Instructies

4 personen

Voorbereiding

300 g kippenbillen, currypoeder, peper, zout
1

Kruid het kippenbillen vlees met currypoeder, peper en zout. Bak ze gaar en krokant op de in een hete pan.

1 kropsla, 100 g spinazie, 6 witloof (stronken)
2

Was de sla, spinazie en witloof. Snijd de sla in grove stukken.

3

Schik de sla, spinazie en de witloofblaadjes in een grote schaal.

4 eieren
4

Kook de eitjes 10 minuten, laat afkoelen in koud water. Pel en halveer in twee.

Maak de dressing

100 g mayonaise, 4 ansjovisfilets, 4 takjes Peterselie in pot, peper, olijfolie, 1 el citroensap
5

Mix de mayonaise met de ansjovis, citroensap en peterselie. Kruid naar eigen smaak af met peper en olijfolie, en eventueel wat extra citroensap.

Afwerking

olijfolie, fleur de sel
6

Besprenkel de salade met olijfolie en kruid met fleur de sel.

4 eieren, 4 ansjovisfilets
7

Pluk het vlees van de bouten en snijd of scheur in stukken. Verdeel over de salade samen met de eitjes en enkele ansjovisfilets.

50 g Flandrien (Grand Cru of Brokkeloud Roeselare), 4 takjes Peterselie in pot, 1 el Citroen zeste
8

Lepel er royaal van de dressing overheen. Werk af met grofgeraspte kaas, verse peterselie en citroenzeste.