en halveer in twee.
Maak de dressing
100 g mayonaise, 4 ansjovisfilets, 4 takjes Peterselie in pot, peper, olijfolie, 1 el citroensap
5
Mix de mayonaise met de ansjovis, citroensap en peterselie. Kruid naar eigen smaak af met peper en olijfolie, en eventueel wat extra citroensap.
Afwerking
olijfolie, fleur de sel
6
Besprenkel de salade met olijfolie en kruid met fleur de sel.
4 eieren, 4 ansjovisfilets
7
Pluk het vlees van de bouten en snijd of scheur in stukken. Verdeel over de salade samen met de eitjes en enkele ansjovisfilets.
50 g Flandrien (Grand Cru of Brokkeloud Roeselare), 4 takjes Peterselie in pot, 1 el Citroen zeste
8
Lepel er royaal van de dressing overheen. Werk af met grofgeraspte kaas, verse peterselie en citroenzeste.